2023 е годината на наследниците милиардери: Повече са и от онези, които сами си трупат парите

1000 застаряващи милиардери са на път да предадат 5,2 трилиона долара
1 фев 2024 20:04, Нели Христова
9
2023 е годината на наследниците милиардери: Повече са и от онези, които сами си трупат парите
Снимка: БГНЕС

Бетанкур Майерс, наследницата на козметичното богатство на L’Oréal, е първото име от дългия списък с наследници на милиардери, достигнали статута на сантимилиардер. Тя е и най-богатата жена в света.

Тя наследи титлата "най-богатата жена в света" от майка си Лилиан Бетанкур, която почина през 2017 г. и й остави десетки милиарди долари, заедно с ценни активи и имоти, според Vox.

Неотдавнашното покачване на цените на акциите на L'Oréal, подхранвано от скока на цените в козметиката и луксозните разходи за мода през последните няколко години, беше тласъкът, който помогна на Бетанкур Майерс, която притежава 35% дял в козметичния гигант, да стане първата жена, натрупа състояние, надхвърлящо 100 милиарда долара.

И все пак Бетанкур Майерс не е самата в наследяването на огромно богатство от заможни родители.

Миналата година Марк Матешиц стана най-богатият човек в Австрия с приблизително нетно състояние от 1,6 милиарда долара, като наследи 49% от дела на баща си в марката енергийни напитки Red Bull, съобщи Forbes.

18-годишният Клементе Дел Векио също постигна статута на най-младия милиардер в света миналата година, когато баща му и председател на гиганта за очила EssilorLuxottica почина и му остави големи дялове в множество компании.

Според доклада Billionaire Ambitions Report 2023 от мултинационалния доставчик на финансови услуги UBS, от 137-те души в проучването, които са постигнали статут на милиардер миналата година, 53 от тях са наследили общо 150,8 милиарда долара, повече от общите 140,7 милиарда долара, които 84-те нови милиардери спечелили парите си самостоятелно, са натрупали през същия период от време.

От началото на проследяването на финансите преди девет години, 2023 г. беше първата година, в която онези, които са станали милиардери чрез наследство, надминаха тези, които са се изградили сами.

И няма да е последната, тъй като се очаква повече от 1000 застаряващи милиардери да предадат 5,2 трилиона долара на своите наследници през следващите 20 до 30 години, прогнозира UBS.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Някои сиромаси - БРааааа'чед! Колкот и да си умен, образован и умел, не си ли в кюпа, много зор ще видиш, да стане нещо повече от някой с 10-15 бона доход. Не, че е малко, ама ... реалността е друга.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Tsarvully от инвестмънт не разбират. Те знаят само да оплюват този или онзи забогатял. Това е синдром на посткомунистическозатъпяване. Срещу това състояние няма измислени лечебни средства. Последният шанс на подобни пролетарии е Мъск да им забие няколко чипа в червените кратуноподобни глави.
6
2
 
9
 
! Отговори
Инвеститор в активи преди 2 месеца
Ами ако и вие започнете да спестяване и инвестирате, нещата ще са други.
5
0
 
7
 
! Отговори
Някои сиромаси преди 2 месеца
из форума май ще повърнат от отчаяние и са в прединфактно състояние от недоимък на мозъчно вещество, необходимото образование и желанието им да работят и правят пари. Те все още се надяват, че комунизмът ще дойде, като "Аврора" и глупендерианците ще се изравнят с образованите, умните и способните. Няма да дочакат това състояние. ;););)
4
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами нрмално. В следващите 10 годии е малко вероятно, че ще има промени, атка че ще е зор, да имаме нови милионери и милиардери. Свиквайте - който захапал, захапал. Следващите покомление, ще си имат шанса.
3
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Повдига ми се от подобни статии.
2
10
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 2 месеца
А трилионерите от Давос?
1
8
 
7
 
! Отговори
Крувентия преди 2 месеца
Искам и аз да си хвана един такъв!