Как либералните закони превърнаха Германия в публичния дом на Европа

Експерт: Ние сме страната в Европа, в която проституцията е най-разпространена
Обновена: 3 яну 2024 22:22 | 3 яну 2024 21:34, Александър Попов
69
Как либералните закони превърнаха Германия в публичния дом на Европа
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Ние сме страната в Европа, в която проституцията е най-разпространена", казва германски експерт. Неслучайно наричат Германия публичният дом на Европа, пише АРД в репортаж от Щутгарт.

Статията ни пренася в квартал на Щутгарт, където жени предлагат сексуални услуги срещу пари. Ярко осветени табели привличат клиенти в публичните домове. Много апартаменти в района са взети под наем от сутеньори, цитира "Дойче Веле".

Проституцията тук е била част от уличния пейзаж в продължение на много десетилетия, също както модерните барове и малките кафенета, продължава изданието. Нормален квартал ли е това, пита то.

Не, не е нормален, смята социалната работничка Вероника Шюрле от организацията "Esther Ministries", водеща кампании срещу принудителната проституция. "Проституцията не е работа, тя е насилие срещу жените", казва жената, която е родена в България.

Ужасни работни условия

Шюрле подкрепя забраната за купуването на секс по примера на скандинавските страни. Тъй нареченият скандинавски модел всъщност идва от Швеция. Там за купуването на секс услуги се наказват клиентите, а публичните домове се затварят. Проститутките обае не се санкционират. Целта е да се ограничат експлоатацията и трафикът на хора. В германската политика все по-силно се чуват гласове в подкрепа на скандинавския модел. Вероника Шюрле се надява това да намали "огромното търсене", отбелязва АРД.

Социалната работничка разказва, че само на една улица разстояние от законния квартал на червените фенери в Щутгарт проститутките, работещи принудително, го правят в отвратителни условия. Много от тях идват от Източна Европа. "Те не могат да си позволят и ден почивка, дори ако са болни или са в цикъл", казва тя. Някои от тях продължават да работят до малко преди раждането - чак до осмия месец, се казва в репортажа на АРД.

Пред изданието Вероника Шюрле казва още, че се правят и много аборти. Дори в шестия месец има прекъсвания бременността, а често манипулациите се извършват от самозвани "акушерки", научаваме още от публикацията на АРД.

Насилието не е изключение

АРД разказва, че с организацията си Шюрле се опитва да изкара жертвите като Юлия (името е променено - бел. ред.) от лапите на принудителната проституция. Юлия, която също като Шюрле идва от България, е била секс работничка в Германия в продължение на 12 години, през които ту е спирала, ту отново е започвала. Първоначално работата ѝ е била доброволна, споделя самата тя. Преди няколко седмици сутеньорът ѝ превъртял и ѝ счупил ръката. "Този път беше катастрофа", казва жената. "Удари ме с прът."

Резултатът: настанена е била в болница, където е останала 12 дни, претърпяла е и операция. След преживяното Юлия си заминава обратно за България. Шюрле се надява това да ѝ бъде окончателното сбогуване с този вид работа.

Според депутатката от Германската социалдемократическа партия от Баден-Вюртемберг Лени Браймайер секс работата е проблем, свързан с човешките права. Някои жени я извършват доброволно, обяснява тя. Но за нея това не оправдава страданията на много други жени, "които са унижавани, бити и унищожавани".

Повечето от жените са без здравна осигуровка. Освен от Източна Европа, проституират и жени от Африка и Китай.

Панацея ли е скандинавският модел?

Съдържателят на публичен дом от Щутгарт Джон Хеер е против забраната за купуване на секс. Опасенията му са, че ситуацията за секс работничките и проститутките дори ще се влоши в резултат от скандинавския модел. "Разбира се, че ще стане по-опасно", убеден е Хеер.

Организации като Deutsche Aidshilfe, Diakonie и други също са против скандинавския модел. Те смятат, че така проститутките могат по-лесно да станат жертва на насилие и да се заразят с болести.

