Адриан дори не се опитал да спре, преди да удари Явор и Ана-Мария

Той остава в ареста
Обновена: 10 май 2023 18:49 | 10 май 2023 16:33, Нели Христова
233
Адриан дори не се опитал да спре, преди да удари Явор и Ана-Мария
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Адриан Антонов, който уби в катастрофа младата двойка Явор и Ана-Мария, на които предстояло сватба, не само не е опитал да спре, преди да ги блъсне, но и не е опитал да завие, за да избегне сблъсъка. Това стана явно в Софийския градски съд.

По експертен път по делото е установено, че причина за катастрофата са единствено действията на Антонов, посочи прокурор Илиян Банков. Той пренебрегнал потенциални опасности на пътя като пресичащи хора, обясни обвинителят.

"Изключително дръзко и арогантно поведение", нарече той шофирането на Адриан, цитиран от "24 часа" И посочи, че първоначалните данни сочат, че ученикът е карал с около 102 км/ч в нощта срещу 8 май, когато стана катастрофата. Изтъкна, че младежът не е натиснал спирачката, когато ударил и убил Явор и Ана-Мария. Не предприел и други действия, например да опита да завие, за да избегне удара. Напомни, че ограничението на бул. "Сливница" в София е 50 км/ч.

Антонов е млад шофьор, има книжка от 2 месеца, което сочи, че има занижени оценка за способностите си, каза Банков. И поиска Антонов да бъде оставен в ареста.

Адвокатът на Адриан Димитър Марковски призна, че клиентът му е превишил значително скоростта. Той посочи, че на място имало друга кола, заради която той не видял пешеходците. Добави, че не е изследвано и каква е била видимостта на Явор и Ани, които пресичали булеварда. Марковски изтъкна, че клиентът му не е осъждан, имал добри характеристични данни, свирел на китара в църковен хор. Напомни, че ученикът доброволно е дал кръвни проби, които потвърдили полевите тестове на МВР, че ученикът не е бил нито пиян, нито дрогиран. Поиска от съда да пусне Адриан под домашен арест.

"Съжалявам и искам да дам своите съболезнования", каза Адриан пред съда. В обясненията си пред разследващите изтъкнал, че пред него имало джип и не е видял никой друг по платното.

Съдия Николай Младенов обаче посочи, че от другите разпитани свидетели станало ясно, че нямало други коли. Магистратът цитира заключения, които посочвали различни стойности на скоростта на Адриан по време на удара. Едното показвало 101 км/ч, друго - 107. Дори при по-високите обаче Антонов можел да спре безопасно, ако бил натиснал спирачката. Той бил на 266 метра от Явор и Ана-Мария, когато те стъпили на пешеходната пътека.

"2 месеца и половина след като някой е придобил книжка, е нормално да е по-внимателен", каза съдия Младенов. И посочи, че липсата на опит трябвало да е причина за съобразяването. Той се спря и на това, че като участник в църковния хор Адриан е трябвало да се съобразява с другите участници в движението.

Младенов остави Антонов в ареста. Ученикът може да обжалва пред Софийския апелативен съд на 16 май.

Всичко за случая вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
10
 
8
 
! Отговори
До 104 преди 1 година
Не дудня, задавам въпроси. Вие видяхте ли ги как пресичат?! Другите неща си ги запазете за себе си. Там където твърдят, че са пресичали пътеката не е зебра, сега погледнах специално. Мъка!
106
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първата лъжа е,че е карал със 102 км,НЕ! карал е със 130-140 км.ч. Вторта лъжа,че децата не били на пешеходна-да,не са били, защото той ги е влачил! Той няма спирачен път,не ги е видял изобщо! Не ги е видял именно защото е карал с много повече от 102км,а и затова те не са успели да реагират! Нито някой го е заслепил на добре осветен булевард,нито джип пред него е имало! Елементарно е- мислел се е за недосегаем! Вижте кой му е адвокат,разберете какъв е баща му и картинката се изяснява
105
2
 
7
 
! Отговори
режи преди 1 година
Да му ги отрежат и опекат на шофьорската книжка, след което да му ги дадат да си ги изяде, как кое , естественноташаците. на други ден резидбата да продължава, дорде стигнат носа, ушите езика, джуките и да го пущат да обяснява колко боли когат не спере и удари със колата си движеща се с >100км/ч влюбени момиче и момче, няколко дена преди сватбата им. Ако не обясни - режи краката които са натискали гаста и не са натискали спирачката, ако тва ЪЪ - ръцете държали волана, режи и го върни на майка му
104
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Пак ще цитирам "Вехтия" :..-"Страхът от Господа е основата на мъдростта"..Е,може и да не го приемем дословно,но:..-Страхът от НАКАЗАНИЕТО е няй-ефективната превантивна мярка!...В една територия като нашата,в която БЕЗНАКАЗАНОСТТА Е ПРАВИЛО И СТИЛ НА ЖИВОТ,не можем да очакваме нищо добро..НА ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ !
103
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог да ме прощава ако не съм прав, но ми се струва, че случаят е илюстрация на едно много разпространено поведение сред младите - тип "другите са ми длъжни". Шофьорът - че пешеходците са длъжни да му освободят пътя. Пешеходците - че нарочно няма да се забързат, защото шофьора е длъжен да ги пази. ОК, да били са в правото си за това, че шофьорът трябва да ги пази, но сега - каква полза за тях от това ???
102
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига си дуднал с тия твоите мотиве ве - хората са си пресичили нормално и изведнъж изкача някакъв набримчил таралясника с 130-150 км/ч - може да не са имали време въобще да реагират младежите - всичко става за секунди - наясно ли си въобще колко бързо се приближава, движи една кола с такава скорост - някой дори се вцепеняват за секуди без дори да реагират или отскочат преди удара, които секунди струват човешки живот
101
1
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Колкото е по висока скоростта толкова и зрението се ограничава като ъгъл. При много високи скорости видимостта става като в тунел ,пътят започва да изглежда много тесен.Като прибавим и че това се случва през нощта е ясно че той просто не ги е видял ,нито е видял ,че има пешеходна пътека.
100
6
 
