Мафиотска война в Гърция: Гръмнаха митичния бос Шунката с 97 куршума

Смята се, че зад поръчката стои Плешивия
15 яну 2024 17:30, Петър Бойчев
97
Мафиотска война в Гърция: Гръмнаха митичния бос Шунката с 97 куршума

Един от най-известните мафиоти в Гърция, 44-годишният бос по прякор Шунката, е бил убит с 97 изстрела на бензиностанция в атинския квартал Неос Космос, съобщават гръцките медии. Убийството е станало в 2:00 часа след полунощ в неделя.

Според телевизия Скай полицията разглежда случая като „вътрешната война в гръцката мафия“. На видеозапис се вижда как 44-годишният мъж влиза в паркирания си джип, зад който пристига друга кола, откъдето слизат двамата убийци. След множество изстрели единият извършител отваря шофьорската врата, за да се увери, че жертвата е мъртва. После подпалили джипа, информират гръцките власти.

Полицията издирва поръчителя на убийството. Смята се, че за поръчката е платена изключително висока сума, тъй като жертвата е определяна като една от най-значимите фигури на гръцката мафия и като основен неин екзекутор, преди да се издигне в йерархията, предава БТА. Той е бил известен с прякора Замбон, Шунката. В колата му са открити два мобилни телефона, пистолет с калибър 9 милиметра, както и зареден автомат „Калашников“ с два пълнителя в багажника.

Полицейските власти подозират, че зад убийството се крие мафиот, известен като Карафлас, в превод Плешивия.
Самият Замбон е заподозрян за миналогодишното убийство на двама мъже с прякорите Рамбо и Ньоньос. Това не е първият опит за убийство на 44-годишния мъж. На 29 октомври 2018 г. Замбон отново е жертва на покушение, при което е сериозно ранен в ръката и крака, но е успява да се измъкне, след като автоматът „Калашников“ на убийците засякъл и е успял да изстреля само 4 патрона.

Месец по-рано е била убита 33-годишна жена с прякора Бела Мафиа, с която Замбон е имал дългогодишна връзка. Убийството ѝ е извършено в гаража на дома ѝ в Кифися.

През 2015 г. Замбон участва в престъпна група за изнудване, за която са обвинени и трима полицейски служители.
Името на жертвата от този уикенд е споменавано публично и през 2012 г., когато му е поръчано убийството на съдия, отговорен за съдебен процес, свързан с отвличането на гръцкия корабен магнат Периклис Панагопулос, държан от 12 до 20 януари 2009 г. и освободен, след като похитителите са получили искания от тях откуп – 30 милиона евро, които не са намерени и до днес.

Шунката е поел тогава поръчката, но не е имал време да я изпълни, тъй като през ноември 2012 г. е заловен за незаконно притежание на огнестрелни оръжия и е задържан за рекет по споменатото дело, заведено няколко месеца по-рано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
8
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 4 месеца
За по младите сигурно ще е интересно да знаят, че по време на комунизма в България нямаше нито една банда, нито един мафиот. Защото "лошия" комунизъм не търпи на територията си нито мафиоти, нито наркодилъри. Които сега имаме в изобилие и при нас и съседите. В България по време на лошия комунизъм нямаше наркомани и търговия с наркотици. Просто липсваха.
47
0
 
3
 
! Отговори
бай чипик преди 4 месеца
До Анонимен вярвам, че е така! само като прочетох заглавието, и ми беше достатъчно, за да си направя труда да гледам, разни театрални постановки! че са го свитнали, е ясно, ама 97 проектила ми дойдоха множко!
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 49 - Ужад сме просто ...
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 45 - Това е за служебното ти оръжие. Тук всичко е за еднократна употреба. Първите няколко кушума са били фатални. Останалото е било или твърде липно или опит за заблуда на полицията, че е било твърде липно.
44
1
 
2
 
! Отговори
до 47 от АААА преди 4 месеца
До Анонименда и аз съм го изпитал на гърба си с новата ми кола дори не беше толквоа скъпа/лукозна бях с нов СЕАТ ИБИЗА навремето ! надраха ми и 4те врати спукааха ми и 1 едната гума ! УЖАС е у БГ ....няма смисъл от тоя "народ " и тая "държава"
43
0
 
3
 
! Отговори
бай чипик преди 4 месеца
До До бай чипик не съм правил огледи на трупове, не ми е било работа! не исках да сравнявам с кайма, щото все пак се храним с нея!
42
0
 
6
 
! Отговори
Да се трепят, преди 4 месеца
Лошо няма!
41
0
 
6
 
! Отговори
бай чипик преди 4 месеца
До Анонимен знам! и не до 30, а 25! защото при 30 патрона пружината на пълнителя се деформира и не подава правилно патрона, поради което автомата засича! повярвай ми, доста съм поживял с това творение на техниката, и не съм го носил празен или с халости патрони, а винаги и само с бойни! и до тоалетната ходехме с него! такава ни беше службата!
40
2
 
5
 
! Отговори
аааа преди 4 месеца
лошото е че са мн такива не са 1 и 2 *** по улиците на СОФИЯ . видите ли Г-класа и поне 1 кола охрана с нея бягайте наделече . освен проблеми друго няма да имате ! ЗНАЙНИ и не знайно герои са у БГ-то и всичките плащат някъде ...
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До бай чипик. Гледах видеото. Автоматите много пушеха. Сигурно са стреляли с халостни. Много стрелба много пушек а прозореца на вратата се вижда само една дупка. Абсолютна инсценировка. Че са и палили колата да не се разпознае кой е вътре.
38
0
 
5
 
! Отговори
До бай чипик преди 4 месеца
Безформената каша е като кайма за суджук. Там няма нищо интересно или плашещо. Каквото било - било. По-плашещо изглеждат тези с един проектил в главата. И то като правиш оглед час-два след смъртта. Те са си като заспали. Тогава много по-лесно и бързо осъзнаваш смъртта.
37
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 4 месеца
Направили са го с един килограм по тежък,метафорично казано
36
4
 
7
 
! Отговори
бай чипик преди 4 месеца
А, бре, драскачи, вие виждали ли сте, човешки останки надупчени от 25-30 куршума от "калашников"? А, аз, за разлика от вас съм виждал! гледката на безформената каша от плът и кръв, е меко казано отвратителна! И какви ги каканижете, 97 куршума! Айде у лево, че се оливате!
35
2
 
3
 
! Отговори
Това само в България преди 4 месеца
може да стане! Само у нас поддържавата се избива! О, ужас! :D
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 32 - Защо не е опаквал удър от други банди. И вероятно не е такъв голям бос.
33
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Щом ходи без охрана, никакъв бос не е тоя. Още повече, че са го стреляли и преди
32
0
 
5
 
! Отговори
СВД преди 4 месеца
Сериозна е била тъз Шунка!Или пък стрелците са доста кривогледи?!
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
30 милиона за отвлипане на човек, навътре в гръцката политика с мног връзки ... Даже много е изкарал. Кой знае колко още близко, освен тая любовница са пострадали покрай шунката.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Прави впечатление факта, че се е движел без охрана!? Що тъй???
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега се сетих за Алексей , нещо по случая