Румен Христов: Ще се стигне до 40-50 млрд. лв. дълг

Ще го плащат нашите деца и внуци
15
Румен Христов: Ще се стигне до 40-50 млрд. лв. дълг

"Пирогов" не е на загуба, тя е на печалба. Вътрешният одит е пряко подчинен на министъра. Няма одит на Сметна палата, няма одит на Финансовия одитен контрол на Министерството на финансите. Всичко е политика. Политиката във всеки сектор се изпълнява от хора, които споделят вижданията в изпълняващото мнозинство. Това каза председателят на СДС и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС Румен Христов в ефира на "Денят ON AIR".

Той посочи, че тази година имаме рекорден бюджет за здравеопазване от 8,2 млрд. лв.

"Между първо и второ четене ще се направят много разумни предложения от наша страна. Това, което ни притеснява най-много, е дефицитът от 3%. Ще направим 40-50 млрд. лв. дълг, който ще бъде поет от нашите деца и внуци, поколението, което идва след нас. 5 млрд. лв. лихва всяка година. Ще намерим разумни решения. Това, което е важно за държавата, ще бъде обсъдено и от двете групи. Ще държим за по-консервативен бюджет", заяви председателят на СДС.

"Виждам резерва и буфер, който финансовият министър иска да ползва - около капиталовите разходи. Купува се спокойствие с дългове", коментира Христов.

На въпрос кога трябва да падне дерогацията, той отговори, че това трябва да се случи час по-скоро. По думите му разговорите са започнаха септември, а тогава са присъствали и представители на "Лукойл Нефтохим".

"Очевидно е, че се търси възможност да се избута решението за дерогация при момента на смяна на премиера, когато ще бъде Мария Габриел. Да може, ако нещо се случи при цената, да се случи по време на нейното управление", каза Христов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него можем да ползваме опита на Италия - от този момент до самата продажба да имаме представител, който да поеме оперативното ръководство на рафинерията.

"Има някакви количества в "Лукойл" и в складовете, не вярвам да има трусове", прогнозира Христов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Румен Христов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Я ПА ТОЯ МИЛИЦИОНЕР КАК ХАЛЮЦИНИРА
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Kвoт' cъrлacyвa nocoлcтвoтo, тyй тo...
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
когато управляваше тиквата по добре ли бехме замрази пенсии и заплати не се възползва от швеицарското правило само и само да вържел бюджета и сега когато лека полека се вдигат и пенсии и заплати отново започваме да недоволстваме
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това е лъжа. Ще стигне до 10 трилиона. Асен Василев ще вземе всичкия заем на света и за другите държави няма да остане нищо...
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще се стигне до робство и този път няма да има измъкване.
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя разтуря СДС, а електратът им е на апаратно дишане..
4
3
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Да се стига не до 40, а до 80 милиарда - нали искаме като е ЕС?!
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вижте му лисичата физиономия. Бихте ли го назначили за пазач в обществена градска тоалетна. Аз Не. Тоя ще обере половината оборот. СДС пък е мъртва партия. Никой не гласува за нея. Този е там заради Боко. За да може Сикаджията да изглежда "десен"... Десен, ляв ама крадец..
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой е гласувал за този?
1
6
 
26
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Руменчо предупреждава,че дългът ще достигне 50 млрд.,но послушно ще гласува за бюджета.Е,тогава има ли смисъл от това предупреждение?