Мъже в нацистки униформи всяха смут по време на възстановки в Норфолк

Беше обидно, те маршируваха и правеха демонстрации
20 сеп 2023 19:30, Нели Христова
99
Мъже в нацистки униформи всяха смут по време на възстановки в Норфолк

Конфронтация избухна на фестивал за възстановки от 40-те години на миналия век в Норфолк, когато мъже в нацистки униформи бяха предизвикани от зрител.

Годишното събитие на военна тематика в Шерингам миналия уикенд привлече до 25 000 души, много от които в старинни дрехи. Сред тях имаше група от най-малко десет мъже в немски униформи от нацистката ера, включително някои с SS маркировки на яките си, както и значки, включващи символа "главата на смъртта" и свастики.

Мъжете бяха нападнати вербално от някои хора, които крещяха по тях и им казваха, че не са добре дошли, твърдят свидетели пред The Times. Наложи се групата да бъде изведена от района от полиция. Полицията на Норфолк каза, че един мъж е съобщил, че е бил нападнат и че полицията все още разследва.

Мъжете, част от групата за жива история на Източния фронт, защитиха носенето на униформи и казаха, че конфронтацията е изолиран инцидент.

Германските униформи са разрешени, каза говорител на фестивала, стига да не "промотират нацистите". Той твърди, че инцидентът е бил недоразумение и че групата е била там, за да "почете паметта на германския народ".

Майк Келър, който е загубил членове на семейството си в Холокоста, описва гледката на униформите като плашеща.

"Атмосферата беще прекрасна, семейна и приятелска, когато внезапно от нищото се появиха 10-15 мъже, облечени в автентични униформи на SS, буквално маршируващи в унисон", разказа той. "Беше изключително обидно. Тези мъже не се мотаеха и не се смесваха с хората. Те маршируваха и правеха демонстрации. Беше плашещо. Баща ми беше от еврейско семейство, което загуби родителите си, братята и сестрите си в лагерите на смъртта. Той имаше късмета да избяга с чичо ми чрез Kindertransport, така че да видя това със сина ми беше смъртоносно обидно и позорно."

Говорител на групата за жива история на Източния фронт каза:

"Ние представляваме западноевропейските нации, които се бориха срещу Сталин и комунизма по време на Втората световна война. Бяхме облечени в пехотни униформи на Waffen SS с национални щитове и отличителни знаци на изобразените страни. Нито един член на групата не е изобразявал германец. Униформите са доставени от Германия, както и оръжията, на чуждестранните доброволци от 1941 до 1945 г. Те са възможно най-близки до автентични. Като група посещаваме уикенда в Шерингам през 1940 г. в продължение на четири или пет поредни години и никога преди не сме имали проблеми."

"Вървяхме по улица Шерингам и хората ни спираха, разтърсваха ръцете ни и искаха да правят снимки. Настроението беше страхотно. Нямаше нито един разстроен или обиден. Беше добродушно забавление, както трябва да бъде. Като група ние не толерираме никаква политика или каквато и да е форма на религиозно преследване. Това поведение ни отвращава и опетнява това, което правим. Не ни помолиха да напуснем. Все пак тръгвахме, за да се върнем в нашия къмпинг. Чувствахме, че това е правилното нещо."

Градският съвет на Шерингам каза, че ще разговаря с полицията, железницата на Северен Норфолк и други, за да определи какво се е случило и "какви действия могат да бъдат предприети, за да се предотврати повторение".

Говорител на полицията в Норфолк каза:

"Патрулиращ полицай в Шерингам се натъкна на сблъсък на Хай стрийт в събота [16 септември] около 17:30 ч., включващ мъж и група хора, които са присъствали на събитие. Полицаят се намесил и бързо разрешил инцидента. Един мъж съобщи, че е бил нападнат и това се разследва допълнително. "Никой не е пострадал."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
6
 
! Отговори
Роберт преди 7 месеца
Какво са им виновни тези статисти на дребен надник? Как да се снима такъв филм?
27
0
 
