Пригожин прогнозира революция в Русия, ще се повтори ли 1917-а?

Ще загуби ли в конфликта срещу Украйна?
24 май 2023 17:44, Александър Попов
206
Пригожин прогнозира революция в Русия, ще се повтори ли 1917-а?
Снимка: Getty Images

Основателят на наемническата група "Вагнер" Евгений Пригожин предупреди, че Русия може да се сблъска с революция, подобна на тази от 1917 г., и да загуби конфликта в Украйна, ако елитът не се заеме сериозно с воденето на войната, предаде Ройтерс.

Олигархът заяви, че в политическите му възгледи преобладават любовта към родината и служенето на президента Владимир Путин, но предупреди, че Русия е застрашена от сътресения.

Пригожин подчерта, че не вярва в съществуващата оптимистична позиция, че Западът ще се умори от войната и Китай ще посредничи за мирно споразумение. Вместо това, каза той, Киев подготвя контранастъпление, целящо изтласкване на руските войски обратно към границите й преди 2014 г, когато Москва анексира Крим.

Украйна ще се опита да обкръжи Бахмут, в който се водят интензивни боеве на изток, и да атакува Крим, добави той.

"Най-вероятно този сценарий няма да е добър за Русия, така че трябва да се подготвим за тежка война", подчертава той в интервю, публикувано в канала му в Телеграм. "Намираме се в такова състояние, че можем да загубим Русия", добави той. "Трябва да въведем военно положение."

Пригожин заяви, че прякорът му "готвачът на Путин" е глупав, тъй като не може да готви и никога не е бил готвач, като се пошегува, че "касапинът на Путин" може би е по-подходящ прякор.

"Можеха просто да ми дадат прякор веднага - касапинът на Путин, и всичко щеше да е наред", каза той. Според него, ако обикновените руснаци продължават да получават децата си в поцинковани ковчези, докато децата на елита "си клатят задниците" на слънце, Русия ще бъде изправена пред сътресения по подобие на революциите от 1917 г., довели до гражданска война.

"Това разделение може да завърши както през 1917 г. с революция", каза той. "Първо ще се надигнат войниците, а след това - ти техните близки", предупреди олигархът. "Вече има десетки хиляди от тях - роднини на убитите. И вероятно ще станат стотици хиляди - не можем да избегнем това."

Засега министерството на отбраната на Русия не е отговорило на молбата на Ройтерс да коментира изказването./БТА, Асен Георгиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: РусияПригожин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
16
 
4
 
! Отговори
Спеца преди 10 месеца
Глупости!Днес го няма Ленин!Без гениални политици от неговия калибър ,революция не може да се прави!
100
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Готвачо, от твоите уста в Божиите уши! АМИН!
99
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Диянче,ами порови се малко бе,а ти не си единственият източник на информация.Аз много добре знам,какво става в Европа,а и във САЩ също.Чакай са фалира Русия,а в САЩ изгърмяха няколко банки.
98
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе космонавта . Украйна е най-бедната държава в Европа ти за Русия само плямпаш.Първо погледни себе си.
97
6
 
16
 
! Отговори
Granik преди 10 месеца
Тоя Пригожин е като Скобелев, безразсъдно и жестоко жертва войниците си ,за да блесне. Но поне Скобелев лично е участвал в атаките , а този няма тази смелост.
96
6
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 10 месеца
Колкото и да е неприятен този Пригожин вече му се отразяват десетките хиляди убити ,които пожертва жестоко. Няма как да не му се отразят.
95
8
 
12
 
! Отговори
Космонавт преди 10 месеца
За революция са нужни зомбита и бедняци. Дали ще има революция в Русия? Нека да уточня за бедняците, за да не обидя някой, говоря за специалната категория бедняци - мъгзеливци с лоши гени, липса на креативизъм и склонност към мародерстване и омраза към всички нормални. В очите на тези "хора" идеалите на революцията "свобода, равенство, братство" (първоизточник - Богомилите) са пречупени през призмата на дарксайда и изглеждат като "грабежи, убийства, изнасилвания".
94
8
 
16
 
! Отговори
Диана преди 10 месеца
До Анонимен 123Без празни приказки, сладурче .Аз говоря само факти, а ти лъжеш - Западът още не е започнал нещо там, че да го закъса..Полови научи БСП, мозъците на много като теб са ви напълно мухлясали - не искам да те обиждам, просто не работят, не мислите, плещите каквото ви натъпчат в главите съвсем безотговорно...И затова е виновна БСП и СИЕ! БСП и СИЕ вън от политиката!
93
8
 
15
 
! Отговори
Диана преди 10 месеца
Разбира се,че има значение колко дълго ще продължава войната - тя източва богатствата на Русия, прави я уязвима за мераците на западните апетити..В един момент Русия ще се окаже под огън от много страни и ще загуби всичко, разбира се..Aнгличаните отдавна им точат един дълъг нож и всякакви размирици там са им добре дошли, така че едва ли ще пропуснат този момент ..Путин трябва да си отиде и да дойде истински политик начело на Русия -отцепването на Украйна е само първа стъпка към разпад на Русия
92
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
бабите в автобуса ме питаха - момче падна ли бахмут, казах им артыомовск е! не ми повярваха.
91
4
 
12
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
В Русия няма революции. Има военни преврати. Това Путин го знае много добре. Затова генералите са *** но верни.
90
13
 
7
 
! Отговори
САЩ преди 10 месеца
САЩ печатаме долари а Русия всеки ден губи стотици човешки животи на фронта. Не знам кой е глупавия в този случай и на кой ще му свършат първи ресурсите - на САЩ хартията или на Русия войниците
89
5
 
14
 
! Отговори
XИЧО преди 10 месеца
Диктатурите раждат всякакви чудовища.
88
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин ще познае на 100% това което казва. С фашистката федерация на злото е свършено и след капитулацията и тя ще се разпадне, а бункерния рептил продължава уверено да я води към небитието.
87
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Укрите мноо са базикат с ватата! С таа контра ги държат в големо напрежение! Моат ги накарат да чекат кат суеци пу дупкити 10 години докат изтерясат! АААА ХА ХА ХА ХАААААААААА!!! Ъ?
86
19
 
8
 
! Отговори
Диана преди 10 месеца
Пригожин е прав, че войната се проточи дълго, че политическо решение на проблемите там не се очертава и в този смисъл руския елит не работи..Първият мит, който трябва да разобличат там руснаците е, че украинците воювали за да спасят родината си от външен агресор - истината е, че те воюват за да се отцепят и загубят родината си защото Украйна никога не е била държава, тя винаги е била част от Русия и именно Русия е тяхната държава..Сигурно има много други подобни манипулации сред украинците там
85
4
 
8
 
! Отговори
СМЕХ... преди 10 месеца
ПРИГАЖИН ВЕЧЕ НАИСТИНА Е "ЧЕРЕП"----ама "за да е Ленин" , още не можем да му установим и докажем сифилиса...!
84
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
един преятел каза, питай ги там разбират - зеления шмъркач окупира ли москва? аз за него питам.
83
1
 
3
 
! Отговори
ОРАКУЛА ОТ ДЕЛФИ.... преди 10 месеца
...И АЗ ТАКА ...И АЗ ТАКА ----МЕНЕ ДЖУНА СЪЩОТО МИ ГОВОРИ!
82
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин е преродения Ленин! Познаф га по чepena!

Спонсорирани публикации