Зеленски: Украинците да вземат инициативата във войната в свои ръце

Така краят й щял да зависи от украинските действия
18 яну 2024 09:03, Елка Василева
262
Зеленски: Украинците да вземат инициативата във войната в свои ръце
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова сънародниците си да вземат инициативата в свои ръце, за да решат хода на продължаващата вече близо 23 месеца война с Русия и да си осигурят подкрепа по целия свят, предаде Ройтерс.

Още по темата
Зеленски каза това в редовното си вечерно видеообръщение, след като се завърна от Световния икономически форум в Давос, където отправи апел към Запада да засили санкционния натиск върху Москва и да увеличи подкрепата си за Киев.

Няколко месеца след като украинската контраофанзива даде ограничени резултати, президентът на страната изрази увереност, че Вашингтон ще достави скоро помощта, която закъснява заради спорове в Конгреса.

Подкрепата, обещана от ЕС, също се бави, отбелязва Ройтерс.

"Украйна се нуждае от по-амбициозна и активна перспектива, за да може инициативата да е в нашата страна, а не във вражеската, и краят на войната да зависи от украинските действия", каза Зеленски. "Светът подкрепя тези, които имат определена перспектива. И това е фундаментална задача - да вземем инициативата, за да имаме възможност да станем по-силни", добави украинският президент.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
26
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 4 месеца
Зеля ще увисне ...ако украинците вземат нещата в свои ръце !
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Джукраинският клоун съвсем изпуши. Няма достойноство да обяви финала и така да ограничи загубите.
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Коги ти кажат: Пари нема, действайте!
26
20
 
7
 
! Отговори
вгз преди 4 месеца
Не е ненормалник и клоун, а много добре подготвен антируски агент.Факт е, че Путин клъвна на стръвта и сега няма с какво да пази Москва, всичко отиде на фронта. НАТО знае вече, че руския "цар е гол" и в евентуална война американците ще влязатт директно в Москва.Войната показа какъв е капацитета на руското оръжие и той е по-малък от очакваното.
25
2
 
10
 
! Отговори
Познавач преди 4 месеца
Това е американски театър от колониалната епоха. Полза няма нито Украйна, нито Европа - напротив, загиват. Говори се приповдигнато и напук на реалността. Е, няма как Земята да огъня време пространството на Юпитер. Ама мноооого ни се иска, мноооого... Иска ви се, но става ОБРАТНОТО! И не ви пита. Тогава ще махнем Юпитер от Слънчевата с-***! Санитар, хапчета, въжета и връзване на поциента за леглото!
24
2
 
33
 
! Отговори
Ихтиманчанин преди 4 месеца
Украйна направи своя избор, и сега плаща цената, решиха, че ще им е по-изгодно да играят ролята на троянски кон на западния свят под носа на Русия, елитът им ще забогатее много повече, отколкото, ако са в руска орбита. Сега, при войната, предсмъртният вик на горкия украинец е, преведено, нещо като : "Умирам, за да защитя правото на нашия елит да забогатее повече".
23
6
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
Хахахааааа, ... на Берлине.... Наздраве другари!!! :)))))))))))))))))))))))))))))
22
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аха демек иска да мобилизира целият народ освен себе си.. Самият той си признае че без помощта на запада е отдавна трябваше да приключи тоя цирк..
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как само сте го истипосали наркоманската физиономия на главна страница та са успокоих, че нема днес да го вида
20
2
 
28
 
! Отговори
чини ми се преди 4 месеца
Май е крайно време украинците теб да вземат в свои ръце пък квото остане от теб Тагарев да му отдаде почести .
19
2
 
30
 
! Отговори
По същество преди 4 месеца
Ако украинския народ вземе инициативата ще видиш на дърво, а Украйна ще е република в Русия.
18
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако я бяхте взели инициативата в свои ръце преди 2 години, нямаше да имате 1 милион загинали и осакатени, разрушена и банкрутирала държава. Народа няма да прости. А на англичаните им е все тая.
17
2
 
26
 
! Отговори
Нане преди 4 месеца
Докъде може да си доведе държавата и народа, един ненормалник зависим клоун... Продължавайте да не гласувате и тук у нас.... ===)))
16
2
 
27
 
! Отговори
Честито преди 4 месеца
След думите на Макрон в Давос че ще даде още оръжие на Украйна,Русия вчера с ракети е унищожила сграда и над 60 френски наемника в Харков....
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Безмислени, пост комунистически лозунги на отчаян...
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 17, бре, то като влизането ни в Шенген дено ни го обещават, само дето при нас не са обсъждани никакви срокове, но е Безусловен Успех
13
2
 
25
 
! Отговори
ЕДИН преди 4 месеца
Хубаво е да я вземат тая инициатива, ама като не им я дават!!! Най добре ще е да спре бялото и да погледне трезво на нещата около укрия.
12
2
 
25
 
! Отговори
Тоя преди 4 месеца
0тпадък още малко ще поиска и редовни части от армиите на европейските страни и САЩ да отидат да се бият срещу руснаците. Не че Тагаренко няма да се съгласи, ама от другите ще получи един по-здрав!
11
2
 
18
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
Зе-Миналата година взехме инициативата на Земята, 2024-та ще я вземем по въздуха. 2025-а ще вземем морето,а 2026-а ще прокопаем тунел до Крим. С малки суми, но редовно.
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зельо, я кажи що в Давос китайската делегация право в очите ти казаха, че няма никакъв шанс да се срещнеш за разговор с тях. Въпреки, че едва ли не на колене ги молеше и беше готов дори по додук да им направиш, ама дори и на това не се съгласиха.

Спонсорирани публикации