Мъже в нацистки униформи всяха смут по време на възстановки в Норфолк

Беше обидно, те маршируваха и правеха демонстрации
20 сеп 2023 19:30, Нели Христова
99
Мъже в нацистки униформи всяха смут по време на възстановки в Норфолк

Конфронтация избухна на фестивал за възстановки от 40-те години на миналия век в Норфолк, когато мъже в нацистки униформи бяха предизвикани от зрител.

Годишното събитие на военна тематика в Шерингам миналия уикенд привлече до 25 000 души, много от които в старинни дрехи. Сред тях имаше група от най-малко десет мъже в немски униформи от нацистката ера, включително някои с SS маркировки на яките си, както и значки, включващи символа "главата на смъртта" и свастики.

Мъжете бяха нападнати вербално от някои хора, които крещяха по тях и им казваха, че не са добре дошли, твърдят свидетели пред The Times. Наложи се групата да бъде изведена от района от полиция. Полицията на Норфолк каза, че един мъж е съобщил, че е бил нападнат и че полицията все още разследва.

Мъжете, част от групата за жива история на Източния фронт, защитиха носенето на униформи и казаха, че конфронтацията е изолиран инцидент.

Германските униформи са разрешени, каза говорител на фестивала, стига да не "промотират нацистите". Той твърди, че инцидентът е бил недоразумение и че групата е била там, за да "почете паметта на германския народ".

Майк Келър, който е загубил членове на семейството си в Холокоста, описва гледката на униформите като плашеща.

"Атмосферата беще прекрасна, семейна и приятелска, когато внезапно от нищото се появиха 10-15 мъже, облечени в автентични униформи на SS, буквално маршируващи в унисон", разказа той. "Беше изключително обидно. Тези мъже не се мотаеха и не се смесваха с хората. Те маршируваха и правеха демонстрации. Беше плашещо. Баща ми беше от еврейско семейство, което загуби родителите си, братята и сестрите си в лагерите на смъртта. Той имаше късмета да избяга с чичо ми чрез Kindertransport, така че да видя това със сина ми беше смъртоносно обидно и позорно."

Говорител на групата за жива история на Източния фронт каза:

"Ние представляваме западноевропейските нации, които се бориха срещу Сталин и комунизма по време на Втората световна война. Бяхме облечени в пехотни униформи на Waffen SS с национални щитове и отличителни знаци на изобразените страни. Нито един член на групата не е изобразявал германец. Униформите са доставени от Германия, както и оръжията, на чуждестранните доброволци от 1941 до 1945 г. Те са възможно най-близки до автентични. Като група посещаваме уикенда в Шерингам през 1940 г. в продължение на четири или пет поредни години и никога преди не сме имали проблеми."

"Вървяхме по улица Шерингам и хората ни спираха, разтърсваха ръцете ни и искаха да правят снимки. Настроението беше страхотно. Нямаше нито един разстроен или обиден. Беше добродушно забавление, както трябва да бъде. Като група ние не толерираме никаква политика или каквато и да е форма на религиозно преследване. Това поведение ни отвращава и опетнява това, което правим. Не ни помолиха да напуснем. Все пак тръгвахме, за да се върнем в нашия къмпинг. Чувствахме, че това е правилното нещо."

Градският съвет на Шерингам каза, че ще разговаря с полицията, железницата на Северен Норфолк и други, за да определи какво се е случило и "какви действия могат да бъдат предприети, за да се предотврати повторение".

