Мафиотска война в Гърция: Гръмнаха митичния бос Шунката с 97 куршума

Смята се, че зад поръчката стои Плешивия
15 яну 2024 17:30, Петър Бойчев
97
Мафиотска война в Гърция: Гръмнаха митичния бос Шунката с 97 куршума

Един от най-известните мафиоти в Гърция, 44-годишният бос по прякор Шунката, е бил убит с 97 изстрела на бензиностанция в атинския квартал Неос Космос, съобщават гръцките медии. Убийството е станало в 2:00 часа след полунощ в неделя.

Според телевизия Скай полицията разглежда случая като „вътрешната война в гръцката мафия“. На видеозапис се вижда как 44-годишният мъж влиза в паркирания си джип, зад който пристига друга кола, откъдето слизат двамата убийци. След множество изстрели единият извършител отваря шофьорската врата, за да се увери, че жертвата е мъртва. После подпалили джипа, информират гръцките власти.

Полицията издирва поръчителя на убийството. Смята се, че за поръчката е платена изключително висока сума, тъй като жертвата е определяна като една от най-значимите фигури на гръцката мафия и като основен неин екзекутор, преди да се издигне в йерархията, предава БТА. Той е бил известен с прякора Замбон, Шунката. В колата му са открити два мобилни телефона, пистолет с калибър 9 милиметра, както и зареден автомат „Калашников“ с два пълнителя в багажника.

Полицейските власти подозират, че зад убийството се крие мафиот, известен като Карафлас, в превод Плешивия.
Самият Замбон е заподозрян за миналогодишното убийство на двама мъже с прякорите Рамбо и Ньоньос. Това не е първият опит за убийство на 44-годишния мъж. На 29 октомври 2018 г. Замбон отново е жертва на покушение, при което е сериозно ранен в ръката и крака, но е успява да се измъкне, след като автоматът „Калашников“ на убийците засякъл и е успял да изстреля само 4 патрона.

Месец по-рано е била убита 33-годишна жена с прякора Бела Мафиа, с която Замбон е имал дългогодишна връзка. Убийството ѝ е извършено в гаража на дома ѝ в Кифися.

През 2015 г. Замбон участва в престъпна група за изнудване, за която са обвинени и трима полицейски служители.
Името на жертвата от този уикенд е споменавано публично и през 2012 г., когато му е поръчано убийството на съдия, отговорен за съдебен процес, свързан с отвличането на гръцкия корабен магнат Периклис Панагопулос, държан от 12 до 20 януари 2009 г. и освободен, след като похитителите са получили искания от тях откуп – 30 милиона евро, които не са намерени и до днес.

Шунката е поел тогава поръчката, но не е имал време да я изпълни, тъй като през ноември 2012 г. е заловен за незаконно притежание на огнестрелни оръжия и е задържан за рекет по споменатото дело, заведено няколко месеца по-рано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 61 - Има доста по-дкапани изработки от родните, а каквото и да е оръжие, ако е било крадено от някоя казарма предо 30 годони и е брало влагс и прах ..
67
2
 
6
 
! Отговори
аааа преди 4 месеца
кОМпира от Самоков не го ли го гръмнаха отдавна ??!?
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Шунката добре ама кога Тиквата, Працето, Компира, Кюфтето и т.н??
65
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Шунката, Пътжолата, Тиквата и т.н.Балкански мухлЕвци.Цирк Балкански.
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Колко е жалко да си пр3писвач на новини,особено когато не си проверяваш източниците. Статийкатя е преписана едно към едно от Блиц където други *** са я доукрасили . Тоя джип да ви прилича на подпален?
63
1
 
6
 
! Отговори
Леля чичо преди 4 месеца
Във всички новинарски сайтове е тази новина, тоест сигнал за нашите че има рокадо и може и тука да тръгне доминото
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А Луканката кога?
61
4
 
