Русия атакува ожесточено опустошения град Авдеевка

В града, в който преди войната са живеели 32 000 души, са останали под 1400
24 ное 2023 06:36, Александър Попов
219
Русия атакува ожесточено опустошения град Авдеевка
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинската армия заяви, че отблъсква непрестанните руски атаки срещу опустошения град Авдеевка в Източна Украйна, а в Херсонска област при руски обстрели са били убити четирима души, предаде Ройтерс.

От средата на октомври Москва е съсредоточена върху превземането на Авдеевка - град, който е известен с огромния си коксохимически завод и с близостта си до контролирания от руските сили регионален център Донецк.

Виталий Барабаш, ръководител на военната администрация на Авдеевка, заяви, че руската армия е предприела "най-ожесточените" атаки срещу града, в който са останали по-малко от 1400 души. Преди войната населението му е възлизало на около 32 000.

"По принцип нищо не се е променило. Всичко е много тежко. Що се отнася до града, на ден има средно между 8 и 18 въздушни атаки. Понякога достигат 30. Нямаме време да ги броим", разказа Барабаш. "Доволен съм, че отбранителната линия се държи вече месец и половина. По нея няма пробиви, независимо от твърденията им", допълни той. Барабаш посочи, че през последната седмица от града са били евакуирани 102 цивилни, което по думите му представлява "рекорд".  

Същевременно украинската прокуратура каза, че руските сили са обстрелвали град Берислав в Херсонска област, като при атаката е загинал мъж с велосипед. При обстрели срещу няколко други селища са били убити двама мъже и една жена./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
A какво става с широко рекламираното контранастъпление?
66
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Резултатите на "специалната операция" на кремълския ботоксов комплексар са, че скандинавските страни вкупов влизат в НАТО, а блатната няма нито един военен кораб в Черно и Азовско море...Руснаците в цял свят се червят и не смеят да си кажат произхода, чака ги срама на германците след ВСВ.Браво!
65
5
 
20
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Авдеевка е най-добре укрепената крепост на украинската армия. Ако Русия вземе контрол над града, цялата украинска отбрана след това е обречена на провал. Най-доброто решение за украинците в момента е да изритат Зеленски и незабавно да седнат на масата на преговорите, като задължително включат в тях стъпки за приятелство с Русия. Иначе просто ще изчезнат като територия.
64
11
 
5
 
! Отговори
:))))))))) преди 5 месеца
чета тука и путинофилията явно пак я сърби за големия Байдън! споко ще ви го натаковат пак и отново! Виде се как американските оръжия на по 30-40 години ви таковаха! сега могат да изпратят и по-нови! и така ше ви начешат! :))))))))))
63
6
 
20
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 5 месеца
Изчадието Зеленски ще съсипе нацяло Украйна с помоща на велика майка САЩ :) Но те украинците са си по глупави дори от българите ........ще теглят !
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До ааа 78 - И няма да е чудно, ако до някой ден Армения изчезна от картата на Света под натиска на азери и турци...... Дали това иска Пашинян, а?
61
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русия удра ожесточено укрепения военен район, направен на територията на гр. Авдеевка, в резултат на което града страда много..... Ако нямаше там такъв укрепен военен обект - нмаше да пострада града въ-об-ще... Издигнат е от укропите, под наставленията на англосаксите. Така че не прехвърляйте вина от болната глава на здравата, моля!
60
11
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
Кураж и удри чебурашките.
59
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И в САЩ започват да задават въпроса каква е стратегическата цел от продължаването на тази безсмислена война. Украинци и руснаци ще продължат да живеят един до друг завинаги. Няма как да се измести планетата Земя. Ще се сдобрят и пак ще живеят заедно, както го направиха французи и германци след няколко опустошителни войни между тях. Друг път обективно не съществува.
58
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Краят на играта за Украйна наближава. Има упорити слухове за обща мобилизация. Наблюдаваме унищожението на цяла една държава и нация.
57
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украинците трябва да решат дали искат да живеят във война още години наред или да се примирят, че Руската федерация ще продължи да бъде техен съсед какъвто и да е развоя на военните действия.
56
11
 
5
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 5 месеца
стигнахте ли Лисабон?
55
14
 
9
 
! Отговори
рушия е кенеФф преди 5 месеца
външен с накъсана прАвда нанизана на пирона до дупката.
54
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Фейк бг, доблестните нацисти защитават ли се добре?
53
12
 
12
 
! Отговори
ааа преди 5 месеца
И Армения избяга от русия защото видя че нищо не чини
52
16
 
13
 
! Отговори
ами преди 5 месеца
Жалка русия
51
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 72 - Олее! Как може д аима толковангрубинхора, като теб. Учителят понфилософия е прав! Нещонтрябва да се направи за интернет. Когато азнзавърша, шемстан апремиер и ще има контрол над такива .... ЖИВОТНИ като теб.
50
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много ще се проточи тази война. Поне още 5 зими. Международните медии отделят все по-малко внимание на конфликта там, вече почти никакво. Всичко ще бъде разрушено. Украинците трябва да се въоръжат с голямо търпение. След години войната ще се разпространи на запад от Днепър. Десетилетие разруха. Много още хора ще загинат и много ще емигрират.
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С какво? Та нали изгубиха техника за трилиони, 300000 убути и над милион ранени, а икономиката е толкова зле, че възрастни жени се бият до смърт за парвото, коя дмаоретършува коша на улицат? ... Или нинизлъгахте?!
48
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 70 - КВА окупация бе? - Крайна си е руска от всеки веков. Окупатори са били едни "други". Потърси във Гугъл за "клането във Ваташа" да ти стане ясно. Същите дето убиха и 7те деца във Ястребино. За такива из"р,оди става въпрос.

Спонсорирани публикации