3
 
! Отговори
хуя преди 1 година
До Толкова си можем - малко ви е , като гласувате за копейката дано всички да изпукате
99
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Караш си ти кротко със 102 км/ч в града и на пешеходна пътека някакви камикадзета решават да се премажат? Това ли е тезата на адвоката?
98
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не се опитва да го оневини. Мен ако питате, да лежи до живот..Искаме да разберем мотивите на Явор и Ани. Видели ли са го или не?! Какво са направили или не са направили?! Понеже, те не могат ни кажат, отправям този въпрос към свидетели и/или запознати.
97
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До До 90...А как ще си сигурен,че убийството НЕ е предумишлено?...Да не мислиш,че убиеца ще се разреве и през сълзи ще признае:-"Да,нарочно ги убих,обесете ме!" ?...Не става така!...Важното в правосъдието е ДЕЯНИЕТО,НЕ мотивът !!..Защото ВСИЧКИ биха били ОПРАВДАНИ ,ако разтропания адвокат измъкне от ръкава "Оневиняващи мотиви"..Не става така!..Всъщност,става,за това и светът е залят от насилие..( А в Стария Завет има много ценни писания..Откраднати и изкопирани от евреите от египетските Свещен)
96
13
 
8
 
! Отговори
К9 преди 1 година
Добре де, при едно съвсем грубо пресмятане излиза, че загиналите са имали около 15 секунди, преди автомобила дс стигне до тях и да ги помете. 15 секунди са предостатъчно време както да пресечеш безопасно, така и да реагираш, ако към теб се движи автомобил. В никакъв случай не оправдавам шофьора, дори напротив! Но се чудя как тези деца не успяха да се съхранят. Време са имали!
95
2
 
14
 
! Отговори
Толкова си можем преди 1 година
Андриян е един ***..., който уби не един, а двама българи. Отново! Скоро ще почнат да ни избиват с дузини наведнъж. А ний ще пърхаме към Кавала всеки петък да ядем гръцки дюнери.
94
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз незнам какво се коментира при условие че тоя нито е намалил,нито е показал някакъв признак че е видял пресичащите пешеходци, дори според мен е натискал газта до ламарината като си е мислил че като кара супер бързо ще минава ей така през светофари и пешеходни пътеки, а ако има пешеходци те трябва да му правят път, да бягат от него и да се крият ако случайно го видят от няколко километра че приближава-един вид играл го е недосегаем
93
7
 
2
 
! Отговори
До 90 преди 1 година
Благодаря. Аз исках да разбера каква е причината жертвите да не го видят или да го видят и да пресекат. Или ако не е така, какво е станало?!
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Образователен ценз за шофьорски книжки, изобщо как неграмотни взимат книжки, нямаше ли средно образовани на каруцата или колелото по кофите
91
2
 
20
 
! Отговори
До 91 преди 1 година
НЕ е бил преследван от полицията. Това са Опорки на адвокатите!
90
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той даде кръвните проби след 2 дни от проишествието. Имаше разминаване в разказа на очевидец, също пострадал от катастрофата, който каза, че момчето е било доста неадекватно. Защо тогава освен дрегера не беше направена кръвна проба? Имам чуството,че се иска да се изкара този човек едва ли не невинен.
89
2
 
8
 
! Отговори
До 90 преди 1 година
Явно си привърженик на Стария завет. Първо - убийството на Явор и Ани не е Предумишлено. Ако ти убиеш виновния - се превръщаш в Предумишлено убиец. Достатъчно е Ефективна присъда - затвор за определен брой години, в които Адриан да Мисли за постъпката си!
88
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз тоя Адриан ли е Мадриан ли е хич не го оправдам, но факт е, че не е рецидивист като Семерджиеф!!!! Вдигнали са му палка - НЕ Е спрял! Ми той дете - не го оправдавам, ама защо тъпппите ушеввви са тръгнали след него?!?! Да се правят на Бързи и Яростни ли?!?;Новите патрулки си имат камери - като не спреш на палка - ще ти свалят номерата и готово! Защо са се гонили по нощите?!