»скра –адева за бюджета за култура: “€ е в задни€ джоб на държавата

јктрисата с повече подробности за предсто€щи€ концерт
5
»скра –адева за бюджета за култура: “€ е в задни€ джоб на държавата

—лед пауза от две години - обичани€т концерт " оледни звезди" се завръща в Ќƒ  - на събитието. јктрисата »скра –адева сподели, че концертът е прекъснал след  овид 19, като преди това се е състо€л ежегодно в продължение на 28 години и вече се е утвърдил като обичана от публиката традиционен.

"Ќад€вам се тази година да бъде по същи€ начин. ќрганизаци€та е наистина сложна и ангажираща, необходими са ми поне н€колко месеца да покан€ всички и да определим репертоара, сложно е, но когато вид€ очите и усмивките на хората на публиката, си казвам, че има смисъл", каза –адева в студиото на "ƒен€т ON AIR".

¬ тазгодишни€ концерт участие ще вземат дует "–итон", ¬еселин ћаринов, ќрлин √оранов,  раси јврамов, ƒеси ƒобрева, ƒраги ƒраганов и н€колко много обещаващи млади звезди. “€ сподели, че ще има и има изненада за зрителите.

"¬секи концерт е различен, във всеки участват различни изпълнители, винаги договар€ме заедно песните", добави т€.

"¬инаги казвам, че нашите радиа много малко пускат български песни. ѕренебрегва се българската музика и изобщо културата.  ато че ли управл€ващите в последните 20-30 години не зна€т какво значение има културата и изкуството за духовността ни. “ова, че се неглижира, е много лошо", категорична бе т€.  

ј бюджетът за култура актрисата коментира така:  "ѕреди културата беше на висок пиедестал, не беше както сега - в задни€ джоб на държавата".

ќтносно "»скри и сезони", които отново се развива вече на 28 години, »скра –адева призна, че се развива успешно, но насто€, че държавата изобщо не подкреп€ частните формации.

"¬инаги съм казвала, че от мига, в който направих театър "»скри и сезони" - усетих ,че най-хубавото нещо са свободата и независимостта", ведро допълни –адева.

 онцертът ще се състои на 11 декември в зала 1 на Ќƒ  от 19 ч.


 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


5
ќще по темата: »скра –адева
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
4
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
¬ерно е, радиата от години имат проблем с българската музика и върт€т само дъртаци и връзкари. ѕреди върт€ха само партийни. ≈то и сега даже не казва кои са младите изпълнители на концерта. ƒобре че сега човек може да слуша и по много други начини, ама бабето €вно там е в дълбините на класациите.
3
0
 
1
 
! ќтговори
ƒа си избира други преди 2 месеца
политици! Ќо като € гледам не и тр€бват повече пари, просто защото н€ма да и помогнат!
2
1
 
10
 
! ќтговори
„обан ’оджа PhD преди 2 месеца
“ака е бабе, навремето Ѕрежнев пълнеше хазната с безплатни ресурси, плащаше сметките и държавата ви наливаше пари в пеликанските гуши. √ушна букета, гювеча свърши плановата полит икономика зацикли и една сутрин се събудихте в пазарна икономика без два лева в джоба щото всичко отиваше в бирхалето. » още по червени джуки да си начервиш пак ще сърбаш боб чорба щото пари за вас н€ма
1
1
 
6
 
! ќтговори
лили преди 2 месеца
Ѕългарската култура отдавна е под нивото на африканската !!!

—понсорирани публикации