Обявиха безработните от началото на годината

Нов доклад
21 авг 2023 18:29, Росен Стойчев
35
Обявиха безработните от началото на годината
Снимка: БГНЕС

Новорегистрираните безработни от началото на годината до момента надхвърлиха 140 000 души – това сочат най-новите данни от ежеседмичното наблюдение на пазара на труда на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта, оповестени днес.

За същия период постъпилите на работа са малко над 95 000 души. За последната наблюдавана седмица от 31-и юли до 6-и август записаните в бюрата по труда са 5400 души, а намерилите препитание са два пъти по-малко – 2500 души, съобщи БНР.

Още по темата

За първата седмица на август най-голям превес на новорегистрираните безработни над устроените на работа чрез бюрата по труда е отчетен в София-столица – съответно 612 и 313 души, следвана от област Благоевград – съответно 486 и 180 души. Подобна е и ситуацията в област Пловдив с 473-ма записани в бюрата по труда и 187 намерили препитание.

В последната наблюдавана седмица няма нито една област на страната, в която постъпилите на работа да са повече от новорегистрираните в бюрата по труда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: заетостпроучване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
1
 
! Отговори
И аз съм човек преди 8 месеца
И навен ми се кара Порше.Нищо те става у голия Заддунайска ко ч ина!
27
0
 
3
 
! Отговори
Всичко е монополчета преди 8 месеца
Неможеш да правиш безнес държавата е мутра която не позволява само граби!
26
0
 
2
 
! Отговори
Работа само на черно преди 8 месеца
Като наркодилър или сводник на к в и т е и не плащаш данъци и всичко е прекрасно.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На по-голям покрив и много повече, Бригада от пет човека прави нетолкова големия покрив за една седмица. Значи за една седмица човек от тая бригада си заработва над 1000 лв, ако покрива е по-голям може и доста повече. Те имат постояна заетост и такъв майстор си изкарва няколко хиляди лева на месец. Има хора и с пасивни доходи от наеми, къщи за гости, които не плащат данъци и сигурно и тях ги водят безработни.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има хора не разчитат на заплатка да се издържат. Имам къща в софийски квартал засртоен главно с къщи и последните години много от съседите си направиха ремонти на покрива, някои смяна на керемиди, други цялостна смяна на покрива. Някои ремонтите им го правиха фирми с работници, но на повечето бяха бригади майсторчета от ромски произход. Те си работят за себе си и не плащат никакви данъци. Сигурно ги водят безработни. На нетолкова голям покрив взимат по 6000 лв, на по-големи и доста повече.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма значение колко са регистрираните, а колко са работещите от способните да работят.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До дедо ви, е що зорлем да ги караме да живеят? Като искат да *** от глад.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До решение, глупости! Тогава образованието трябва да стане наистина безплатно! Сега си е яко платено! Освен това не са проблем младите. Проблем са старите, щот чакат държавата да ги оправи!
20
6
 
3
 
! Отговори
решение преди 8 месеца
да се върне разпределението . завършваш и те пращат някъде из България да работиш 3 или 5 години .
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Повече безработни е по-добре!!!Глад трябва да има за да започне *** и пульо да цени храната и парите а не като сега всеки го играе далавераджия. За далавераджия трябва да си умен а вие другарЕ сте ПРОзтти!!!
18
8
 
4
 
! Отговори
дедо ви преди 8 месеца
на времето милиционери обикаляха улици и заведения , искаха паспорта на който се слагаше печат дали работиш . ако не работиш ти се намираше работа , няма не искам щото 45 дни в тухларната . нямаше безработни ! не казвам че сега мерките трябва да са толко драстични но ако малко се доближат до тогавашните безработицата ше е минимална .
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Значи тези 130 000 души,има кой да ги храни? До този извод стигам аз! Я баба и дядо на " пенсия", я мама и тати на " заплата"! Я приятелка или приятел живеещи на " семейни начала"! И аче нормален човек " безработен" и с някакъв " интелект", няма Да допусне да изпадне в подобно положение! Днес Не работиш ли,си жив загинал бре братче!!! Вие си правете извода сами,мои са тези които. Не работят!
16
8
 
7
 
! Отговори
и те така преди 8 месеца
от тия 140 000 гарантирам че повече от половината работят в сивия сектор , а половината от тях са от една етност дето се водят социално слаби и взимат помощи плюс заплата на ръка без да се водят на работа .
15
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 13, това са нормални процеси. Хубавото е, че често засегнатите са от най-ниската прослойка на обществото. Има начин да се спасите и той е:учете, учете, учете!
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На бюрото по труда се регистрират само хората вземащи помощи.Безработните са много - само погледнете колко са пълни заведенията през деня.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Оше толкова нерегистрирани или отпаднали след 1-та година от бюрото по труда.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Със сигурност август и септември ще се влоши картинката. Пък и горивата скачат пак. Лихвите и те скачат. Лихвите по кредитите имам предвид. Ще има фалити.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Блато, както и да го погледнеш.
10
4
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
Има много дето получават от Бюрото пари и си работят. И ще стават повече, с новата минимална 850лв. Сивата икономика се завръща с пълна сила. Асан Василев оставка!!!
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Скоро ще станат 2 години от както спрях да ви внасям максимални осигуровки, нещо което правех 20 години, най-доброто решение в живота ми!