София като филм на ужасите - вместо с шейна, Дядо Коледа пристигна на медузи и костенурки

Борис Бонев: Украсата е оригинална, смислена, защитава биоразнообразието
12 дек 2023 12:02, Петър Бойчев
202
София като филм на ужасите - вместо с шейна, Дядо Коледа пристигна на медузи и костенурки
Снимка Фейсбук

След като закъсня безкрайно, новата коледна украса в центъра на София втрещи софиянци. Тя е на Малките пет кьошета - емблематично място за бохемска София. Украсата представлява светещи костенурка и медузи.
И почти моментално предизвика реакции от столичани в социалните мрежи, пише "24 часа". Като отново нападките бяха насочени към Столична община.

Пръв в защита на надвисналите над главите на столичани костенурки, медузи и октоподи се изказа общинският съветник Борисов Бонев от "Спаси София", който неуспешно опитва вече втори месец да стане председател на Столичния общински съвет. Коментарът му обаче предизвика лавина от шеги и негодувание.  

В един от тях софиянец казва, че столицата е "превърната в най-непразничното антиколедно гето в Европа".  Други пък го призовават да се съберат първо падналите клони, че костенарката ще вземе да се оплете в тях.

Ето какво написа Борис Бонев преди часове за светещата костенурка:

"Да, костенурката е супер. Защото е оригинална и защото е смислена. Защото е част не просто от Коледна украса, но и като кауза за опазване на биоразнообразието и дивите морски животни.

Огромна морска костенурка, октопод, медузи и палитра от цветове ще се разлеят над кръстовището, напомняйки за богатствата на нашата планета и безценния дом, за който всички можем да се грижим. Празнувайки биоразнообразието, цял месец украсата ще радва жители и гости на града с богат подводен пейзаж, който във вечерните часове ще сменя изцяло облика си, оживявайки в разноцветни светлини.

През последните 50 години популацията на различни видове животни и растения е намаляла с над 60%. В тази връзка партньори на организаторите от банковия сектор за всяка издадена карта даряват 1 долар на Conservation International в подкрепа на опазването и възстановяването на местообитанията на застрашените видове. Тази година "заедно пазим водното богатство" и всеки може да даде своя принос за целта на организацията да подпомогне опазването на 4,5 милиона квадратни километра водни площи в целия свят.

🙏Поздравления на всички съседи и ентусиасти, които за трета година припознават кампанията като своя кауза и допринасят с творчески дух - СлънцеЛуна, Phine, Zoya, Sabai, Irini, Woood, Мини Маркет, Imp-Act, и всички живущи в квартала", написа Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
19
 
! Отговори
Педращината преди 5 месеца
продължава!
90
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Така става, като избирате глобалистки евреи да ви управляват - променят ви празниците на АбраХанука Фокус мокус гуусфраба.
89
11
 
0
 
! Отговори
Чеканов преди 5 месеца
Едно време дед мороз ни носеше портакале и банане. Мамуните искаха доларе за тех, а не фубли и левчета, та затова само по дедо мразово време ги имаше, оти доларете бяха кът. И сега е същото. Никой не продава банане за фубли, пак доларе искат. Ура друзя!
88
11
 
5
 
! Отговори
Хора преди 5 месеца
Не може да има промени в община пълна с чиновници на ГЕРБ,без чистки ще гледаме много подобни провокации.
87
2
 
19
 
! Отговори
Доктор Хук преди 5 месеца
Като ни управляват мекотели е така!
86
1
 
20
 
! Отговори
Нео преди 5 месеца
Нищо за Великден шейните и елените ще са на промоция!
85
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Така е като гласуваме и не мислим.
84
1
 
22
 
! Отговори
Това са Нещата преди 5 месеца
които Членовете на ППДБ виждат като Хапнат Любимите си Пици на Кристали!
83
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Огромна морска костенурка, октопод, медузи и палитра от цветове ще се разлеят над кръстовището, напомняйки за богатствата на нашата планета... " А на мен ще ми напомнят, че ни управляват малоумницци :)
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 46 - добре, добре... Само да не ревеш като ти засадят тополи с огнени корони в околността...
81
2
 
12
 
! Отговори
Васо кмета преди 5 месеца
Споко момчета, стана грешка. Като демонтираме изМОЧА ше дойдеме да демонтираме и тая украса. Само споко и не се напрягайте много.
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е, ама много ясно, че между ZOYA-та и Слънце и луна украсата няма да е типично коледна, защото тези символи са демоде, а както знаем, там ходи най-прогресивната част от населението ни. Та всичко е точно:)
79
1
 
40
 
! Отговори
Гражданин преди 5 месеца
Тази украса атака на новото нормално срещу всички традиционни християнски ценности ли е? Това рестарт на новото мислене ли е? Що за болен мозък може да свърже тези безформени светещи инсталации с Рождествена украса? Ужасно и грозно!Ами да сложат като украса и семейство Адамс?
78
0
 
37
 
! Отговори
Кривондел преди 5 месеца
Не помня кога за последно София е била толкова зле и неадекватно украсена за Коледа. Може би през 90-те.Нищо лошо за биоразнообразието, но това НЕ Е коледна украса.
77
3
 
23
 
! Отговори
дообрее преди 5 месеца
Софиянците откачиха. Вървим по пътя на украинците.
76
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да отиде Бонев до Крайова и да види за какво става въпрос и тогава да слага тия измишльотини.
75
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Преди 30 години Слави Трифонов и компания изпяха: Вчера в детската градина ток удари двама трима, две дечица веселушки светят като крушки. Дзън дзън дзън дзън. От балкона наш'та Петя, полетя като комета! Щом не вярваш, погледни я. Стана на пихтия. дьън здън дзън дзън дзън...Над смълчаните полета, Пеят траурни звънчета. Черна катафалка мина Дядо Мраз почина.
74
2
 
20
 
! Отговори
това е доста преди 5 месеца
психеделично. кристалите не прощават
73
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ето, номер 67, нарекъл се "УНИЖАВАМ Русофили", прави типична демонстрация на бинарно мислене, както и на Дънинг-Крюгер. Дори и да му обясняваме, че има нюанси, той няма капацитета да разбере. Та, по неговата логика - търсиш коледни символи по Коледа, значи си русофил, антиваксър и плоскоземец. Елементарно, точно като него.
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Новините са в социалните мрежи. Пишете. Четете коментари под написаното. Поствайте качвайте споделяйте. Спорете. Изразете възмущение. Шегувайте се. Всичко е в реда на нещата, но в социалните мрежи.

Спонсорирани публикации