Тони Коломбо - звездата, която се оказа член на мафията Камора

Внасял контрабандно цигари от България
Обновена: 20 окт 2023 22:40 | 20 окт 2023 22:30, Нели Христова
41
Тони Коломбо - звездата, която се оказа член на мафията Камора
Снимка: Getty

Преди да обяви оттеглянето си от музикалната сцена през 2020 г., Антонио "Тони" Коломбо беше може би най-аплодираният певец на неомелодико - италиански поп жанр, който резонира силно в крепостите на мафията в южните региони на Италия.

Неговите песни бяха толкова високо оценени сред подземния свят, че когато се ожени за Тина Рисполи, вдовицата на убития бос на неаполитанската мафия Гаетано Марино, през 2019 г., десетки членове на Камората присъстваха на сватбата им.

Родом от Палермо, Коломбо станал толкова популярен сред италианската мафия, че според полицията в крайна сметка работил за тях. Той и Рисполи бяха сред 27 души, арестувани тази седмица по време на репресии срещу членове на мафията в Неапол. И двамата са заподозрени, че работят с клана на хвърления в затвора мафиот Марко Ди Лауро, каза полицията.

Според прокурорите 37-годишният Коломбо е получил незаконни средства от клана, прикривайки ги като приходи от музикалната си кариера. Коломбо и Рисполи отричат ​​всякакво участие в организираната престъпност.

Сред начинанията на клана беше модна линия, наречена Корлеоне. Съобщава се също, че кланът е пуснал на пазара енергийна напитка, наречена 9 мм, кръстена на калибър боеприпаси за пистолети.

След като издаде повече от 20 албума и изнесе концерти в Италия, Германия, Канада и САЩ, Коломбо обяви оттеглянето си от музиката през 2020 г., година след брака му с Рисполи, чийто първи съпруг беше убит по време на почивка през 2012 г.

Най-новата песен на Коломбо, Ti aspetto all'Altare (Чакам те пред олтара), събра близо 60 милиона гледания в YouTube.

Музиката "неомелодика", родена през 80-те години на миналия век като отговор на промените в обществото и борбите на традиционния неаполитански песенен жанр canzone napoletana, често е описвана като италианския еквивалент на гангстерски рап.

Това не е първият път, когато неомелодико певец е арестуван по обвинения във връзки с мафията. Често звездите са роднини на мафиотски босове или кариерите им се финансират от мафиоти, припомнят от The Guardian.

В допълнение към обвиненията в принадлежност към мафията и изнудване, арестуваните във вторник са заподозрени в манипулиране на търгове и контрабанда на тютюн.

Италианската полиция изтъкна новите "предприемачески" дейности на клана Ди Лауро, чийто лидер беше арестуван през 2019 г. след 14 години бягство.

Те до голяма степен са се отказали от оръжията си след продължителна и жестока война за контрол върху търговията с наркотици. Вместо това се твърди, че те са се фокусирали върху уреждане на търгове, прибягвайки до насилие, за да сплашат други наддавачи и да намалят цените на имотите, преди да продадат активите за значителна печалба.

Освен това кланът придобива спортни и букмейкърски зали и супермаркети, както и контрабандно цигари от България и Украйна, често използвайки посредници.

Полицията съобщи, че е иззела активи на стойност близо 8 милиона евро по време на акциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То там е така - "наш човек". Не значи, че е от "нашите" но е близък до някого и ще го ползваме. Просто един ден идва някои и ти казва, отсега как ще са нещата. Ти имаш "седлка" да правш, ама е от ония сделки, дето не можеш да им откажеш.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Привет от НАП и БОПА - Не, но затов е много по-евтино и всички са си получили пликчето по веригата ;)
28
0
 
0
 
! Отговори
Бо клук преди 6 месеца
си ти Те Amo Italia..
27
1
 
2
 
! Отговори
Aли да те ибе преди 6 месеца
До МРАЗЯ ВСИЧКО.... значи мразиш, майка и баща, а значи мразиш и себе си.. аналогично е и да си нещо 3та ръка или събиран с лъжичка от килима.
26
0
 
