Още едно дете със симптоми на хранително отравяне е в МБАЛ - Сливен

Приетите деца не са в тежко състояние
11 май 2024 21:27, Анисия Иванова
1
Още едно дете със симптоми на хранително отравяне е в МБАЛ - Сливен
Снимка: БГНЕС

Още едно дете със симптоми на хранително отравяне е прието днес в детско отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен. Това съобщи пред БНР началникът на отделението д-р Люба Бъчварова. Със симптоми на хранително натравяне са регистрирани общо 48 деца от детска градина „Елица“  Сливен от четвъртък до днес, но само две са оставени за лечение в болницата.

Приетите в отделението деца не са били в тежко състояние, съобщи д-р Бъчварова.

"Средно увредено състояние. Имали са клиника. Едното и другото детенце ще се оправят, няма нищо сериозно. Днес приех едно дете, което не се е чувствало добре, след като е повръщало предишните дни. Но, те днес за първи път търсят помощ. И едно детенце, което вчера късно следобед е прието, от същата група. Имало е оплаквания, но тук е за пневмония прието".

Д-р Бъчварова каза още, че през спешното отделение са преминали три деца, но след вливки, те са освободени за домашно лечение. Според официалната информация от община Сливен децата са консумирали печени сандвичи с яйце и сирене на 8 май.

От РЗИ са взели проби от персонала, а от ОДБХ проби от храната и натривки от повърхностите в кухнята. Понеделник и вторник са обявени за неприсъствени по възможност на родителите. Във вторник ще излязат резултатите от РЗИ. Храната в детската градина ще се доставя от друга кухня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Ъъъъ преди 1 седмица
Там от кои са?