7
 
! Отговори
до руснака преди 7 месеца
А как да се облекат, когато трябва да снимат сцена с маршируващи нацисти? И комунистическия режим и символите му са забранени в ред конституции, включително и нашата. А самият режим е обявен за престъпен.
26
0
 
2
 
! Отговори
свободаравенствобрат преди 7 месеца
И по много рок фестове е прието, и сред изпълнителите и сред публиката.И не ме трийте само защото говоря по темата вместо за политика.
25
0
 
4
 
! Отговори
свободаравенствобрат преди 7 месеца
И по косплей фестове и подобни, изобщо в рамките на изкуството и развлеченията.
24
9
 
1
 
! Отговори
Руснака преди 7 месеца
До 18...Какво сравняваш петолъчката с нацистките знаци, униформи и инсигнии?Къде е забранено да си с петолъчка? Едно е нацистки фашизъм, а съвсем друго комунизъм. Щом са се иблекли така, значи имат афинитет към нацизма, а не са го направили по задължение.
23
6
 
2
 
! Отговори
Петров преди 7 месеца
то нали затова нацистка европа и сащ подкрепят нацистка украйна, това си е било винаги нацисти да се разхождат в западна европа
22
0
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 7 месеца
До До 15 Добре, че им го припомни.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На нас пък ни върнаха всички етнически територии без да се наложи да пролеем дори капка българска кръв. И изкупуваха цялата селскостопанска продукция, включително наранени и загнили плодове и зеленчуци, нарязани и почистени, под формата на пулп. Имало е и договор за внос на стоки в България - предпочитането на немски такива е носило бонуси.
20
0
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 месеца
Какви са тия опърпани униформи, Хюго Бос се върти в гроба.
19
1
 
0
 
! Отговори
свобода равенство бр преди 7 месеца
Просто са клонинги на бащите си през 1980г и много си личи. *** няма нужда пак да пишете за и дори срещу русия.
18
0
 
9
 
! Отговори
Това е наужким, бе. преди 7 месеца
Тези хора правят историческа възстановка. Иначе всеки филм с убийства трябва да се забрани. В България, гр. Пловдив, се правят възстановки с Василий Втори ***, например. Познаваме всички от инициативния комитет. Това не значи, че участващите искат да убиват и ослепяват българи. Те са българи.
17
1
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 7 месеца
За реквизити за филми и други артистични произведения може да се ползват. Както и петолъчка или огнестрелни оръжия и др.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лека полека нацизма се завръща в Европа! Мислех си, че нациските символи са забранеени по цял свят.
15
1
 
10
 
! Отговори
До 15 преди 7 месеца
Охоо, около 150 000 е бройката на евреите, служили във Вермахта и носили подобни униформи. :)))
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Човек облечен в нацистка униформа, как се разбира, че не е немец? Някакви знаци на челото ли има? Аз съм от еврейски произход и такива неща ме дразнят. Неуместни са.
13
3
 
6
 
! Отговори
Bai Dun преди 7 месеца
Зеленски пребери си родата !!!
12
5
 
8
 
! Отговори
Таня преди 7 месеца
И как да се направи филм с нацисти без да се покажат нацисти? Споделете, драги разбЕрачи?
11
4
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 7 месеца
Комунизма е продължението на нацизма. Комунизма е най-крайната форма. Отрича се абсолютно всичко извън него. Издига се в култ - Ние сме най-най, нашето е най-най, всички са врагове и само ние сме достойните.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
През културната революция в Китай загинаха около 50мил китайци.Света това почти не го коментира.А и нищо същественно не донесе на света.През втората световн война загинаха 60 мил.Но Тази война вкара човечеството в 21 век.Хитлер изпрати Гагарин в космоса и Амстронг на Луната.Даде тласък на Телевизията,генетиката,Маталознанието, реактивната авиация.Немски учени дадоха на Русия Атомната бомба.Благодарение на ВСВ се разпадна колониалната система.Хитлер за емблема има свастика т,е Ротора на вечния мо
9
10
 
7
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 7 месеца
Ние предопредихме ли, че нацизма се връща в Европа, но никой не ни повярва!Матушка Русия отново ще трябва да Освобождава Европа.

Спонсорирани публикации