3
 
! Отговори
До еми преди 4 месеца
Така е, а по същото това време абсолютно същите процеси се вихреха и из Маскве. Не е сигурно дали те от нас копираха или ние от тях, но е факт, че мутризма и бандите са си произведение на комунистите. Така че другарите да не ми реват на умрело.
60
0
 
18
 
! Отговори
еми преди 4 месеца
гоямата престпъност в БГ се разви след 1990та когато другарите Луканов и Гоцев създадоха мутрите .Костов пък вместо да ги спре ги пусна дори в приватизацията и държавата "мутряса" ОКОНЧАТЕЛНО !
59
1
 
5
 
! Отговори
gogo преди 4 месеца
φαλακροσ- или фалакрос , а не Карафлас ,фалакрос в превод от гръцки означава плешив.Питайте,проверявайте преди да пишете .
58
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По времето на комунизма нямаше банди и престъпност. Нямаше и месо, кашкавал, яйца по магазините. Ядаха тия които си имаха собствено стопанство на село и близките им. В градовете чакаха с надежда да им пратят бурканите от село и ако нямаше такива си лягаха гладни. Факт! Ама пък кампютри в Правец ми произвеждали.
57
2
 
10
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 4 месеца
наиситна по времето на СОЦ-а нямаше нито 1 организирана банда ! но след 1990та се пръкнаха много заради тъпотиите на Петър Младенов и Желю Желев койт аминистираха над 3 000 затворника след промените след 1990та и така дадоха тласък за организацията на силовите групировки така характерни за БГ ...в последвие същите се омешаха и с партиите най-вече с БСП И СДС но и с други също ...много мутри много нещо !
56
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Автоматът "Калашников" засякъл и е успял да изстреля само 4 патрона. Може да засече само някакво евтино менте, а не "Калашников".
55
5
 
13
 
! Отговори
Випиенов духай мисир преди 4 месеца
Ако в България започне мафиотска война, единствените убити ще са политици. Факт! А относно споровете за банди по време на комунизма имам да ви кажа следното: на тия смотани дъртаци не им ли омръзна да говорят за комунизма. Свърши момчета, трябваше да браните комунизма преди 35 години, но не го направихте. Сега е късно и само се излагате. За нищо не ставате.
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Колите си върят по пътя ония си стрелят - гръцка идилия. Другата врата трябва да е на сол отсреща трябва да има някакви поражения защото тия тенекии куршум от АК няма да спрат че и няма шофьр в колата бърже да бягат а се разхождат и завръщат да гръмнат няколко пъти че им е аресало. Най ми хареса докато си стреляха как няква тротинетка мина спокойно от другата страна точно срещу истрелите.
53
4
 
2
 
! Отговори
широ преди 4 месеца
До Гиб Мелсън тук не си прав, ако говориш сериозно! имаше си и още как! само не беше публично оповестявано да не срамуват партийните функционери!
52
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"по време на комунизма в България нямаше нито една банда, нито един мафиот" - Колкото в СССР твърдяха че нямат Чекатило, защото в комунизма не можело да има серийни убийци.
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преместих си го в другия крачол.
50
2
 
4
 
! Отговори
бай чипик преди 4 месеца
До Анонимен целия тоя пасквил е, като за *** оти! съвсем ни взеха за канарчета!може да са изтряни 97 патрона! гилзите, ако не са събрани, лесно се броят, ама 97 в тялото..........
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 49 - И аз се прибвах от чужбината и ама работа дистанционно и ме предупредиха, да взимам дялове и крипто, по-малко заплата за деклариране, че изтича информация от НАП кън бандюгите. И после чух "мислите" или по-скорп липсата на такива на едни малдежи. Който имаш кола за над 50000 лева, буз иззетник. Койтонимал на 50000 лева в банкта, бил крадец. И некаквинистории, как дядовците им ловили мошениците и гинпращали в Белене ... Луда работа сме ,ейййй!