Русия строго препоръчва: Само руски и китайски автомобили на държавните служители

Решение на руското управление
20 окт 2023 18:36, Росен Стойчев
163
Русия строго препоръчва: Само руски и китайски автомобили на държавните служители
Снимка:БГНЕС /EPA

Правителството на Русия днес пусна списък с автомобилите, които държавните служители е препоръчано да купуват, съобщи Гардиън.

Руското управление отдавна предупреждава за подобно решение. Предложени са само руски и китайски модели.

Големите западни производители се оттеглиха от страната, а това освободи място за китайските компании, които са основни в момента.

Препоръчаните модели са за приоритетно използване на държавния персонал. Обявява се, че руските компании са прозивели достатъчно широка гама автомобили, които да са достатъчно практични.

Потребителите могат да избират между пет модела Лада, Уаз и Aurus. Вероятно някои модели на руски компании са сглобени с китайско оборудване.

Предложени са и пет китайски модела, сред които руснаците могат да избират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: моделиРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Урсула реве от трибуната на Европейския парламент: Да глобал маркетс са заляти с по-евтини китайски електрически коли. Техните цени са кептнати артифишали лоу заради хюч държавни субсидии. Зис из дистортинг нашия пазар. Защо реве Урсула, имат пари - субсидират, вие защо нямате пари за хюч събсидиарис, нямате ли си високи технологии да произвеждате евтино, БМВ, Мерцедес, WV да уволнят работниците и да произвеждат с AI, нали сте високотехологични, нали капиталалистическата система е най-ефективна.
87
1
 
7
 
! Отговори
87 преди 6 месеца
Абе, руска пеперудо, Porsche 911 не е снегорин, не е и ледоразбивач. Такава кола се кара по изчистена немска магистрала, не в тайгата или у ваше село.
86
4
 
1
 
! Отговори
Мъъсидис Икюес преди 6 месеца
Мерцедес води в нова класация на електромобилите с най-дълъг пробег с едно зареждане на батериите. Мерцедес-Бенц ЕКюЕс (Mercedes-Benz EQS). Ако желаете да изминете възможно най-дълго разстояние за електрически автомобил(BEV), то в този момент колата, която би ви дала тази възможност е Мерцедес-Бенц ЕКюЕс. ЕКюЕс може да измине до между 727 и 800 километра с едно зареждане на батерията. Докато китайският ZEEKR 001 e със 1032 км пробег, но тези километри не са демократични и са нискотехнологичи, затова наслаждавйте се на дългият демократичен пробег на Мърсидес икюес.
85
2
 
6
 
! Отговори
84 преди 6 месеца
И какво? Останалия свят пак купува западни коли, а китайските *** ще се продават само в Китай и Paша Говняша. И то още 10 години, защото без да крадат технологии жълтите умират. Не стават за нищо горките. Всичко друго са глупости на пенсионирани старшинки и силноизоставащите им синове от ***!
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Voyah Free 2024 Full-size SUV е с 10 хиляди долара по евтина от предишния модел. Двураменно предно въздушно окачване окачване, многораменно задно също пневмо окачване, регулиране височината на клирънса, два електромотора обща мощност 490 конски сили, ускорение 4.8 секунди, плюс бензинов 1.5 литра турбо двигател 150 конски сили. 37 хиляди долара. Вътре изработката е средно ниво, но е по-добра от немските аналози BMW X3 и Mercedes GLC.
83
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Новият хибрид BYD SONG - нощен кошмар за Volkswagen. 20 години Volkswagen беше на първо място по продажби в Китай. 2020 - BYD на 19 място, 2021 - 11 място, 2022 - 2 място, и 2023 BYD e на първо място. Е, няма масаж на седалките, но е по-добър от Фолксваген Тигуан, а струва колкото Поло.
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
HiPhi и Zeekr официално започнаха продажбите в Германия. От тогава в немското интернет пространство блогърите задават въпроса - защо Zeekr X има по добра комплектация от BMW X5, а струва с 30% по-евтино.
81
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Новият Zhiji LS6 e с три пъти повече конски сили от BMW iX3 и струва само 41 хиляди долара за пълна комплектация. BMW iX3 с пълна комплектация е 80 хил долара. При това BMW iХ3 също е с китайска батерия.
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хъ,тъй им се пада! Цял живот все такива коли да карат...
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Публикувана е, има я на сайте и се вижда че на първите три места са Тесла и китайците.
78
1
 
6
 
! Отговори
До 70 преди 6 месеца
Мухаха, новия NIO викаш. Моя вече близо 5годишен Пасат има повечето от изброените от теб неща...за Мерцедес и БМВ не отваряй дума.
77
1
 
5
 
! Отговори
До До 71 преди 6 месеца
Споко! Тук има един дръпнат, нема по по най от китайските консерви. Самите руснаци не ги щат много много, общувам чат-пат, предпочитат втора употреба, основно японски, но немски и корейски също
76
1
 
8
 
! Отговори
адолф преди 6 месеца
То китайски хубаво,ама руски автомобили от къде ще намерят рашките?То такива вече не се произвеждат.
75
1
 
7
 
! Отговори
име преди 6 месеца
Пропуснали са Северно Корейски и Ирански модели.
74
0
 
4
 
! Отговори
До 71 преди 6 месеца
И как в Германия си го задават този въпрос, като класацията на Euro NCAP за 2023 още не е публикувана?!?! Като пишете глупости в нета, не си ли задавате въпроса - "а другите дали и те нямат нет и не могат ли с два клика да проверят какви глупости съм издрицал"?!?! Я влез в сайта на Euro NCAP да осъзнаеш какви глупости си написал!!!!
73
1
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 6 месеца
Който накара синчето на Корнелия Нинова,Рафи да се премести да живее от САЩ в Русия или Китай шапка му свалям:):):)
72
1
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 6 месеца
Който свали Бенчо копейката от Ролс Ройса и го качи на китайскоруски Москал шапка му свалям:):):)
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Правителството на Русия днес пусна списък с автомобилите, препоръчани за закупуване за служебно ползване от държавните служби. Aurus. например струва 47 млн рубли. За личните си нужди държавните служители могат да си купуват каквито си искат коли.
70
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Германия си задават въпроса, защо в класацията за краш тест на Euro NCAP за 2023г. в топ 3 няма нито един немски производител, дори европейски, а там са само Тесла и китайски автомобили.
69
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Новият crossover NIO ES8 отвява BMW и Mercedes обратбо в училище да се учат да правят автомобили. На краш тест Euro NCAP набира повече сумарни точки от BMW X5, BMW iX и BMW серия 3. Изцяло алуминий. Максимална комплектация 84$ хил. 33 сензора, автопилот, автопаркиране, два елмотора 650 конски сили, 4.1 сек. до 100км/ч. Въздушно окачване с техлнолгия CDC, 6 лидара сканират постоянно неравности на пътя и се грижат за перфектен комфорт, регулиране височината на клирънса(12 - 21 см.). Фаровете с лидари и знаят как и кога да светят. Кожа напа навсякъде с масаж, вентилация и отопление.