Посолството на Украйна у нас: Държавата няма нищо общо с "Миротворец"

Сайта работел в съответствие с действащото международно право
20 юли 2023 14:11, Нели Христова
230
Посолството на Украйна у нас: Държавата няма нищо общо с "Миротворец"
Снимка: БГНЕС

Във връзка с вниманието на българското общество към темата за включването на български обществени дейци и журналисти в списъка „Миротворец“, Посолството на Украйна информира, че уебсайтът „Миротворец“ е независим информационен ресурс на обществена инициатива на Центъра за изследване на признаците на престъпления срещу националната сигурност на Украйна, мира и сигурността на човечеството и международния правов ред.

Оттам уточниха, че информационното попълване на сайта „Миротворец“ се осъществява от общоизвестни и общодостъпни отворени източници, които се използват изключително за научно-изследователски, творчески и журналистически цели.

"Основните източници на информация, които се използват от Центъра „Миротворец“, са материали, публикувани в социалните мрежи, уеб издания, частни уеб страници, както и тези, които се излъчват по телевизионни и радио канали.

Основателите на Центъра „Миротворец” уверяват, че извършват своята дейност в съответствие с действащото законодателство на Украйна и действащото международно право.

В същото време трябва да се отбележи, че през последните години руската федерация, като държава-агресор, предприемаше мерки за забрана на дейността на центъра „Миротворец“, по-специално изпращаше съответни призиви към ООН и УНИЦЕФ", се казва още в позицията на украинското посолство.

От посолството уточниха, че дейността на "Миротворец" не е свързана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява официалната политика на Украинската държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега ясно ли е на всички какви хора управляват в украйна
11
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вече взе да се изяснява ситуацията - Украйна се превърна в бездънна дупка за пари на западните данъкоплатци. От тях валят единствено искания и ултиматоми, а резултати никакви. Че и списъци за убийства на чужди граждани съставят. Американците да ги натискат за преговори и да се свършва мъката. Иначе може и 10 години да я точат тая война и да искат още и още пари, и да държат назидателен тон на целия свят.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Голямо извинение и ние веднага повярвахме
9
0
 
34
 
! Отговори
Димитър Списаревски преди 9 месеца
Отстрани на Първа Английска Гимназия в София. Точно зад сградата на Националната Статистика и Информационно Обслужване - Има нещо , като детска градина или занималня само за Украински деца. Отидете да видите как са облечени "бедните Украинчета" , с какви телефони са , с какво самочувствие са - А още не се виждат от земята! С какви коли идват да ги взимат "бедните им майки" и минимум половината от майките дали са бъкани със силикон и хилурон!!!!!... И за тия - Бедният Българин - дарява заплати...
8
19
 
7
 
! Отговори
Прави са Украинското преди 9 месеца
Това е все едно българската държава да затвори сайта днесбеге, защото бълва руска пропаганда 24/7. Нема как да стане.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоест официално го признават! Срам за всички човеци! Как може ?!? Е това нормално ли е там да има деца?!? Щом някой умре му слагат написа "елиминиран"..... И деца има там......
6
0
 
15
 
! Отговори
абе преди 9 месеца
то още има ли такова посолство бе? скоро трябва путин да го закрие!
5
2
 
41
 
! Отговори
Вьзмутен преди 9 месеца
Изгонвайте всички украинци от тукНе стига, че ги храним ами и ще ни убиватСписьци изготвяли - вьн всички до един
4
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да бе вие и с Бандера и батальона Азов нямате нищо общо.
3
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ама разбира се, че няма. И ние да кажем тогава, че войната между Украйна и Русия няма нищо общо с нашата държава и да спрем да изнасяме за тях, да храним и настаняваме украинци тук и да четем речите на Зеленски всеки ден.
2
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Държавата украйна е една лъжа, също както всичко сделано в цру.
1
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не ме интересува това посолство! Само ще попитам как върви Контранастъплението? Вече до " Москва" ли са?