Предимно източноевропейски банди и рокерски групи принуждават жените да проституират в незаконни публични домове или в апартаменти, взети под наем. През последните седмици полицията в Баден-Вюртемберг е успяла да залови две банди. Няколко души бяха осъдени в Хайлброн, в момента се води и дело в Констанц.

Според Федералната криминална служба през миналата година в цялата страна са били регистрирани 346 случая на сексуална експлоатация. Волфганг Финк от Службата за криминални разследвания на провинция Баден-Вюртемберг е убеден, че това е само върхът на айсберга. Той подкрепя общата забрана на проституцията или най-малкото е за по-висока възрастова граница, която да защитава младите жени.

Много хора наричат Германия "бордеят на Европа" - заради либералните закони. Финк смята, че това не е преувеличение: "Това е наистина така. Ние сме страната в Европа, в която проституцията е най-разпространена", цитира АРД думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Много жени доброволно са ***.Има и мъже,които търсят услугите им.Вместо цяла вечер да разхождаш някоя кифла и накрая да не ти пусне,плащаш и действаш на сигурно.Защо трябва да им се пречи? Работа на институциите/полиция,съд,прокуратура/ е да не допуска принуда и насилие върху жените.Затова получават заплати.
23
0
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 4 месеца
Ха ха ха ха ха ха, да видим кой кмет или министър пръв ще се опита да въведе такова изискване и у нас - която иска да практикува занаята, да издава касов бон! Представете си ги маслинките, наредени край Околовръстното, как подвикват "Айде бе, бате! И касов бон давам, можеш да си го отчетеш у фирмата!"
22
6
 
6
 
! Отговори
Един преди 4 месеца
И какво излиза че нашенките отиват там доброволно да ги *** разни араби, чeрни, Mангaли и пияни немци, но тук се правят на недостъпни и искат скъпи коли, почивки, дрешки и пр. Еми ... Важното в да сме живи и здрави.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако германското общество е приело това положение за нормално, какво може да се направи. Това е манталитет и светоусещане....
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В цяла Европа е така. Ценности... какво друго може да се каже.
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И тези ги имаме за пример. Светът се сгoвни отвсякъде, няма нищо свято и чисто.
18
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Още преди 20 години като отидох в Хамбург и видях за какво става въпрос. Амстердам беше като пясъчник пред онзи лунапарк на Рейпърбан. Всякакви имаше, открито си работеха, даваха и касов бон, плащат си данъците. Фалшивите моралисти, които се правят че тук няма такива неща са и държавата ни. Тя губи най много, а печелят сутеньори и мутри. В хазна не влиза и лев, а всички знаем поне 3 сайта с обяви. Да не кажа, че студентски е един голям бардак от време оно. Но сакън, дума да не става.
17
3
 
7
 
! Отговори
Човекът е животно преди 4 месеца
Не се чудете, че нищо животинско не му е чуждо. Природа.А има много природозащитници изхранва щи се от това.
16
13
 
14
 
! Отговори
Край преди 4 месеца
Не съм вярвал че ще си го помисля. Още по-малко че ще го напиша. ВОЙНАТА прочиства и подрежда обществото.
15
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Европа си отива сащ и те.
14
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма по-гнусно от порното и сутеньорите!
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има всякакви хора. Като тук!
12
6
 
48
 
! Отговори
Факт преди 4 месеца
Либералите унищожиха ЕС...
11
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За една цивилизация се съди по отношението към жените. Евроатлантическата цивилизация умира и това е чудесно!
10
8
 
53
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Че то целият ЕС е един голям бардак.
9
3
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 4 месеца
ЯKO!
8
19
 
11
 
! Отговори
Запознат преди 4 месеца
Тази статия оборва хибридните фейкове как Европа била на "джеееендърите" и т.нат.!Оказва се, че в сърцето на Европа хората се ПЛЮЩЯT!
7
5
 
15
 
! Отговори
Труженичка преди 4 месеца
Не ни отнемайте хляба!
6
8
 
35
 
! Отговори
Петров преди 4 месеца
Това са въпросните евроатлантически ценности..
5
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е поне не е като в Мордор с най многото и големи г ей барове

Спонсорирани публикации