Адриан дори не се опитал да спре, преди да удари Явор и Ана-Мария

Той остава в ареста
Обновена: 10 май 2023 18:49 | 10 май 2023 16:33, Нели Христова
233
Адриан дори не се опитал да спре, преди да удари Явор и Ана-Мария
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Адриан Антонов, който уби в катастрофа младата двойка Явор и Ана-Мария, на които предстояло сватба, не само не е опитал да спре, преди да ги блъсне, но и не е опитал да завие, за да избегне сблъсъка. Това стана явно в Софийския градски съд.

По експертен път по делото е установено, че причина за катастрофата са единствено действията на Антонов, посочи прокурор Илиян Банков. Той пренебрегнал потенциални опасности на пътя като пресичащи хора, обясни обвинителят.

"Изключително дръзко и арогантно поведение", нарече той шофирането на Адриан, цитиран от "24 часа" И посочи, че първоначалните данни сочат, че ученикът е карал с около 102 км/ч в нощта срещу 8 май, когато стана катастрофата. Изтъкна, че младежът не е натиснал спирачката, когато ударил и убил Явор и Ана-Мария. Не предприел и други действия, например да опита да завие, за да избегне удара. Напомни, че ограничението на бул. "Сливница" в София е 50 км/ч.

Антонов е млад шофьор, има книжка от 2 месеца, което сочи, че има занижени оценка за способностите си, каза Банков. И поиска Антонов да бъде оставен в ареста.

Адвокатът на Адриан Димитър Марковски призна, че клиентът му е превишил значително скоростта. Той посочи, че на място имало друга кола, заради която той не видял пешеходците. Добави, че не е изследвано и каква е била видимостта на Явор и Ани, които пресичали булеварда. Марковски изтъкна, че клиентът му не е осъждан, имал добри характеристични данни, свирел на китара в църковен хор. Напомни, че ученикът доброволно е дал кръвни проби, които потвърдили полевите тестове на МВР, че ученикът не е бил нито пиян, нито дрогиран. Поиска от съда да пусне Адриан под домашен арест.

"Съжалявам и искам да дам своите съболезнования", каза Адриан пред съда. В обясненията си пред разследващите изтъкнал, че пред него имало джип и не е видял никой друг по платното.

Съдия Николай Младенов обаче посочи, че от другите разпитани свидетели станало ясно, че нямало други коли. Магистратът цитира заключения, които посочвали различни стойности на скоростта на Адриан по време на удара. Едното показвало 101 км/ч, друго - 107. Дори при по-високите обаче Антонов можел да спре безопасно, ако бил натиснал спирачката. Той бил на 266 метра от Явор и Ана-Мария, когато те стъпили на пешеходната пътека.

"2 месеца и половина след като някой е придобил книжка, е нормално да е по-внимателен", каза съдия Младенов. И посочи, че липсата на опит трябвало да е причина за съобразяването. Той се спря и на това, че като участник в църковния хор Адриан е трябвало да се съобразява с другите участници в движението.

Младенов остави Антонов в ареста. Ученикът може да обжалва пред Софийския апелативен съд на 16 май.

Всичко за случая вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо не е опитал да спре и нищо не помни. И не е взимал никакви вещества, пробите му отрицателн. Айде, бе. Па и правени във Военна болница. Правят ни пак на маймуни.
126
2
 
17
 
! Отговори
Диабло преди 1 година
Баща му на адвоката е при мен в Ада. Чакам и сина, купил си е билета вече.
125
0
 
21
 
! Отговори
Адриан Антонов преди 1 година
Я ме вижте кой съм аз!Карам само с пълна гази не спазвам пътни знаци - те са само за глyпaци!
124
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предполагам е фен на Пако Рабани, еми кво очаквате държава вече 2 години нямаме и е нормално всеки да се оправдава с другия, пълен леш е навсякъде.
123
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този адвокат и покойният му баща са ми много неприятни.Как може за пари да заставаш на страната на убийци и да измисляш лъжи за да ги оправдаваш.
122
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адвокат Марковски е дори още по-гну сен от баща си...
121
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опиатите по начало не са виновни. Не те взимат решенията а човека. Пиянките, където обиждат на наркоман, да си извадят една статистика колко смъртни случаи са причинени заради алкохол и колко заради наркотици. Тогава "моралните стожери", които се наливат с алкохол ще осъзнаят в каква заблуда живеят. Виновна е цялата мутро-чалгарска култура която вирее в България от 89 та до сега. Бившите *** които се пребоядисаха след 89та, създадоха една мутро-милиционерска държава.
120
0
 
