Леброн за рекорден 20-и път в Мача на звездите

Той мина и по този показател Карим-Абдул Джабар
26 яну 2024 14:08, Петър Бойчев
0
Леброн за рекорден 20-и път в Мача на звездите
Снимка БГНЕС

Лидерът по отбелязани точки във вечната класация на Националната баскетболна асоциация Леброн Джеймс бе избран за капитан на отбора на Запада за предстоящия на 18 февруари в Индианаполис 73-ти "Мач на звездите".

39-годишният Джеймс, който играе 21-вия си сезон в "лигата на извънземните", бе селектиран за рекордния 20-и път в мача на най-добрите играчи. С това той подобри постижението на Карийм Абдул-Джабар, който 19 пъти е играл в "Мача на звездите".

Освен крилото на Лейкърс, в титулярния състав на Запада попаднаха още центърът на Денвър Нъгетс Никола Йокич, крилото на Финикс Сънс Кевин Дюрант, гардът на Далас Маверикс Лука Дончич и плеймейкърът на Оклахома Сити Тъндър Шай Гилджъс-Алекзандър.

Капитан на отбора на Изтока ще бъде гръцкото крило на Милуоки Бъкс Янис Адетокунбо. Неговият съотборник Деймиън Лилард също бе избран в гардовата линия на отбора, което ще отбележи първото му участие като титуляр в "Мача на звездите".

Настоящият носител на приза за "Най-полезен играч" Джоел Ембийд от Филаделфия 76ърс ще започне на позицията на центъра за Изтока, а другите двама баскетболисти в стартовата петица са крилото на Бостън Селтикс Джейсън Тейтъм и плеймейкърът на Индиана Пейсърс Тайрийс Халибъртън.

Останалите участници в "Мача на звездите" ще бъдат обявени следващата седмица./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари