Григор Димитров се противопостави на Джокович, но загуби финала в Париж

Гришо отстъпи на сърбина с 6:4, 6:3
Обновена: 5 ное 2023 18:02 | 5 ное 2023 17:58, Красимир Ангелов
128
Григор Димитров се противопостави на Джокович, но загуби финала в Париж
Снимка: БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби финала на Мастърса в Париж.

В зала "Берси" първата ракета на България отстъпи с 4:6, 3:6 пред сръбския си опонент след час и 39 минути игра. По този начин Димитров допусна 12-о поражение в 13 мача с Джокович и пропусна шанса да спечели втора титла в кариерата си от турнир от тази категория след триумфа си в Синсинати през 2017 година.

За Джокович титлата е седма в Париж след 2009, 2013, 2014, 2015, 2019 и 2021 година. Освен това трофеят е и 97-ми в колекцията му, като повече от него имат единствено швейцарецът Роджър Федерер (103) и американецът Джими Конърс (109). Четиридесет от тези титли той е спечелил на турнири "Мастърс".

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
17
 
! Отговори
Велина преди 6 месеца
Велик Григор ни донесе много, много радост през целия турнир. На финала просто се срина психически но играе срещу Джокович все пак. Браво и ти благодаря за емоциите Грише :))))))
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
МАЧКАЙЙЙЙ :) Е,колкото можеш де,ние си те знаем!
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И Джокович не показа кой знае какво, но игра съвсем рационално и достатъчно за спечелване на мача. И, разбира се, има си желязната психика и самочувствието на абсолютен шампион.
52
5
 
21
 
! Отговори
койчо преди 6 месеца
БРАВО на Гришо!!! Всички мрънкачи по-долу да отидат и да постигнат нещо повече. Вместо да се радваме, ние го плюваме. Ска.пано племе сме.
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Айде, както обикновено кибиците, бираджиите и разни, дето са били освободени от физическо почнаха да ръсят мозък и "авторитетно" мнение. Човекът в световния елит на този спорт от години. Колко ли от "авторитетите" са на такова ниво в своята работа. Като чета коментарите - нито един явно. Браво, Гришо!
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ПичИ поради това, че те трябваше да се изграждат в тяхната ера, те натрупаха една камара загуби срещу тях, още като младежи и това ги срина и ги бъгна тотално. Погледни статистиките на другите от неговото поколение срещу БИГ 3 и ще видиш, че Гришо не е изключението. Следователно тук има едно тотално ликвидирано поколение от БИГ 3. Единствено ДелПо бе изключението, но контузиите го съсипаха него...
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Адмирации за нашето момче. Но Джокович е име!-:) Добър е и това си е! Големите трудно или изобщо не биват побеждавани! Браво на Гришо ще стигна до тук! Все пак е велико,че 2 *** балканци се срещнаха на финал!
48
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ПичГригор щом бие толкова играчи от топ 10, включително едни от най-добрите като Алкараз и Медведев, значи психологически проблем срещу тях няма. Психологическият му проблем за който говориш му е срещу БИГ 3, но срещу БИГ 3 няма проблем само той, а 90% от тура. Особено, играчите от неговото поколение - той, Раонич, Нишикори, Тийм... Тези играчи трябваше да се изграждат като такива в ерата на БИГ 3 + Мъри, когато тройката беше в разцвета на силите си.
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хоп, троп - оп!
46
3
 
8
 
! Отговори
Пич преди 6 месеца
Григор през цялата си кариера има жесток психологически проблем. Абсолютно е по силите му в момента да бие Джокович, но просто влезна мача с нагласата, че ще загуби. Не може да биеш брутално почти всички в топ 10, и накрая да паднеш като новобранец от Джокович. супер много ме дразни понякога това момче ... хем го харсвам, хем не мога да го гледам понякога. Типичен промер как един супер надарен тенисист, така и не можа да разгърне таланта си заради психологически проблеми.
45
3
 
8
 
! Отговори
баси преди 6 месеца
смеещите се и критикуващите по Григор какво ли щяха да щракат ако беше победил ?!
44
2
 
10
 
! Отговори
фен преди 6 месеца
жалко , а имаше възможност . според мен не издържа психически .
43
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Да бях сърбин или руснак ехееей, щях да бия гаааадните българи на почивки хехехех" Копейки, ама за разлика от преди никой не ви спира да идете ни в Сърбия, ни в Мордор. Що още седите в удобния и мек диван в ЕС и само повтаряте, "ако баба ми беше мъжка"?
42
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ноле е ИНСТИТУЦИЯ а Асковски е мишок дето гледа да щипане някой лев и да бега.Това е положението.
41
19
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Българският език е измислен език. Всички славянски езици идат от сръбския. Кирил и Методий са сърби.
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Още по Не Уважително е да говори на езика на окупаторите пред Български журналисти" Аз лично пред български медии не съм го чул да говори на руски..
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До D9S <35> Абе не знам кого зобят ама на Асковски му окапа косата от ЗОБ !!А сега ще му окапят и несата щото от половин година така се зоби че черния му дроб е станал на каша.
38
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Срам ме, че съм българин. Да бях сърбин или руснак ехееей, щях да бия гаааадните българи на почивки хехехех
37
5
 
3
 
! Отговори
Благоевград преди 6 месеца
Хахаха Айде у лево
36
13
 
2
 
! Отговори
Издънкова преди 6 месеца
Прекалено прехвален е!!!Няма кой знае какви постижения за да бъде лансиран медийно, а още повече в личният му живот не ме интересува с кой ходил!!!Обидно беше че го направиха спортист на годината преди време с голяма награда и той Не Уважително не дойде в България да зарадва католическите му фенове!!!Още по Не Уважително е да говори на езика на окупаторите пред Български журналисти и да ги пренебрегва пред всички останали!!!Все пак точно медиите го правите звезда без покритие!!!

Спонсорирани публикации