Мъже в нацистки униформи всяха смут по време на възстановки в Норфолк

Беше обидно, те маршируваха и правеха демонстрации
20 сеп 2023 19:30, Нели Христова
99
Мъже в нацистки униформи всяха смут по време на възстановки в Норфолк

Конфронтация избухна на фестивал за възстановки от 40-те години на миналия век в Норфолк, когато мъже в нацистки униформи бяха предизвикани от зрител.

Годишното събитие на военна тематика в Шерингам миналия уикенд привлече до 25 000 души, много от които в старинни дрехи. Сред тях имаше група от най-малко десет мъже в немски униформи от нацистката ера, включително някои с SS маркировки на яките си, както и значки, включващи символа "главата на смъртта" и свастики.

Мъжете бяха нападнати вербално от някои хора, които крещяха по тях и им казваха, че не са добре дошли, твърдят свидетели пред The Times. Наложи се групата да бъде изведена от района от полиция. Полицията на Норфолк каза, че един мъж е съобщил, че е бил нападнат и че полицията все още разследва.

Мъжете, част от групата за жива история на Източния фронт, защитиха носенето на униформи и казаха, че конфронтацията е изолиран инцидент.

Германските униформи са разрешени, каза говорител на фестивала, стига да не "промотират нацистите". Той твърди, че инцидентът е бил недоразумение и че групата е била там, за да "почете паметта на германския народ".

Майк Келър, който е загубил членове на семейството си в Холокоста, описва гледката на униформите като плашеща.

"Атмосферата беще прекрасна, семейна и приятелска, когато внезапно от нищото се появиха 10-15 мъже, облечени в автентични униформи на SS, буквално маршируващи в унисон", разказа той. "Беше изключително обидно. Тези мъже не се мотаеха и не се смесваха с хората. Те маршируваха и правеха демонстрации. Беше плашещо. Баща ми беше от еврейско семейство, което загуби родителите си, братята и сестрите си в лагерите на смъртта. Той имаше късмета да избяга с чичо ми чрез Kindertransport, така че да видя това със сина ми беше смъртоносно обидно и позорно."

Говорител на групата за жива история на Източния фронт каза:

"Ние представляваме западноевропейските нации, които се бориха срещу Сталин и комунизма по време на Втората световна война. Бяхме облечени в пехотни униформи на Waffen SS с национални щитове и отличителни знаци на изобразените страни. Нито един член на групата не е изобразявал германец. Униформите са доставени от Германия, както и оръжията, на чуждестранните доброволци от 1941 до 1945 г. Те са възможно най-близки до автентични. Като група посещаваме уикенда в Шерингам през 1940 г. в продължение на четири или пет поредни години и никога преди не сме имали проблеми."

"Вървяхме по улица Шерингам и хората ни спираха, разтърсваха ръцете ни и искаха да правят снимки. Настроението беше страхотно. Нямаше нито един разстроен или обиден. Беше добродушно забавление, както трябва да бъде. Като група ние не толерираме никаква политика или каквато и да е форма на религиозно преследване. Това поведение ни отвращава и опетнява това, което правим. Не ни помолиха да напуснем. Все пак тръгвахме, за да се върнем в нашия къмпинг. Чувствахме, че това е правилното нещо."

Градският съвет на Шерингам каза, че ще разговаря с полицията, железницата на Северен Норфолк и други, за да определи какво се е случило и "какви действия могат да бъдат предприети, за да се предотврати повторение".

Говорител на полицията в Норфолк каза:

