Обвиняемият за убийството в Гоце Делчев има 6 присъди, жертвата - 15

Второто обвиняемо лице – жена на 21 г., употребявала наркотици
3 авг 2023 16:20, Елка Василева
61
Обвиняемият за убийството в Гоце Делчев има 6 присъди, жертвата - 15
Снимка: архив, БГНЕС

Обвиняемият за вчерашното убийство в Гоце Делчев има шест присъди, а жертвата е с 15, стана ясно на брифинг на и.д. окръжен прокурор Евгения Стоянова, наблюдаващият прокурор Ирина Аспарухова и директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград ст. комисар Георги Кандев.

Вчера в Гоце Делчев бе открит мъж с прободна рана в шията, а за убийството бяха задържани двама души – мъж и жена.

Още по темата
Извършителят с инициали Н. С. е с богато криминално минало, на лицето са извършени осем полицейски регистрации в различни управления на територията на цялата страна – Приморско, Несебър, Трявна, трето, четвърто и осмо районно управление на СДВР, каза ст. комисар Георги Кандев.

Арестуваният е криминално проявен по линия на кражби, наркотици, грабежи, регистриран е и като извършител на лека телесна повреда, каза още директорът на ОД на МВР – Благоевград. Той посочи, че обвиняемият има влезли в сила шест присъди, пет от които ефективни. Изтърпявал е и наказание "лишаване от свобода" за три месеца в затвора в Бургас през 2007 г., наложена от Районен съд – Царево за кражба.

Жертвата на тежкото престъпление също е криминално проявен, стана ясно на брифинга. Привлечен е като обвиняем за шофиране след употреба на наркотици, за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. Жертвата има влезли в сила 15 присъди, 14 от които издадени от Районен съд – Благоевград и една от Окръжен съд – Благоевград. Единадесет са ефективните присъди, лицето е изтърпявало и наказание „лишаване от свобода“ в затвора в Бобов дол през 2019 г., бе посочено на брифинга.

Второто обвиняемо лице – жена на 21 години с инициали В. А. е задържана веднъж в районното управление в Гоце Делчев през 2020 г. Тя е известна на полицията в Гоце Делчев като лице, което употребява наркотични вещества, но до вчера нямаше криминални регистрации, каза още ст. комисар Георги Кандев.

Благодарение на бързата и ефективна работа на органите на МВР, извършена под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград, много бързо се стигна до извършителите и до привличането им в качеството им на обвиняеми, каза и. д. окръжен прокурор Евгения Стоянова.

До разкриване на извършителите на престъплението се е стигнало, след като е установено, че последната комуникация на жертвата през мобилно приложение е с обвиняемата 21-годишна жена, с която са се разбрали да се видят на инкриминираното място, каза пред журналисти наблюдаващият прокурор Ирина Аспарухова. По данни на съдебния лекар, с нанесения на жертвата удар с нож в областта на шията е прерязана сънната артерия.

Незабавно след това двамата обвиняеми са се отдалечили тичешком от местопроизшествието, което е установено от видеозапаси на камери в района, посочи прокурор Аспарухова. Двамата са се прибрали в обитаваното от обвиняемата жилище в Гоце Делчев, укрили са ножа, с който е извършено престъплението, след което незабавно са взели първия автобус от Гоце Делчев за София в 04:00 часа сутринта на 2 август, няколко часа след извършване на престъплението.

Създадена е организация с Главна дирекция „Национална полиция“, сектор „Убийства“ и със СДВР, с чиято помощ автобусът е спрян преди крайната дестинация, задържани са двамата обвиняеми, след което са конвоирани до Благоевград, каза още ст. комисар Георги Кандев.

По отношение на двамата е повдигнато обвинение за убийство, като мъжът е с обвинение за убийство, извършено при условия на опасен рецидив. Двамата са задържани до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор, като днес ще е внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, което ще се гледа на открито съдебно заседание днес от 16:30 часа в Окръжен съд - Благоевград. (БТА, Десислава Велкова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма що! Бананова република! Разхождат се на свобода маймуни с доказани 8, 15 и т.н. маймунджълъци и се засичат да се изтрепят кой по-големец мамун шъ излезе. Единственото щастливо и късметлийско за клета България е, че престъпник е убил престъпник и малко ще полежи 2-3 години на разноските ни преди да се върне да дивее пак на улиците на изтерзана България. Клета родино! Оцвъкана си от маймуни с активната помощ на правораздаването.
46
0
 
