Мафиотска война в Гърция: Гръмнаха митичния бос Шунката с 97 куршума

Смята се, че зад поръчката стои Плешивия
15 яну 2024 17:30, Петър Бойчев
97
Мафиотска война в Гърция: Гръмнаха митичния бос Шунката с 97 куршума

Един от най-известните мафиоти в Гърция, 44-годишният бос по прякор Шунката, е бил убит с 97 изстрела на бензиностанция в атинския квартал Неос Космос, съобщават гръцките медии. Убийството е станало в 2:00 часа след полунощ в неделя.

Според телевизия Скай полицията разглежда случая като „вътрешната война в гръцката мафия“. На видеозапис се вижда как 44-годишният мъж влиза в паркирания си джип, зад който пристига друга кола, откъдето слизат двамата убийци. След множество изстрели единият извършител отваря шофьорската врата, за да се увери, че жертвата е мъртва. После подпалили джипа, информират гръцките власти.

Полицията издирва поръчителя на убийството. Смята се, че за поръчката е платена изключително висока сума, тъй като жертвата е определяна като една от най-значимите фигури на гръцката мафия и като основен неин екзекутор, преди да се издигне в йерархията, предава БТА. Той е бил известен с прякора Замбон, Шунката. В колата му са открити два мобилни телефона, пистолет с калибър 9 милиметра, както и зареден автомат „Калашников“ с два пълнителя в багажника.

Полицейските власти подозират, че зад убийството се крие мафиот, известен като Карафлас, в превод Плешивия.
Самият Замбон е заподозрян за миналогодишното убийство на двама мъже с прякорите Рамбо и Ньоньос. Това не е първият опит за убийство на 44-годишния мъж. На 29 октомври 2018 г. Замбон отново е жертва на покушение, при което е сериозно ранен в ръката и крака, но е успява да се измъкне, след като автоматът „Калашников“ на убийците засякъл и е успял да изстреля само 4 патрона.

Месец по-рано е била убита 33-годишна жена с прякора Бела Мафиа, с която Замбон е имал дългогодишна връзка. Убийството ѝ е извършено в гаража на дома ѝ в Кифися.

През 2015 г. Замбон участва в престъпна група за изнудване, за която са обвинени и трима полицейски служители.
Името на жертвата от този уикенд е споменавано публично и през 2012 г., когато му е поръчано убийството на съдия, отговорен за съдебен процес, свързан с отвличането на гръцкия корабен магнат Периклис Панагопулос, държан от 12 до 20 януари 2009 г. и освободен, след като похитителите са получили искания от тях откуп – 30 милиона евро, които не са намерени и до днес.

Шунката е поел тогава поръчката, но не е имал време да я изпълни, тъй като през ноември 2012 г. е заловен за незаконно притежание на огнестрелни оръжия и е задържан за рекет по споменатото дело, заведено няколко месеца по-рано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
ааааа преди 4 месеца
днес точно спеяха Йосако Сливенския пред ТОкуда с охраната му 2 буса с полиция и го пуснаха по живо по здраво ! съвсем очевадно мутрите си плащат на полицията че и по- нагоре !
27
1
 
5
 
! Отговори
нн преди 4 месеца
200-250 още да застрелят, че да се доближат до нас...
26
0
 
6
 
! Отговори
G. I. Joe преди 4 месеца
Демитологизирали са го.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не беше лош човек ...
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 23 - 97 куршума - мяза на нещо лично.
23
0
 
5
 
! Отговори
ааааа преди 4 месеца
У НАС е на мн виоско ниво органзирана пррстъпност но народа е *** и не го разбира ! за това бяха мн убийствата по време на прехода защото т . нар. Мутри плащат на политиците !
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 2 - Знае, ама аконси признае, няма как и той да избегне затвора. Всеки си е запасал гащите, в случай на "инцидент" и затова си траят.
21
0
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 4 месеца
Имаше клип в друга информационна агенция .... буквално го направиха на кайма с 2 автомата ..
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Обвснявам - То попринципнтова е мафията. Улични банди, въртящи реет, далавери, кражби и контрабанда, като дават подкупи на чиновници. При нас е просто някаква еволюция.
19
0
 
5
 
! Отговори
ПЕЕВСКИ е виновен за преди 4 месеца
До АнонименЗА КТБ !
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 9 - Къде арогантност, къде грешки, къде предателство. Алексей, да не мислиш, че "един случаен" е отговорен само. Имало е поне няколко души от организацията му, плюс поне 2-3 външни лица.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Дано конкуренцията им го направи. А после тяхната. Да се самоизчистят." - И накрая остава едон и се насочва към други видове "банди" - Прокуратура, съдилиша, кметства, парламент ... Не го ли спреш това от рано ...
16
0
 
16
 
! Отговори
Сенеката преди 4 месеца
Голям бос сам си кара жипа без охрана...
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Смятай баатката, какъв звер е ... Респект! 97 куршищума, за да го убият.
14
0
 
8
 
! Отговори
Хъ преди 4 месеца
Така се прави!Пък нашенската мафия си живее живота до пенсия или отвреме навреме я плашат я с пиратки..я я гръмват с един куршум от пищака и после милицията нищо не може да открие!Това 100 пъти го надупчили и станал на решето!
13
3
 
6
 
! Отговори
обективен преди 4 месеца
На гърците всичко им е наред, а при нас и килъри те ни за нищо не стават, а имаме крещяща нужда от тях.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Липсва само зелешко с шунката и щеше да стане прекрасно ястие.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зелката не си е харесал кокаина.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много хубава новина. Един боооклуук по-малко. И у нас има доста за чистене. Дано конкуренцията им го направи. А после тяхната. Да се самоизчистят.
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
много голям и известен бос а пътува в два през нощта без никаква охрана