Сурвакар шокира Разлог - влачи умряла лисица на синджир на кукерски събор

Изяла му кокошките и той я препарирал за назидание
Обновена: 3 яну 2024 17:04 | 3 яну 2024 16:01, Петър Бойчев
156
Сурвакар шокира Разлог - влачи умряла лисица на синджир на кукерски събор
СНИМКА НОВА

Сурвакар шокира публиката на кукерския фестивал „Старчевата” в Разлог, като се появи с умряла лисица, която влачеше след себе си. Община го заклейми и уточни, че лисицата е била препарирана. Тя изяла кокошкикте на стопанина и той разярен я убил и препарирал. Влачил я за назидание на фестивала.

Гледката веднага предизвика стотици гневни реакции и публикации в социалните мрежи. „Като човек, който изключително много се възхищава на фестивала и на участниците във фестивала, съжалявам, че точно там трябваше да стана свидетел на подобна сцена. Независимо дали животното е препарирано или не – това е абсолютно недопустимо. Липсва всякакъв контрол. Не е нормално да ставаме свидетели на подобни сцени”.  Това заяви в ефира на „Здравей, България” директорът на приюта за безстопанствени кучета в Благоевград Ирена Везенкова.

Според нея независимо дали животното е препарирано, с каквато позиция излезе общината в Разлог, това е недопустимо. „Това е гавра и варварство. Пред погледите на деца. Кое му е нормалното, кое му е забавното?”, попита тя.

Екипът на NOVA говори в деня на фестивала с мъжа, влачил лисицата. Той обясни, че животното е влязло в курника му и избило кокошките му преди да го залови и убие.

Ден по-рано от общината обявиха официално: "В част от сценките на вчерашния карнавал "Старчевата" са използвани препарирани животни, но не и такива които са били живи, своевременно вързани и дърпани по улиците в Разлог. Във връзка със създалата се обстановка в социалните мрежи, Община Разлог е категорична, че не толерира подобно поведение, което нарушава хуманно отношение към животните!

Във връзка със ситуацията на площада, Община Разлог апелира към отговорно поведение към животните, както и същите да не бъдат използвани с публични цели и изяви на дадена личност.

Община Разлог изразява своята позиция, че хората в Разлог не са варвари, споменавайки фактът, че години наред, не само в Разлог, по време на кукерски карнавали препарирани животни са били използвани от участниците, като част от техните реквизити.

Съобразно правомощията си Община Разлог следи за хуманното отношение към всички видове животни, като в подобни ситуации санкционира и сигнализира по-висши органи и институции за неправомерните действие на всеки един човек".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 96 Ти ми напомни с това " ми тя умрялa мa" на един случай. Возим се от Бургас за Варна през Обзорския проход нощно време лятото и ненадейно насреща ни изкача заек и го прегазваме. Колегата дето кара: Ударихме го няма шанс да е оцелял. Отивай да го вземеш, ето вземи фенерчето. Отива другия да го вземе и след малко се връща с празни ръце. Къде е заека бе? Той умрял отдавна бе. Хванах го за ушите те ледени. Аз като ловец: Муахахаха та нали сега го убихме! На заека ушите са винаги студени бе!
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 98, не всички нагъват луканки :) Освен това едно е да убиеш за да се храниш... други е за трофей, или кожа. Правете разлика. Все пак по дефиниция сте интелигентни същества. или не е вярна тази дефиниция?
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 99, какво мислиш, ако някого го радва да ти влачи скалпа примерно?
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
щом това го радва
86
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Интересно ако един от шокираните срещне диво животно какво ще направи, ще го погали по козината ли или ще се защитава, малко лъха на лицемерие , а вечер на масата нагъват луканки.
85
4
 
11
 
! Отговори
Петров преди 5 месеца
малък, но много П Р О С Т народ са българите
84
4
 
2
 
! Отговори
Петров преди 5 месеца
малък, но много *** народ са българите
83
2
 
10
 
! Отговори
анализатор преди 5 месеца
Ще бъда конкретен:Вероятно 10-15% от народа ни е качествен,и на ниво.Но за съжаление огромната част от нас,тези които дават облика,сме пълни ц-рвули,невежи и вече неграмотни,мързеливи и крадливи.Вероятно някой много ще се обиди на тези мои думи,и ще ме нападне.Но не аз правя хората такива.Нима простащината и простотията не блика от нас?Отговорете си,защо из европа не ни приемат наравно?Защо ни гледат с пренебрежение.За съжаление само единици от нас,не могат да поправят общото мнение за българина
82
3
 
3
 
! Отговори
И това е топ новина? преди 5 месеца
Че някакъв луд е помъкнал препарирано животно? Което беше нещо нормално, а и още е в САЩ, ЕС, ОНД? Във всяка къща на ловец има трофеи. Нещо друго ще да става. Нещо важно. Което да се заглуши/неутрализира с маловажности.
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Значи ако купиш лисиче палто в магазин е от живи лисици ли? И ти го дават с 30 кила храна за тях и ваксини за бяс? Да беше казал тоя инфантил, че е от баба му и е проядено от какво ли не след 70 години в дрешника... Оня се обяснява на някакви сектанти. А може би кожите на другите кукери са ЕКО? Що за лицемерие? Като не ти харесва - не ходи и не го гледай. После "а на гeй-прайда имало обратни"?!?! Че кой те бие по главата да ходиш да ги зяпаш?
80
4
 
7
 
! Отговори
Бойко Шпагин - ГЕРБ преди 5 месеца
Тпзо Юнак който влачи убитата лисица , е фен на Русия и Путин .
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да се снима за Грийн пийс.
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До В Потвърждавам
77
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ми такава е културата на бугария с европески почерк! тпотията вече си е присъщаза българина
76
4
 
15
 
! Отговори
В преди 5 месеца
Разлог и въобще целия благоевградски регион са най-просттиитее хора в цяла България. Ако въобще са българи, защото неземната им проостсотия е бяш македонска.
75
3
 
15
 
! Отговори
КСК преди 5 месеца
Страшна снимка! Сурвакарин и чудо! Някакъв полутрезвен битник с опадали зъби от пукница.
74
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 85 Радвай се аз да не те намеря, пубееер краварски, че само на краварче ще ми станеш!
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Истински евроатлантик
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хахаха, бате, радвай се на дедите си и не искай да те намирам, че... Не, че ще се занимавам с теб, но някой път ще попаднеш, на човек, като мен и ще направиш същата грешка, та цяло стадо партизани няма да те спаси. Но, като изключим това, последното го ми го каза хубаво, приемам
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ей са му разказаха играта на човека.. всякакви НГО-та и хранилки ще го налазят