Как либералните закони превърнаха Германия в публичния дом на Европа

Експерт: Ние сме страната в Европа, в която проституцията е най-разпространена
Обновена: 3 яну 2024 22:22 | 3 яну 2024 21:34, Александър Попов
69
Как либералните закони превърнаха Германия в публичния дом на Европа
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Ние сме страната в Европа, в която проституцията е най-разпространена", казва германски експерт. Неслучайно наричат Германия публичният дом на Европа, пише АРД в репортаж от Щутгарт.

Статията ни пренася в квартал на Щутгарт, където жени предлагат сексуални услуги срещу пари. Ярко осветени табели привличат клиенти в публичните домове. Много апартаменти в района са взети под наем от сутеньори, цитира "Дойче Веле".

Проституцията тук е била част от уличния пейзаж в продължение на много десетилетия, също както модерните барове и малките кафенета, продължава изданието. Нормален квартал ли е това, пита то.

Не, не е нормален, смята социалната работничка Вероника Шюрле от организацията "Esther Ministries", водеща кампании срещу принудителната проституция. "Проституцията не е работа, тя е насилие срещу жените", казва жената, която е родена в България.

Ужасни работни условия

Шюрле подкрепя забраната за купуването на секс по примера на скандинавските страни. Тъй нареченият скандинавски модел всъщност идва от Швеция. Там за купуването на секс услуги се наказват клиентите, а публичните домове се затварят. Проститутките обае не се санкционират. Целта е да се ограничат експлоатацията и трафикът на хора. В германската политика все по-силно се чуват гласове в подкрепа на скандинавския модел. Вероника Шюрле се надява това да намали "огромното търсене", отбелязва АРД.

Социалната работничка разказва, че само на една улица разстояние от законния квартал на червените фенери в Щутгарт проститутките, работещи принудително, го правят в отвратителни условия. Много от тях идват от Източна Европа. "Те не могат да си позволят и ден почивка, дори ако са болни или са в цикъл", казва тя. Някои от тях продължават да работят до малко преди раждането - чак до осмия месец, се казва в репортажа на АРД.

Пред изданието Вероника Шюрле казва още, че се правят и много аборти. Дори в шестия месец има прекъсвания бременността, а често манипулациите се извършват от самозвани "акушерки", научаваме още от публикацията на АРД.

Насилието не е изключение

АРД разказва, че с организацията си Шюрле се опитва да изкара жертвите като Юлия (името е променено - бел. ред.) от лапите на принудителната проституция. Юлия, която също като Шюрле идва от България, е била секс работничка в Германия в продължение на 12 години, през които ту е спирала, ту отново е започвала. Първоначално работата ѝ е била доброволна, споделя самата тя. Преди няколко седмици сутеньорът ѝ превъртял и ѝ счупил ръката. "Този път беше катастрофа", казва жената. "Удари ме с прът."

Резултатът: настанена е била в болница, където е останала 12 дни, претърпяла е и операция. След преживяното Юлия си заминава обратно за България. Шюрле се надява това да ѝ бъде окончателното сбогуване с този вид работа.

Според депутатката от Германската социалдемократическа партия от Баден-Вюртемберг Лени Браймайер секс работата е проблем, свързан с човешките права. Някои жени я извършват доброволно, обяснява тя. Но за нея това не оправдава страданията на много други жени, "които са унижавани, бити и унищожавани".

Повечето от жените са без здравна осигуровка. Освен от Източна Европа, проституират и жени от Африка и Китай.

Панацея ли е скандинавският модел?

Съдържателят на публичен дом от Щутгарт Джон Хеер е против забраната за купуване на секс. Опасенията му са, че ситуацията за секс работничките и проститутките дори ще се влоши в резултат от скандинавския модел. "Разбира се, че ще стане по-опасно", убеден е Хеер.

Организации като Deutsche Aidshilfe, Diakonie и други също са против скандинавския модел. Те смятат, че така проститутките могат по-лесно да станат жертва на насилие и да се заразят с болести.

Предимно източноевропейски банди и рокерски групи принуждават жените да проституират в незаконни публични домове или в апартаменти, взети под наем. През последните седмици полицията в Баден-Вюртемберг е успяла да залови две банди. Няколко души бяха осъдени в Хайлброн, в момента се води и дело в Констанц.

Според Федералната криминална служба през миналата година в цялата страна са били регистрирани 346 случая на сексуална експлоатация. Волфганг Финк от Службата за криминални разследвания на провинция Баден-Вюртемберг е убеден, че това е само върхът на айсберга. Той подкрепя общата забрана на проституцията или най-малкото е за по-висока възрастова граница, която да защитава младите жени.