"Патрулиращ полицай в Шерингам се натъкна на сблъсък на Хай стрийт в събота [16 септември] около 17:30 ч., включващ мъж и група хора, които са присъствали на събитие. Полицаят се намесил и бързо разрешил инцидента. Един мъж съобщи, че е бил нападнат и това се разследва допълнително. "Никой не е пострадал."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 месеца
Хубави...стилни униформи,защо се плаши...народът,не знам.
47
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Радослав. Тцъ. Не ти се получава.
46
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До До 40. С писане на глупости не стаа бе...
45
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 45. Твойте фантасмагории няма да станат истина като ги напишеш. Не се мъчи.
44
3
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
До 40: а Сталин и Мао до такава степен карат народите си да гладуват, че принуждават родители да изяждат децата си за да оцелеят. Та кой е по големият ***? А, че Сталин приписва голя част от зверствата и жертвите си на Хитлер? И пак Хитлер не е и на 1/3 от извратеното грузинско изчадие. Защото на Хитлер се пишат и жертвите които СССР дава, но в това число изпратените в ГУЛАГ, избитите защото отстъпват, умрелите от глад защото Сталин не дава храната която САЩ пращат, а я продава и куп други.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дзрителти са си помислили че е наистина. Щом е възстановка има и от "добите" и от "лошите". Тия европейци съвсем са се смахнали.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Винаги съм се изумявал от нашите русофили, които сякаш симпатизират на Хитлер, а в същото време неговата основна цел и мисия в живота е била да унищожи Русия, и наистина е избил голям брой руснаци, почти колкото Сталин...
41
3
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
До руснака: да ти напомня и, че БКП са първите които излизат с официално писмо към Цар Борис 3 да стане съюзник на Хитлер по примера на СССР! До анонимния: чети бе комунист, чети нещо различно от как да живеем със сифилис: от другаря Ленин! На първо място е Мао 70 милиона избити, на 2 е Сталин с 60 милиона, на 3 е Хитлер с 17 ( като в тази цифра влизат фалшивите уж избити в Аушвиц където вече 4 пъти намалят бройката, доста от жертвите на комунизма които са приписани на Хитлер и тн.).
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 39: Глупости говориш. Хитлер е бил с кафяви очи.
39
2
 
6
 
! Отговори
До 40 преди 7 месеца
И Сталин и Мао Дзъдун по отделно са виновни за смъртта на много повече хора от колкото Хитлер!!! Но това най-вероятно не си го учил в училище, а и промитото ти мозъче няма идея да прочете малко повече! Но Сталин и Мао са наши другари, нали! Техните жертви не се броят!!!
38
1
 
3
 
! Отговори
До 39 преди 7 месеца
Глуппости на търкалета. По тази логика нацистите са планирали да избият сами себе си, защото 80% от ръководното тяло на НСГРП е било съставено от мъже с тъмни коси и очи.
37
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 38:Не е вярно.Хитлер е първи.Избивали са даже и бебетата.Много от жертвите на нацизма загиват без да се збае къде.Претопяват им костите.По-голямо зло от Хитлер не е имало.
36
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не знам кой ви е излъгал,че нацистите са избивали само евреи.Имали са планове да избият всички,които не отговарят на критериите за арийска раса,т.е. не са били с бяла кожа,сини очи и руса коса.Всички азиатци,африканци и т.н. са щели да бъдат претопени в лагерите.Най-смешно е да видиш в днешно време нацист с кафяви очи.Ако не беше спрян нацизма тези с *** очи щяха да са по лагерите.
35
5
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
До руснака: а когато заедно правихте парад в Полша не бяха зли нали? А драго комунопитекче, ако отвориш книга различна от Комсомолеца днес може и да прочетеш, че Хитлер е едва на 4-то място по избити хора, първите 3 са на комунопитеци! В топ 10 на най масовите убийци, 6 са комунопитеци. 20 Хитлера са нужни за да се стигне Сталин, а за Мао поне 40! Благодарение на нацизма пратихме човек в космоса, благодарение на комунизма Източна Европа се върна в средновековието!
34
1
 
2
 
! Отговори
потресаващо преди 7 месеца
машинно преведена статия без никаква редакторска намеса, и се пишете "журналисти". "по публикацията работи" - какво работи, пусна превод от английски на български, копира и пейстна? ако не можете да го направите с Chat GPT да бяхте дали линк към оригинала да си я прочетем на английски. рядко неграмотна пасмина списва групата ви сайтове - добре, че новините за България не се налага да превеждате от английски, че...
33
4
 
0
 
! Отговори
марш преди 7 месеца
ти да не ти разпукам главата
32
0
 
12
 
! Отговори
Факти преди 7 месеца
В Украйна,Естония,Латвия и Литва редовно всяка година има такива гледки и маршове там се честват SS и фашизма.
31
6
 
7
 
! Отговори
Те не са.. преди 7 месеца
Комунистическите символи са забранени в цяла Европа,но в България паметниците в София и Пловдив си стоят,че даже и политически сили ги обграждат със любов и живи вериги изопачавайки комунистическата си принадлежност като се крият за ,,от любов към историята ни".
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Я, Окраинци
29
3
 
1
 
! Отговори
свободаравенствобрат преди 7 месеца
Комунистите са били първи и открито имитирани, и ползвани за оправдание. Тези типове на снимката наистина са И най-малкото немски националисти.