2
 
! Отговори
Ами преди 6 месеца
До Гнусна жалкаАми като толкова я мразиш, аре чупката куфарите и заминавай,ааа ама там ще искат да работиш, а не като тук да чакаш да мине работния ден и да се оплакваш.
25
0
 
9
 
! Отговори
Политиците в БГ преди 6 месеца
Са мафиоти
24
3
 
6
 
! Отговори
МРАЗЯ ВСИЧКО преди 6 месеца
Българско срам ме е че съм българин!
23
2
 
6
 
! Отговори
България е БФС преди 6 месеца
И Двама ДС педофири и наркомани крадът народа и се гаврят с нас.
22
4
 
4
 
! Отговори
Гнусна жалка преди 6 месеца
Помярска държава създадена от комунистите 44та истинската България комуноидните изру ди я разрушеха и разграбиха 44та Това беше Църска България държава с елит след като избиха елита на нацията комунистите превърнаха България в държава на плебеи и лузъри!
21
2
 
4
 
! Отговори
Цаната и Чичо Марко преди 6 месеца
Как е възможно двама защитени свидетели по делото на Алексей Пъпеша да бъдат убити?Първия уж станал жертва на някакъв пътен инцидент Случаен абе СлУчАеНоС ;) а втория случайно брадва му се забила в главата.Това показва че полицията е слуга на мафията нищо мудно и корумпирани чИнгета да са ги убили.Ето затова няма държава в Бъргария е е Шиб ан Заддунайски Ке ***!
20
1
 
4
 
! Отговори
Питащ преди 6 месеца
То и при нас Шиши мамин се гушна с чалга,ние по-назад ли сме изостанали от камората?На Доганя на свадбата спомняте ли си какъв сейр от класа беше че италияните от срам ще умрът горките!
19
5
 
2
 
! Отговори
Те Amo Italia преди 6 месеца
Щастливи са хората родини в Италия и нещастни тези родени в България.
18
6
 
5
 
! Отговори
Ако стане война преди 6 месеца
Между България и Турция,Сърбия или Гърция например Аз никога не бих отишъл да се бия за България!
17
2
 
4
 
! Отговори
Срастването на преди 6 месеца
Държавното тяло с организираната престъпност се нарича МАФИЯ!Разбира се Че БГ службите са замесени и покровителстват нарко трафика на национално ниво,Проституцияга,Контрабандата и трафика на хора и тн.България е Адът на земята !Колкото по скоро я унищожи някоя друга държава толкова по добре за народа ти.
16
1
 
2
 
! Отговори
БГ мафията преди 6 месеца
Която си има държава се страхува от италианската мафия
15
0
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 6 месеца
Бизнес схемата на кланът сега е много позната по нашите земи - например Ковачки - собственик на безмитна зона на пристанище Варна - собственик на верига супермаркети Европа, след изпирането на парите от контрабандата на пристанището, магазините фалират и човека става собственик на ТЕЦ - да видим италианците дали ще се светнат за тецовете и фотоволтаиките
14
2
 
2
 
! Отговори
Плащаш си преди 6 месеца
Един патент на ушев в *** де бо п и можеш да си продаваш каквото ти е кеф без да те занимава.Целия ресурс на корумпиран ушев е съсредоточен да фанат някой който продава билки тоест трева и те си плаща леле у *** му бъркат с боксова раканица такива на ушев.Само знам че простия милиционер кара все скъпи кори пък вие работете на минималната.Шебана държава!
13
1
 
3
 
! Отговори
MAFFIA преди 6 месеца
България е държавата собственост на мафията
12
2
 
2
 
! Отговори
Привет от НАП и БОПА преди 6 месеца
до 18 и 19: А ДДС-то платено ли е на стоката?
11
0
 
2
 
! Отговори
Боебаб преди 6 месеца
А коя е каката дето се е подпряла с готовност на пианото?