Незабравими емоции по време на "Мача на надеждата"

Мачътзавърши 3:3, като над всички беше Мартин Петров
6 сеп 2023 19:40, Нели Христова
32

"Мачът на надеждата" на националния стадион "Васил Левски" предложи незабравими емоции, пишат от Gol.bg

Грандиозното събитие, организирано от Стилиян Петров с цел събиране на дарения за онкоболните, събра около 25 00 души на най-големия ни стадион.

Те видяха на живо плеяда световни футболни звезди, начело с носителя на Златната топка Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Неманя Видич, Рой Кийн и европейски и световни шампиони с техните страни.

Стенли поигра и за двата отбора, а в 85-ата минута напусна терена под звуците на легендарната песен Youl never walk alone, която е химн и на Селтик, където рекордьорът по мачове за националния ни отбор се превърна в истинска звезда.

При смяната си, Стилиян Петров не сдържа сълзите си от страхотните емоции и всички участници го поздравиха един по един.

Колкото до самият мач, той завърши 3:3, като над всички беше Мартин Петров. Бившият футболист на Манчестър Сити и Атлетико Мадрид се отчете с асистенции към Димитър Бербатов и Георги Пеев и сам вкара третия гол след чудесен пас именно на Стенли.

Точни за Отбора на звездите бяха Робер Пирес, Хенрик Ларсон и Джо Коул.

Легендата Стилиян Петров се обърна към публиката след края на "Мача на надеждата".

"Каузата да оцелееш е нещо голямо и велико. Затова днес сме всички тук. Трудно е, тежко е, но както вие давате сили на мен и моето семейство 11 години по-късно отново да облека фланелката на България, така го правя и аз и се забавлявам пред вас. Днес видях, че България е единна и обединена – всички тези звезди от чужбина отдадоха от времето си. Това е България и можем само да се гордеем. Благодаря за подкрепата, за любовта, моята любов към вас никога няма да спре и днес показахте защо съм горд да съм българин",.

Всички събрани средства от "Мача на надеждата" ще отидат в подкрепа на страдащите от онкологични заболявания в България - заболяване, което самият Стилиян Петров успя да пребори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
14
 
! Отговори
Нечувано преди 7 месеца
Поредният акт на добросъвестност. Но, до кога ? Значи и пластмасови капачки се събираха, и мачове се организират, а когато меките китки си правят шоу по улиците на София, се плаща на 1000 полицая, да ги пазят от народната любов. Какви са тези извращения с българският народ? Кой дава парите, за тези полицаи ? В допълнение- от къде тиквата, ще даде пари на любовницата си- скромните 5 милиона?
30
1
 
7
 
! Отговори
Респект преди 7 месеца
Респект към Стенли,организаторите, играчите, зрителите и всички съпричастни към това събитие. Наистина впечатляващо!!! А тия вечно плюещите ще ги има винаги, но все така само по форумите. Поне там тия лузъри намират явно някаква утеха.
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стоичков много смешно тресеше шкембето.
28
0
 
4
 
! Отговори
Русия преди 7 месеца
Някъф туркоробец сва коментара надолу пак споменава Русия.
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе малко на сеир отиде, ама карай. Щом и клоуните Иван и Андрей се появиха, всичко е наред.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Може би Петров трябва да иска дарение от Вежди Рашидов, защото повечето хора на стадиона си броят стотинките
25
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия никога няма да може да направи подобен футболен празник. Световни светила дойдоха на крака да уважат великия капитан Стилян Петров! Тези неща не се купуват с пари. Велика България, Велик Стилян!
24
10
 
9
 
! Отговори
До 14 преди 7 месеца
Върл русофоб съм, но стоя зад тезата, че по-гнусно и нагло събитие от днешното нямаше как да се проведе! Присъстващите? Провинциалисти, треперещи над всеки лев и нямащи желание да дарят и стотинка за каквото и да е, освен да гледат сеир, който уж дарява пари за рак.
23
5
 
5
 
! Отговори
Неанонимен преди 7 месеца
До Анонимен 19 Този "Цирк" е с благотворителна цел, ако не знаеш. За наводненията в Гърция хич не ми дреме. За наводненията у нас - жалко за жертвите, но това е само началото. Ще има още много и по-страшни бедствия, защото природата е по-силна от нас, особено пък от българския малък, но за сметка на това, много *** народ. Така че, ПОКАЙТЕ СЕ!
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Г-н Радев, дори Слави Трифонов в бял костюм при рем Вяхирев преди 20 години беше по-адекватен от вас, но да Ричард Милл който чалгара носи е една стотна от вашите грабежи!
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ТАМ БЯХА Радев и акедемика, смятайте докъде е стигнал разпада на морала в БГ
20
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мисля, че по-тъпо събитие отдавна не беше имало у нас. Цирк ще ми правят при жестоките наводнения у нас и в Гърция. Нещастници!!!
19
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мисля, че по-тъпо събитие отдавна не беше имало у нас. Цирк ще ми правят при жестоките наводнения у нас и в Гърция. Нещастници!!!
18
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как не ги е срам тези световно неизвестни залязли отдавна бутафорни футбалери, анатема!
17
11
 
6
 
! Отговори
Муахаха преди 7 месеца
30 минути след като Извадиха Британският Challenger2 от Гаража и Руснаците го Отворика като Евтина Кутия Копърка - стана на Стружки!
16
9
 
4
 
! Отговори
виц преди 7 месеца
Неудачници, че имаше ли по големи НЕУДАЧНИЦИ ОТ Стенли и ко на евро 2004.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Уууу,слабаациииии.Само Ювентус...от село Малчика.
14
8
 
13
 
! Отговори
Поправям се преди 7 месеца
Събраха се хейт коментарите. Русофилите все още са на амбразурата, макар да не дават всичко от себе си. Може ли да ми обясните как точно се отменя мач, чийто подготовка е траяла няколко месеца, а хората са си платили за да присъстват. Това няма нищо общо с честването на 6 Септември, което съща гълта пари и има време за организация, но не ощетява платци след като бъде отменено. Второ, честването е така да се каже организирано от държавата, не е частно мероприятие. Аман от хейтъри и неудачници.
13
11
 
5
 
! Отговори
Слава на Русия преди 7 месеца
"За първи път в историята британски танк Challenger 2 е унищожен от противников огън. Министърът на отбраната на Обединеното кралство потвърди загубата" - Велика Русия!
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И тези лигльовци и безчовечни хора искат да управляват футбола.Че по -голям *** от това има ли?