Семейството на принц Хари остава без охрана, докато е във Великобритания

Съпругът на Меган Марлъл загуби делото
31 май 2023 20:45, Екип на Tialoto.bg
4
Семейството на принц Хари остава без охрана, докато е във Великобритания
БГНЕС

Всяко посещение на принц Хари в Обединеното кралство става все по-сложно. Поредното му гостуване в родината се основава на проблеми със сигурността. Оказа се, че той и Меган, които се разделиха с кралските си правомощия, вече нямат право на държавна закрила. Според съдебно решение, херцогът на Съсекс дори няма право да плати сам на британската полиция за осигуряване на охраната на него и семейството му.

Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство се противопостави на идеята да се позволи на богатите хора да купуват охрана от държавната полиция.
 
„Ние приветстваме решението на съда, което поддържа целостта на системата за сигурност на правителството на Обединеното кралство, която е строга и пропорционална. Наша дългогодишна политика е да не предоставяме подробности за мерките за защита на частни лица, тъй като това може да застраши живота и здравето и да засегне безопасността на държавни служители. Би било неуместно да коментираме по-нататъшни съдебни процедури“, каза източник, запознат със ситуацията.
 
По време на изслушването адвокатите на Хари твърдяха, че не му е била дадена възможност да направи "предварително информирани изявления", съобщи BBC News. Датата на това изслушване все още предстои да бъде насрочена, допълва медията.
 

Меган Маркъл се възхитила на лукса, в който живеят принц Уилям и Кейт Мидълтън

Още преди познанството си с принц Хари, Меган Маркъл показва решителен характер

Заради имиджа – Меган Маркъл може да пусне отново своя блог

Решението идва, след като 38-годишният Хари започна дело през септември 2021 г. Самата молба обаче става известна едва през януари 2022 г. след изтичане на информация в британски таблоид, предава People.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Десислава преди 10 месеца
Еййй,не се спря това момче.Аз лично,така и не разбрах,какво точно иска.АА,май се сещам - да няма задължения,ама да ползва всички превилегии.Това ще да е!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За резервните принцове - толкоз. Че и наглее да съди държавата да фо пази от народната любов. Да отваря кисията и да плаща на частно. Или да не води семейството си извън зоопарка, където се е размножил.
2
1
 
6
 
! Отговори
същия преди 10 месеца
И аз като бях в UK нямах охрана. Пък вестниците не писаха по този трагичен проблем
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Капачки и кенчета събираме и за войната в Украйна. Освен използвана тоалетна хартия за биоторове да събираме и от там да плащаме за охраната им! Да им обясни, че британските данъкоплатци трябва да му плащат охраната, защото Лондон Зуу се намира в центъра на Лондон, а пенсионерите над 75 си плащат дори таксата за ББС, дори и да не я гледат. Колониален социализъм - всички животни са равни, но едни са по-равни. Особено цветни и то от Америка.