Много хора наричат Германия "бордеят на Европа" - заради либералните закони. Финк смята, че това не е преувеличение: "Това е наистина така. Ние сме страната в Европа, в която проституцията е най-разпространена", цитира АРД думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ето това са "ценностите" които ни набутват марионетките на посолството!!! Содом и гомор.
43
18
 
4
 
! Отговори
Стига бе преди 3 месеца
Най голямата проституция е в русия. Макар и незаконна тя е обществено допустима и уж прикрита, а рускините са най търсени и в Западна Европа.
42
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НЯМА ДА БЪДЕМ КАТО ГЕРМАНИЯ С БОРДЕИ- ЩЕ БЪДЕМ КАТО РАША- ОГРОМЕН БЛАТЕН БОРДЕЙ!
41
13
 
10
 
! Отговори
Aaa преди 3 месеца
Мда, много соц и руска сггган се е изсипала. Който обича комунизма и Русия, обрича децата си на проссритуция
40
10
 
7
 
! Отговори
Искам като Германия преди 3 месеца
Нали нашия еталон е Германия! Искам като се прибирам за някоя друга седмица още на летището да ми дават листчета с най новите и модерни с нов персонал публични домове, а не някакви си информации за 5-стайни коптори строени от мутри, където ми броят и част от тротоара за жилищна площ! Това искам, тогава сте европейци и сте узряли за еврото и Шенген иначе си оставате балкански изтърсаци!
39
1
 
11
 
! Отговори
Серсема преди 3 месеца
Че няма все до Тайланд на екскурзии да ходят.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То си има и база германките са като троловете във властелина на пръстените ,кои нормален мъж си ляга изобщо с тия
37
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Проституцията е древна професия за задоволяване на естествената мъжка нужда от секс. Това е нещо като естествената нужда да ядем месо като сме гладни. Целта на С.рос чрез забраната на проституцията е да ни лиши и от двете - да ни превърне във виртуални *** къде ядем бръмбъри и червеи.
36
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тук долавям нотка прикриващ се феминизъм със с.росоиден оттенък - да не забравяме че много мъже не отговарят на критериите на префърцунените кифли и си заделят пари за секс услуги. С.рпсоидните феминистки нпо-та искат да подтикнат такива мъже към изпедврастяване като ги лишат от единствения начин за хереросекс
35
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Проституцията ви е най-малкият проблем. Либерастията ви сложи на колене, от най-силната икономика ви превърна в най-жалката европейска държава. Ако не се отърсите от това сатанистко третополово опиянение, ви пишем бегАли.
34
2
 
7
 
! Отговори
нафърфорий преди 3 месеца
Тази на снимката с "плаката", пише, че "проституира с кеф"!!! -))))) Ами бравус..., сигурно е превърнала Хобито си в Професия, а това са най-щастливите хора!!! -))))
33
4
 
4
 
! Отговори
Рекетьор преди 3 месеца
До Анонимен 34 -- Така е и с танцьорките из разни стриптийз барове в САЩ. Когато мъжката част е пияна, предлага на танцьорката четирицифрена сума в долари. Познавам наша "танцьорка", която си купи ликър стор за спиртни напитки в Манхатън, купи къща в Куинс и втора къща в Стетън Айлънд, всяка година ходи по два пъти на почивка на Карибите и се връща с още повече суха пара в чантичката. Тук май някои завиждат.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо ли си мисля, че тая Шурле с произход България преди да стане Шурле е овършала няколко студентски общежития? Достатъчно е да завършиш социология, да се присламчиш към някое НПО и вече си активист. Само Шурле забравя, че проституцията в Германия е легална.. А ромалееее, че не плаща данъци, здравни осигуровки и не може да си напише името самостоятелно си е негов проблем. Има си полиция - да звъни там. Да ходим да плачем на чужди гробища ли сега?
31
3
 
7
 
! Отговори
Един преди 3 месеца
Аз съм ИТ специалист и изкарвам 7 хиляди, но и 1000лв да изкарвам предпочитам да имам достойнство. Явно много от нашенките нямат.
30
2
 
6
 
! Отговори
до 90% преди 3 месеца
не си наясно пич, най-голям е броя на полякине, украинките, след тях рускините, ние сме някъде накрая!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българките пpocтитутки в Германия вкарават повече пари в България отколкото всички ИТ специалисти и ИТ фирми, те колко са има няма 20-30 хиляди ИТ и то само в София.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Немецът ходи в публичния дом като клиент, турчинът да чисти, а чехът да се види с жена си.
27
4
 
4
 
! Отговори
до Един преди 3 месеца
Българките работят легално, за себе си, цивилизовано и никой не ги закача. Около 50 евра за 20 минути блазен унд фикен. Плащат си и осигуровки, води им се за стаж. Има дори и учителки с висше, и млади женени българки които пpocтитуират в Германия за да си хранят децата и безработните мъже в България. С няколко клиента на ден една българка може да изкара 5-6 хил евро месечно и като си плати таксите и осигуровките храна и квартира остават и чисти около 3 хил евра - това са 300 хил рубли само за един месец.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Ами грешиш, Хитлер е имал проблеми със секса, но това не му е пречило, да сътвори закон за чукането, жените и създаване на много деца, като в инкубатори, щото са му трябвали деца за асимилация и за пушечно месо!
25
14
 
4
 
! Отговори
90% преди 3 месеца
90% от пpocтитутките в Германия са българки.