9
 
! Отговори
? преди 8 месеца
Какво значи имал 5 ефективни присъди, а 3 месеца лишаване от свобода? Какво им е ефективното на присъдите тогава?И защо хора с 6 и 16 присъди са на свобода? Третата присъда би трябнвало да е ефектовна за поне 15-20 години.
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всеки ден убийства, честита промяна!
44
0
 
9
 
! Отговори
Qwerty преди 8 месеца
Направо да узаконяват носенето на огнестрелно оръжие и да ставаме като едно време в дивия запад. Явно полза от съд, прокуратура, полиция и всякакви други институции няма...
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Резидивисти в САЩ: Ами аз доколкото видях този закон е само за тежки престъпления - three strikes law California. Краденето на дъвки не попада там. Кражба на стойност под 950 долара се води дребна / маломерна кражба - petty theft law California. Ето една интересна статия от hoover.org - Why Shoplifting Is Now De Facto Legal In California
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И тук извършителя преди време е извършил някакво престъпление с нанасяне на увреждания леки телесни повреди с които навярно се е отървал от мярката по задържане гледана за налагане с по-леката като за леки телесни повреди,а дали са били леки увреждания за случая разглеждан с елспертизите за съдебно разглеждане и взимане на решение за мярка на не/отклонение за режим на истърпяването на наказанието.
41
0
 
1
 
! Отговори
До 39 преди 8 месеца
През 2007ма имаше ли сглобка бе мушморок? А през 2019та ?
40
0
 
2
 
! Отговори
до 34 от 30 преди 8 месеца
Прав сте. Напълно съм съгласен с Вас. Но, въпреки проблемите там, има и добри практики. Не Ви ли хваща яд, когато прочетете статия за някой, с "n" на брой присъди? Разбирам Ви. Съжалявам, че такива неща се случват.
39
1
 
3
 
! Отговори
Ами преди 8 месеца
То те сами са се разбрали, едно лошо по-малко
38
3
 
3
 
! Отговори
Стар човек до 32 преди 8 месеца
Разликата от това какво остави Борисов и какво Кирчо е голяма ,но явно си малък!и не знаеш и помниш каква *** оставиха Живков,Луканов,Попов,Беров,Виденов,Симеон и най крадливата тройна коалиция-НДСВ-БСП-ДПС!...Който е живял и преживял по дълго помни и знае а не се влияе като теб от медийни публикации в Гугъл и Фейсбук представени като ,,факти"
37
3
 
1
 
! Отговори
Дет то Америка преди 8 месеца
Направо ги пишете деца на СГЛОБКАТА
36
0
 
2
 
! Отговори
Дори не го четох преди 8 месеца
Направих си извода. Тези са били "Хвани единия, удари другия."
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами нали тези същите родители я направиха тази "демокрация", ние говорим за едно и също , но ти не го осъзнаваш
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По-скоро децата на родителите си, тая демокрация за всичко ли е виновна, тя да не отменя нуждата от родителски грижи и възпитание?
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Децата на демокрацията
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 30 САЩ - 3.2/100000 убийства годишноБългария - 1.5/100000Та явно малко дъвки крадат.
31
0
 
6
 
! Отговори
Фитьо преди 8 месеца
Логично - от грабеж - кражба в присъствие на собственика,до убийство е само една крачка.И двете са свързани с насилие.млад,но с какви престъпления,докато жертвата си е останал на ниво кокошкар.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За първи път от година да не слушам само за войната в Украйна и какво да даряваме. Просто Киро и Просто Бойко забравиха каква кочона оставиха след себе си и как оцеляваме със законите на джунглата. Иначе много ги е грижа за бежанците,но за нас и законите нищо не говорят.
29
0
 
6
 
! Отговори
Бай Ставри преди 8 месеца
За някои престъпници има защита на личните данни,а за други не.Що така?
28
3
 
6
 
! Отговори
Резидивисти в САЩ: преди 8 месеца
Ако в щатът Калифорния 3 пъти подред гепиш дъвки, отиваш директно в панделата до живот. Туй то! Опитвали са се всячески калифорнийците да премахнат този закон, но до сега неуспешно. Жесток е! Гаден е! Дори е несправедлив, но ако бачкаше дори и наполовина в България сега нямаше да има убит човек и двама обвиняеми.PS: До управляващите: проверете и преценете дали ни е нужно нещо подобно в България. Благодаря!