Обвиняемият за убийството в Гоце Делчев има 6 присъди, жертвата - 15

Второто обвиняемо лице – жена на 21 г., употребявала наркотици
3 авг 2023 16:20, Елка Василева
61
Обвиняемият за убийството в Гоце Делчев има 6 присъди, жертвата - 15
Снимка: архив, БГНЕС

Обвиняемият за вчерашното убийство в Гоце Делчев има шест присъди, а жертвата е с 15, стана ясно на брифинг на и.д. окръжен прокурор Евгения Стоянова, наблюдаващият прокурор Ирина Аспарухова и директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград ст. комисар Георги Кандев.

Вчера в Гоце Делчев бе открит мъж с прободна рана в шията, а за убийството бяха задържани двама души – мъж и жена.

Още по темата
Извършителят с инициали Н. С. е с богато криминално минало, на лицето са извършени осем полицейски регистрации в различни управления на територията на цялата страна – Приморско, Несебър, Трявна, трето, четвърто и осмо районно управление на СДВР, каза ст. комисар Георги Кандев.

Арестуваният е криминално проявен по линия на кражби, наркотици, грабежи, регистриран е и като извършител на лека телесна повреда, каза още директорът на ОД на МВР – Благоевград. Той посочи, че обвиняемият има влезли в сила шест присъди, пет от които ефективни. Изтърпявал е и наказание "лишаване от свобода" за три месеца в затвора в Бургас през 2007 г., наложена от Районен съд – Царево за кражба.

Жертвата на тежкото престъпление също е криминално проявен, стана ясно на брифинга. Привлечен е като обвиняем за шофиране след употреба на наркотици, за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. Жертвата има влезли в сила 15 присъди, 14 от които издадени от Районен съд – Благоевград и една от Окръжен съд – Благоевград. Единадесет са ефективните присъди, лицето е изтърпявало и наказание „лишаване от свобода“ в затвора в Бобов дол през 2019 г., бе посочено на брифинга.

Второто обвиняемо лице – жена на 21 години с инициали В. А. е задържана веднъж в районното управление в Гоце Делчев през 2020 г. Тя е известна на полицията в Гоце Делчев като лице, което употребява наркотични вещества, но до вчера нямаше криминални регистрации, каза още ст. комисар Георги Кандев.

Благодарение на бързата и ефективна работа на органите на МВР, извършена под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград, много бързо се стигна до извършителите и до привличането им в качеството им на обвиняеми, каза и. д. окръжен прокурор Евгения Стоянова.

До разкриване на извършителите на престъплението се е стигнало, след като е установено, че последната комуникация на жертвата през мобилно приложение е с обвиняемата 21-годишна жена, с която са се разбрали да се видят на инкриминираното място, каза пред журналисти наблюдаващият прокурор Ирина Аспарухова. По данни на съдебния лекар, с нанесения на жертвата удар с нож в областта на шията е прерязана сънната артерия.

Незабавно след това двамата обвиняеми са се отдалечили тичешком от местопроизшествието, което е установено от видеозапаси на камери в района, посочи прокурор Аспарухова. Двамата са се прибрали в обитаваното от обвиняемата жилище в Гоце Делчев, укрили са ножа, с който е извършено престъплението, след което незабавно са взели първия автобус от Гоце Делчев за София в 04:00 часа сутринта на 2 август, няколко часа след извършване на престъплението.

Създадена е организация с Главна дирекция „Национална полиция“, сектор „Убийства“ и със СДВР, с чиято помощ автобусът е спрян преди крайната дестинация, задържани са двамата обвиняеми, след което са конвоирани до Благоевград, каза още ст. комисар Георги Кандев.

По отношение на двамата е повдигнато обвинение за убийство, като мъжът е с обвинение за убийство, извършено при условия на опасен рецидив. Двамата са задържани до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор, като днес ще е внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, което ще се гледа на открито съдебно заседание днес от 16:30 часа в Окръжен съд - Благоевград. (БТА, Десислава Велкова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
пуснете го човека да направи още 15, 20 престъпления и после му дайде 1 година да си почине
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пак римляни ,предполагам.Само по техните престъпления има инициали.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз още не съм осъждан. Да разбирам,че имам право на 5-10 опита за кражби примерно преди да ме хвърлят в затвора. Първите присъди ще са само предупредителни да не правя повече така.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Рецидивисти на свобода, кой знае колко такива още щъкът между нищо неподозиращите хора.
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чадър над престъпници,няма го бай Тошо да ги тури в ред.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Рецета,що не са в урановите мини ?
21
3
 
10
 
! Отговори
Престъпления Денков преди 9 месеца
А двете деца които са блъснати от блок в Люлин и са умрели в ужасни мъки ??? Защо криете медиите политици ли са замесени?? Какво става в държавата?????
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ИВАН, абе чебураш, това е капитализъм сътворен от ДС/БКП. Др. Луканов чувал ли си го? Е, тоя е бащата, а другаря Костов е майката на това в момента.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това няма как да се случи в цивилизацията - в UK или USA още на 5тата присъда, го обявяват за рецидивист и получава едни леки 40-50г. на топло. После като пенс, ако иска да се пробва за 6-та и направо става доживот.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези са с имунитет, като вожда ви Боко. Така става, като ви управляват всички стари мутри и Чалгари от миналия век. Правят си гангстерски рай и докато не ги гръмнете, все ще живеете в гангстерския им рай.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Днес още два трупа и общо пет за една седмица (три от които са доказани убийства), но няма протести с надписи "НИТО ЕДИН ПОВЕЧЕ". Що така?
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега едното лице ще има вече 7 присъди, а другото завинаги ще си остане на 15. Чиста работа.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До WTF Ами или т.нар. новина е "сглобка", така, че да се впише в темите на деня - насилието, или нашата съдебна система изчаква да се съберат 14 ефективни присъди и тогава лицето лежи 3 месеца. Нещо като 14 в 1. Защото 14 ефективни присъди, даже от по 3 месеца си прави 4,5 години. Аз залагам на фалшивата новина тук, както и на още поне 2 през последните 2 седмици. Така работят центровете за изследване на демокрацията. Изследват емоциите ви. Иначе казано, гаврят се с вас /всички нас/.
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Честита промяна другари и другарки
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа" започнете с това
12
1
 
13
 
! Отговори
Пийнал преди 9 месеца
По един-два месеца ли са тези присъди, че не е бил в затвора този индивид? А МВР регистратура на хотел ли е, че само прави криминални регистрации?
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
от една страна е хубаво, че няма държава, естествения подбор на Дарвин, отдавна е в сила!
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да ви еvа у държавата прогнила. Съдиите по-големи мафиоти от престъпниците.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като се сблъскат 6 присъди с 15 присъди е ясно що ще стане
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Единия 10 просъди, другия 20 присъди, оная па е наркоманка. И тва 20тина годишни хора бе! И тая изметсе разхожда безпроблемно по улиците и продължава да върши престъпления! Е6и му майката!