Той предсказа края на СССР, а сега казва: НАТО губи в Украйна, Русия и Германия се сближават

Историкът Емануел Тод отново с прогноза
Обновена: 18 яну 2024 06:28 | 18 яну 2024 06:03, Петър Бойчев
420
Той предсказа края на СССР, а сега казва: НАТО губи в Украйна, Русия и Германия се сближават
Снимка БГНЕС

Историкът, предсказал разпада на СССР, прогнозира сближаване на Русия и Германия след поражение на НАТО в Украйна отново дава прогноза. Поражение на НАТО в Украйна ще сближи Русия и Германия, заяви френският историк Еманюел Тод в интервю за Journal du Dimanche.

"Опитите на Вашингтон да дистанцира Берлин от Москва - а американците са обсебени от тази стратегическа мисъл от 2004 г. - ще завършат с неуспех. Ако погледнете картата на Европа, две основни сили хващат окото ви и това са Германия и Русия“, посочва той.

Според него и Москва, и Берлин, вече не могат да бъдат в конфронтация, техните икономики са предназначени да се допълват взаимно и "Северните потоци“ ясно са показали това. "Рано или късно те ще започнат да си сътрудничат. Поражението на Съединените щати и Украйна ще проправи пътя за тяхното сближаване. Съединените щати няма да могат безкрайно да ограничават тази, образно казано, гравитационна сила, която привлича Германия и Русия една към друга“, казва Тод.

Еманюел Тод е антрополог, историк, есеист, прогнозист и автор на много книги. Някои от трудовете му, като "Икономическата илюзия" и "След империята", са станали основни в изучаването на социалните науки. През 1976 г. той предрича разпадането на Съветския съюз в книгата си "Окончателен провал“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
През 1976 на колко години е бил и сега на колко е, говорим за почти 50 години оттогава! Съдейки по днешните изказвания със сигурност мога да кажа, че годинките вече тежат. А да разчиташ на дърти врачки си е чиста глупост. Русофили ама пак ли вие, бе!? Като удавници за сламка. ..
247
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 276 Е ти явно си заека
246
1
 
2
 
! Отговори
Bernard Davis каза преди 4 месеца
За съжаление, те взеха назаем лошото заедно с доброто и попаднаха в капана на предположението, че те също трябва да завладеят и спечелят отвъдморска империя, ако искат да просперират. Това е разбираемо; в крайна сметка това беше преобладаващата идея в Европа до края на Втората световна война (и дори по-късно, в случая с французите). ЬКО ПОМНИТЕ ТОНКИНСКИЯ ЗАЛИВ...
245
1
 
1
 
! Отговори
Bernard Davis каза преди 4 месеца
За съжаление, те взеха назаем лошото заедно с доброто и попаднаха в капана на предположението, че те също трябва да завладеят и спечелят отвъдморска империя, ако искат да просперират. Това е разбираемо; в крайна сметка това беше преобладаващата идея в Европа до края на Втората световна война (и дори по-късно, в случая с французите).
244
2
 
4
 
! Отговори
Bernard Davis каза преди 4 месеца
Японците в средата на 19-ти век осъзнават съдбата, която ги очаква в ръцете на хищните западни сили, ако не се реорганизират радикално за защита срещу тези сили. Те видяха какво се прави на един обърнат навътре, индустриално слаб Китай от британския империализъм и нямаха намерение да претърпят същото унижение. Бързата трансформация на Япония от феодализъм към индустриален капитализъм, заимствайки от самия Запад много от това, от което се нуждаеха за тази трансформация, беше наистина удивителна.
243
4
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 месеца
Ех, колко е сладко да вземеш едни един милион евро, след като веднъж си познал случайно, а после някой се е сетил, че може да те използва. Така и разни зайци, кучета и папагали предсказваха кой ще стане световен шампион по футбол :)))))))))))
242
7
 
11
 
! Отговори
Кики преди 4 месеца
Ама това е от ясно по ясно. Дори в момента Германия е най-големия вносител на Руски газ в Европа. Колкото и да не иска на някой да си го признаят зависим от Руския газ и това ще е фактор Украйна да бъде изоставена от Европа.
241
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
275 - Е някога бяха братя "по оръжие".
240
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 274 Е ядат щото ядяха турците от американската паница и лирата им се срина щото отказаха да се връткат на американците,както им заповядат
239
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 268 И Полша пък кога е била като България,че не се сещам
238
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 270 Е добре ,че е домъкна от украйна та да обясняваш кой, какъв е уркопитек щото всички трябва да се връткат около теб и да ти дават
237
5
 
18
 
! Отговори
Глабализация брат преди 4 месеца
За добро или лошо Русия си е същата, Германия обаче няма нищо общо с предишните си мащаби. Турци, арабя и джамии в сърцето на Европа. Американците добре им намазаха ските :)
236
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
докато стане време да се сближат... в германия ще останат само турци! :D:D .... това май не го е предвидил тоя
235
16
 
15
 
! Отговори
Анализатор преди 4 месеца
Да си русофил,означава да си ПРЕСТЪПНИК!!!
234
8
 
7
 
! Отговори
Тод преди 4 месеца
Аз съм баба ванга и говоря глупости като нея бухахахаха
233
9
 
8
 
! Отговори
До хохо преди 4 месеца
Ти даваш ли си сметка какво би означавало за България потенциален съюз между Германия и Русия? Нека да попитаме Полша какво мисли по въпроса...
232
3
 
8
 
! Отговори
шиби-риби преди 4 месеца
А какво става с електричките на Кирето, пуснаха ли вече завода за български електрически автомобили?
231
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
268 - България е клекалото във есесовската тоалетна. Няма как.
230
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 263 Да и за това Мъск не харесва Бай Дрън щото това му засяга бизнеса и интересите пък колите му се правят в Германия,а не в Америка явно само с приложения не се живее трябва и някой нещо да произвежда
229
18
 
10
 
! Отговори
Анализатор преди 4 месеца
Явно горкият французин не е разбрал,че целия цивилизован свят с изключение на Австрия и Унгария,но те само привидно са в цивилизования свят,та тоя свят даден червен картон на Русия и престъпника Путин.Това е,няма връшане назад.