Зеленски: Украинците да вземат инициативата във войната в свои ръце

Така краят й щял да зависи от украинските действия
18 яну 2024 09:03, Елка Василева
262
Зеленски: Украинците да вземат инициативата във войната в свои ръце
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова сънародниците си да вземат инициативата в свои ръце, за да решат хода на продължаващата вече близо 23 месеца война с Русия и да си осигурят подкрепа по целия свят, предаде Ройтерс.

Още по темата
Зеленски каза това в редовното си вечерно видеообръщение, след като се завърна от Световния икономически форум в Давос, където отправи апел към Запада да засили санкционния натиск върху Москва и да увеличи подкрепата си за Киев.

Няколко месеца след като украинската контраофанзива даде ограничени резултати, президентът на страната изрази увереност, че Вашингтон ще достави скоро помощта, която закъснява заради спорове в Конгреса.

Подкрепата, обещана от ЕС, също се бави, отбелязва Ройтерс.

"Украйна се нуждае от по-амбициозна и активна перспектива, за да може инициативата да е в нашата страна, а не във вражеската, и краят на войната да зависи от украинските действия", каза Зеленски. "Светът подкрепя тези, които имат определена перспектива. И това е фундаментална задача - да вземем инициативата, за да имаме възможност да станем по-силни", добави украинският президент.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
25
 
! Отговори
Леле преди 4 месеца
Ако го направят, първия пострадал ще е Зеления.
8
0
 
30
 
! Отговори
Ехааа преди 4 месеца
Руският спецназ "Ахмат"съобщи че на Кременският участък на фронта от Украйна страна има женски роти на ВСУ!!!
7
2
 
41
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
ами вземете инициативата излезте от бункера цялата таифа и се биите за родинатасамо с празни приказки по форумите не става покажете на света как се защитавародину извикаите и порошенко да не се крие в сащ
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Второ контраотстъпление ли да очакваме?
5
47
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега русофилите ще изкажат "експертно" мнение състоящо се от 5 неща:банани,тоалетна хартия ,контранастъпление, фалит на запада,наркоман те друго не знаят вият като грамофонна плоча на Лили Иванова
4
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зе-удавникът призова сънародниците си да вземат инициативата в свои ръце, защото на форума в Давос грубо бе отритнат от всички, с изключение на Тагаренко.
3
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хайде зельо и компания дето се обогатиха здраво и не са помирисвали бойни действия, както и да си прибират богаташите от Европа заедно с парите им и всички заедно да отиват на фронта. Някак се ми се струва че много скоро ще започне активно да проси и бива европейска сила,която да бъде хвърлена в безмислената им война. Можеше да има мир още 2022 г ако не бяха се вързали на акъла на англичаните. Много животи щяха да бъдат спасени. Но Англия и САЩ ги интересува финансовия интерес и нищо деуго
2
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
През цялото лято на 2023 г. ги чакахме да вземат инициативата в свои ръце.
1
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Взимат да, даже вече са на портите на Кремъл. Тоя зелен наркоман трябва да си смени дилъра.

Спонсорирани публикации