Борисов: Вотът на недоверие всъщност беше вот на голямо доверие

Вотът не минал преди всичко заради БСП
13 окт 2023 20:30, Красимир Ангелов
104
Борисов: Вотът на недоверие всъщност беше вот на голямо доверие
Снимка: БГНЕС

"Вотът на недоверие всъщност беше вот на голямо доверие към правителството. Съжалявам, че се загубиха толкова дни, но това е парламентарна практика, има го в Конституцията“, заяви в Разград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод неуспешния вот на недоверие към кабинета „Денков“ заради провала на правителството в сектор „Енергетика“.

По думите му освен голямата подкрепа на ГЕРБ вотът не е минал преди всичко заради БСП.

"Корнелия Нинова вчера си позволи да каже, че всичко в енергетиката се дължало на Бойко Борисов. Да, стабилността в енергетиката се дължеше на Бойко Борисов, на ГЕРБ и на нашето управление. Нека да напомним, че от три години ГЕРБ не е никъде в държавното управление. През това време Нинова беше вицепремиер и министър на на икономиката. Атанас Пеканов внесе план за възстановяване. Имаше няколко служебни и няколко редовни кабинета, в които тези хора бяха министри, премиери, вицепремиери", каза Борисов.

По думите му изведнъж след три години отново ГЕРБ са виновни.

Борисов каза още, че премиерът Денков му се е обадил и му е благодарил за подкрепата днес в пленарна зала от страна на ГЕРБ.  Той добави още, че са се чули и с Кирил Петков, за да няма спекулации с това, че не е в пленарна зала за вота на недоверие, но по думите му е имало огромно мнозинство в подкрепа на кабинета.

Според Борисов и друг вот да има, ще има същата съдба поради това, че сглобката прави нещо в момента. „Нищо по-здраво от тази сглобка не може да се конструира в бъдеще“, отбеляза Борисов.

Той коментира още, че Кирил Петков и Асен Василев не си държат на думата и всеки ден е принуден да отговаря на обвинения, за които те си мълчат. „Разбрахме се лидерите да не участваме в предизборната кампания с възможностите, които имаме. Бяхме се разбрали да не се използват инструментите за финансите. Аз ще сдържа своите думи, но ще му кажа, че депутатите от ГЕРБ са възмутени“, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Той коментира още, че макар Василев да е негов министър, защото от Демократична България не го искали, но Борисов настоял, бюджетът няма да бъде подкрепен преди финансовият министър да отговори на някои въпроси. (БТА, Садет Кърова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
при 40 процента изб активност за какво говорите доверие недоверие всички въноставка и избори до дупка нямате мярка за нищо не знаете кога да се спрете
66
0
 
2
 
! Отговори
АХ ТОЗИ ДЖАЗ преди 6 месеца
НАИСТИНА БУДА СЕ РАЗВИВА - ЕДИН ПЪТ С НФСБ СИМЕОНОВ, ДЕТО ДЪРПАШЕ ТУРСКИ БАБИЧКИ ПО МАГИСТРАЛИТЕ,А ДРУГИЯТ ПЪТ С ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННАТА ДПС ДЕТО НЯМАШЕ ДА ИМ ЩЕ НИТО ЖИЛОТО, НИТО МЕДА...
65
0
 
5
 
! Отговори
Ангелка КрасимировЪ преди 6 месеца
И тоз е ял от пицата на КирчУ с кристали,започна да бълнува като него...
64
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо Бойко Борисоф говори за енергетика след като нищо не разбира от енергетика.Да взимаш пачки за да построиш ,,Руски поток" не е разбиране от енергетика.А далавера.Енергетиката по правило се планира.И дава резултати след години .А не за час , два..Това не това да дигнеш по телефона и да наредиш...,,Ало , Таньо...виж там..."
63
1
 
11
 
! Отговори
манипулатор преди 6 месеца
Най-бруталната гавра са ДС избирателите. Продължават да са големи борци срещу комунистите, нищо, че всичките са наследници на такива. Сега мантрата е да не дойдат комунистите пак, нищо, че до преди година управляваха с тях. Абе голям смях с дявола се гушнаха да окрадат каквото е останало и както на записа казват и после сме по островите.... Жална ни майка на *** обитаващи тези прокълнати земи с такива управници по-мразещи сънародниците си дори и от башибозука преди...
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Жив и здрав да си за да плащаш всичките си грехове кьм бьлгария малко по малко
61
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вотът на недоверие всъщност беше вот на голямо доверие към правителството.----Боко е прозрял, че управляващите си имат голямо доверие и много се харесват. Да разделят, да лапат и да рушат в името на демокрацията. Избирателят, най-вече негласувалият избирател, сее каквото е пожънал и мен това много ме радва.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До До демокрация, бедният духом, никой не може да му попречи да си остане беден
59
1
 
7
 
! Отговори
Мда преди 6 месеца
Цялата ДС машина всъщност.
58
7
 
5
 
! Отговори
ДЕМОКРАЦИЯ.. преди 6 месеца
ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА СЕ РАЗВИВА.... А БОЙКО СЕ РАЗВИ НАЙ-МНОГО ОТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ... НЕ МУ ЗАВИЖДАЙТЕ, А СЕ РАЗВИВАЙТЕ И ВИЕ...... САМО С РУСКИ ПЛЮНКИ - НЕ СТАВА, ТРЯБВА И ДА СЕ РАБОТИ...
57
1
 
7
 
! Отговори
Анатема преди 6 месеца
Гнусни сикаджии, били и мачкали обикновенните бьлгари
56
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя *** унищожи бьлгарияБял ден да не види
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега като загубите местните избори и повече да не те виждам и чувам ! Само като се сетя ,че беше и премиер...ужас, голям срам
54
4
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 месеца
Националните разбойници си гласуваха вот на доверие. Па се чудим що навремето е имало Народен съд... Е па тия са точно за такъв.
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Днес е петък 13-ти :)
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ББ реши да не рискува да чака евроекспертизата за записите и заложи на сигурно, като поиска вот на доверие.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да, бе щото е вот на доверие не влезе в залата. Абе, Бойко, можеш да излъжеш няколко хиляди, но не можеш да излъжеш всички 700 000, а бяхме 1 300 000. Тези ще ги разправяш на ГЕРБ лели. Вот на доверие, ама дръжки.
50
4
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ София преди 6 месеца
64 Стига си ревал бе пътищар нека те опъват от ППто за корупция нема заради теб да обвиняват баце.
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Борисов, ти излъга хората си. Никога повече няма да ти дам подкрепата си. Аз не съм гласувал да даваш властта на крадците и шарлатаните. Кой ти дава право да променяш нашия избор? Малко ти е било да те арестуват, да ти носят черни чували, да те тормозят,а сега ако не си решил да ги ликвидираш като им даваш властта - ще си най - големия предател.
48
0
 
10
 
! Отговори
Байдън преди 6 месеца
Бойко Защо не ходиш на работа ще те уволня ако се повтори.

Спонсорирани публикации