33
 
! Отговори
... преди 1 година
От коментарите прави впечатление, че масово искате да лекувате болестта....жалка картинка! Превенцията в тази държава куца! Българинът е толкова кух, че дори това не може да осъзнае! Като не можете да мислите... ми отидете във Великобритания, Германия, Франция, Испания... вижте там как е! Направете го същото! А и да, унищожете корумпетата! Един от най-големите бичове на това общество са държавните калинки! А те са много! 99.99% от всички!
119
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен...напълно съм съгласен с четирите стъпки,които предлагаш ...Но въпроса ти "Толкова ли е трудно..?" виси във въздуха..Защото:..-Тия същите "господа управляващи" ,ако въведат тия мерки,то ПЪРВО ТЕ ще пострладат от тях !..За това и решението на проблема се отлага до "кукувото лято",а кога настъпва то,"Един Господ знае"..
118
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като видя някой с телефон и кара, не гледа пътя а натиска *** му свиркам, махам с ръце и му жестикулирам да си махне телефона. Насреща получавам средни пръсти и псувни в 100% от случаите.
117
13
 
19
 
! Отговори
Левтер преди 1 година
Тиквун може да не е на власт, но наследството му е в действие...който разбрал,разбрал.
116
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трагичните инциденти на пътя ще намалеят драстично с четири просто стъпки: 1. Скоростта в градовете да стане 30-32км. както в белите нам държави 2. Книжка да се взима на 21 с 3 годишен изпитателен срок, шофиране с придружител3. Минимум трицифрени глоби за нарушения4. Моментално събиране на глобите и при две дребни провинения, отнемане на книжката завинаги. Ако има нужда, отнемане на МПС в полза на държавата. Господа управляващи, толкова ли е трудно.
115
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без да правя връзка със случая, отбелязвам че много хора пресичат без изобщо да се огледат! Забили са нос в тъппия телефон и нула внимание към движението. На огромна част от хората, инстинктите им за самосъхранение са притъпени или изцяло липсват. Мир на душите на двамата загинали!
114
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
115,протестантска църква,а баща му е пастор в тази църква,която е с вярващи от малцинството. Малцинствени,които имат голямо влияние сред ромите в София. Баща му е имал отношения с различни политически партии и столична община. Баща му имал голямо влияние сред ромите при разпределяне на техният вот при избори
113
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сливница е широк булевард. Е, там ако не видиш някой, докато караш, значи много блееш. Тия двамата свидетели дето са пресекли преди тях, ще признаят ли дали са ги забавили те самите някак си и не си признават?!
112
5
 
15
 
! Отговори
Гешев уби МВР преди 1 година
Според вас тези хранени полицаи дали не са закоравели престъпници!? Доверие НУЛА на МВР!
111
3
 
30
 
! Отговори
Ъ? преди 1 година
Свирел на китара в църковен хор??? 100% сектантско семейство. Какъв е този църковен хор с китари? А и щом дори не е направил опит да спре или завие със сигурност пробите му са манипулирани. Имаме поредния казус тип Милен Цветков, с поредния друсан *** дето мама и тате му купили колата
110
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
... Едното показвало 101 км/ч, друго - 107....,но и при двата случая спирачния път е около 300 метра... Абе това да е е боинг 737...
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Притеснихме се от решениет по гражданския иск с/у Доналт Трамп.Защото нашето Кире след 30години некоя белуга или орка ако се сети че е била изнасилена с паркет приличащ на парапет дали че им земе сладкарниците на Кирчо и Еленка?Треа на Кирето дамусе извади медицинско че по психо медициско еротичен план към датите когато е парапетсвал,че не е видят да носи парапети да Атина,Ванкувер и шахмЪтното стълбище както и да ги връща. иначе пълен крах ще го застигне тогава когато се кандидатире за презудЪн
108
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
... имал добри характеристични данни, свирел на китара в църковен хор...