Говорител на полицията в Норфолк каза:

"Патрулиращ полицай в Шерингам се натъкна на сблъсък на Хай стрийт в събота [16 септември] около 17:30 ч., включващ мъж и група хора, които са присъствали на събитие. Полицаят се намесил и бързо разрешил инцидента. Един мъж съобщи, че е бил нападнат и това се разследва допълнително. "Никой не е пострадал."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо плашите модерните хора? Дъгички са излезли на гащите.
67
0
 
6
 
! Отговори
Хистори ченъл преди 7 месеца
Никога немски офицери не са изглеждали така размъкнати. Карнавал за британци. И един се почувствал застрашен от антисемитизъм?
66
1
 
5
 
! Отговори
Атос преди 7 месеца
До кога ще разграничават фашисткият режим в Русия от националсоциалистическия в Германия.Ето го резултата.Всички стоят и пръскат,а Русия си развява байрака.Точно като по времето на Хитлер
65
3
 
6
 
! Отговори
Слава на героите преди 7 месеца
Които са се цели срещу червената болшевишка чума
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Атмосферата беще прекрасна, семейна и приятелска, когато внезапно от нищото се появиха 10-15 мъже, облечени в автентични униформи на SS, буквално маршируващи в унисон", разказа той. "Беше изключително обидно. Тези мъже не се мотаеха и не се смесваха с хората. Те маршируваха и правеха демонстрации. Беше плашещо". Облечените в нацистки униформи демонстрирали живата история на Източния фронт.
63
0
 
3
 
! Отговори
Художника от Браунау преди 7 месеца
Скоро пак!
62
0
 
6
 
! Отговори
до 66 преди 7 месеца
Ако са автентични униформи са по на 65-70 години, нали не очакваш да изглеждат като току-що излезли от склада?
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Минали покрай нацистите. Вижте ги какви са с неизгладени дрехи. Приличат по скоро на болшевики.
60
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Новата униформа на нато...
59
1
 
4
 
! Отговори
д-р Йосифов преди 7 месеца
Не психолози,психиятри са по-нужни..
58
0
 
12
 
! Отговори
Роза преди 7 месеца
Униформите са хитлеристки,но някак си по лицата на мъжете си личи,че са други хора,от друго време ,и че не са от хитлеровата армия!Това е мое лично впечатление,може би не всички ще се съгласят с мен,но...нали всеки може да сподели мислите си!
57
2
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
55: по твоята логика на Бузлуджа тряба да се организира най големият отстрел на вреден дивеч в България. А и пред кулите на Мордор, че да не остане нито един престъпник в тази държава.
56
1
 
17
 
! Отговори
Hh преди 7 месеца
Евала на пичовете
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Когато идват тука комунистите са избили всички фашисти до крак и сега в България няма фашизъм. Но пък има много комунизъм, което пак не е яко.
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом хората още се афектират, значи фашизма още е жив, защо не се палят така за униформите на Наполеон например. Дето пак е бил злокобно малко човече. Или пък тези на червената армия, дето са изнасилвали и избивали всичко наред.
53
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трепане,трепане и само трепане на хора в такива униформи!!!
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
56 Май че Ти самият се " кефиш" а?
51
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кафявата чума,е най страшното е света! Кара те да настръхваш и ако имаш оръжие,стреляш,стреляш и стреляш срещу мъже в такива военни униформи! Те не минават при никакви маскаради!!! Куршуми истински и само куршуми срещу тези " униформи"!!!!!
50
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 48, и кое точно е фантасмагория бе копека? Че Хитлер е воювал срещу Русия? Или че е избил милиони руски войници и цивилни граждани? Ти въобще знаеш ли на кой свят си? А я *** в любимата си Русия, и отречи престъпленията на Хитлер, да видиш какво ще ти се случи?
49
3
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
До 49: ако можеше да четеш, а не да рецитираш каквото Митрофанова ти е набила в тиквата, можеше и да станеш човек, но ти си комунист. Комуниста да го вариш, да го печеш, той си знае само лъжата и ще си я повтаря до гроб. Нали и за клането в Катинската гора бяла виновни нацистите, а то какво стана? Оказа се, че дори *** си призна, е 70 години по късно, но все пак. Та чети драго комунопитекче, чети нещо различно от просийска пропаганда, че СССР бил кацнал на слънцето през нощта!