Колко са парите на Григор Димитров: От реклами, турнири, спонсорство...

Българинът е любимо лице на известните брандове
Обновена: 3 фев 2024 07:32 | 3 фев 2024 07:09, Петър Бойчев
48
Колко са парите на Григор Димитров: От реклами, турнири, спонсорство...
Снимка БГНЕС

Григор Димитров е в елита на световния мъжки тенис, но и любимо рекламно лице на известните брандове - от спортни стоки, през храни, напитки, до луксозни марки дрехи и часовници.  

След като прекрати почти десетгодишното си сътрудничество с американската компания Nike, през май 2023 г. Димитров обяви подписването на тригодишен договор за партньорство с Lacoste. Съгласно споразумението Димитров носи ексклузивно дрехи, обувки и аксесоари Lacoste по време на мачовете си.
Wilson Sporting Goods, основен производител на тенис ракети, също подкрепя българския тенисист. През годините Димитров е изпробвал няколко ракети от марката, като подновяването на договорите му за 2015 и 2021 г. беше обявено с пускането на нова персонализирана ракета.

Основаният през 2017 г. швейцарски производител на луксозни часовници Bianchet привлича Григор Димитров за свое рекламно лице и глобален посланик на марката си през май 2023 г. Като част от сделката, по време на "Часовници и чудеса" в Женева му беше представен Bianchet Tourbillon B1.618 Openwork in Titanium-Dust-Carbon, модел от лимитирана серия на независимата швейцарска часовникарска компания.
През януари 2019 г. шведската марка за функционални напитки Vitamin Well също прави Димитров свой посланик. Като такъв Димитров участва в дейности, свързани с водещи тенис събития, и съвместно с Vitamin Well се включва в дейности в социалните медии.

Един от големите брандове, който рекламира Григор Димитров е производителят на луксозни часовници Rolex. Основана през 1905 г., Rolex е швейцарска компания със седалище в Женева, основана от британците, която е дизайнер и производител на луксозни часовници.

Григор Димитров подписва договор за сътрудничество с Rolex през 2014 г. Оттогава насам българинът е участвал в множество реклами на марката. Съобщава се, че сделката е била на стойност около 500 хил. долара годишно още през 2014, когато е била подписана първоначално.  

До момента в кариерата си на професионален играч Григор Димитров е спечелил 25 401 508 долара от наградни фондове според официалнните данни, публикувани на сайта на ATP.

През 2023 първата ни ракета е спечелил 1 737 241 долара, a нетното му състояние се оценява на 12 млн. долара.
На годишна база това прави среден доход от 1,5 млн. долара, което отразява разнообразните източници, допринасящи за богатството му, включително приходи от тенис и бизнес начинания, според данни на уебсайта sportinglad.com.

Ежедневно нетната стойност на Димитров възлиза на около 4100 долара, което показва динамичния характер на финансовия му портфейл. Тази разбивка подчертава многостранния подход към натрупването на богатство, който успешни спортисти като Димитров прилагат, обхващайки както професионалните, така и предприемаческите си занимания, пише businessnovinite.bg.

Само през 2015 Димитров е спечелил от рекламни договори 5,5 млн. долара според спортния сайт sportskeeda.com.
За изминалата 2023 няма официална информация за средствата, получени от него от реклама.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има поне 50 зърнари които всеки отделно изкарват тези 10 милиона евро за ЕДНА година.Саждьо е мизерен!!
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А нещо за това че Nike го изгониха поради НЕКАДЪРНОСТ??
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Статията не носи почти никаква полезна информация и освен да облъчва племето булгарише няма никакво друго предназначение.Разбирам че българите сте глупави и приемате за нормално да ви третират като павиани НО аз отказвам!!!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сигането стана богат на Запад... от малък е западно жендърче като Христо.. напуснали българия!
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колкото Шиши за седмица , а Тиквун за ден...
23
1
 
8
 
! Отговори
до 18 преди 2 месеца
В рекламния бизнес най-важното е да имаш визия и Григор има всички качества. Не бил печелил турнири, голям праз, важното е че се държи на върха и се появява на най-известните събития, много често стига до четвърт и полуфинали и това искат компаниите - да се гледат продуктите им. Има апартамент в Монако, сменя гаджета с изветни имена, той прави така че да е винаги на кориците на клюкарските медии, халал да са му парите, изкарал си ги е с честен труд а не с кражби и измами.
22
0
 
0
 
! Отговори
фен преди 2 месеца
пепии , гледай и малко тенис бе . Григор играе с Найк маратонки нищо че екипа му е на Лакост .
21
0
 
21
 
! Отговори
Емигрант преди 2 месеца
Този пропаднал сайт освен, че събира опростаченото мнозинство българи, но вече се превръща и в клюкарско нищожество ? Няма ли да започнете да се занимавате и със сериозни неща бе ДНЕСкашни пропаднали, не ви ли омръзна да сте "събрателно" на чалгарщината и простащината ? Колкото пари има Димитров толкова, защо не се занимавате с парите на Тиквата, на Свинката от ДПС, на Вл.Горанов все елитни крадци от държавата ?
20
0
 
9
 
! Отговори
Шопендар преди 2 месеца
Не е грешка ,че се пише за доходите на големи спортисти,певци,и други пиблични личности.тази информация може да впечатли младите хора и да им подейства възпитателно.,че успеха не се намира ,той се постига с мнооого труд и лишения от дребни удоволствия които ти губят времето.григор преследва целта си с упорит труд,да му пожелаем успех,и да следваме добрия пример,щом той може,може би можем и ние ,не се отказвайте.,пеобвай се
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Със сигурност всички жени посещаващи сайта са прочели тази статия.
18
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нашия пак доста мангизи е изкарал от наградни фондове..цели 25 милиона долара, а има зад гърба си някакви 2 титли от мастърс и общо 9 . Това му са върховите постижения. Даже финал не успя да достигне от ГШ през годините. По пътя на логиката( казвам го в кръга на шегата) Джокович който има 98 титли е спечелил "скромните" 182 милиона долара от наградни фондове, а трябваше да има досега 11х25= 275 милиона долара. :)))
17
0
 
22
 
! Отговори
Безвкусно преди 2 месеца
Колко са парите? Няма по-безвкусен въпрос от този. Колкото , толкова. Негови са.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
дo 32 Какъв НАП те гони? Григор не си плаща данъците в България, не плаща данъци и там където живее- в Монако, защото там не се облага доходът.. Не случайно много от богатите спортисти живееха в Монако за да избегнат оргомните данъци които трябваше да плащат...Михаел Шумахер, Новак Джокович.....Понял?
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българинът най-обича да държи сметка на другите за парите им и да ги заплашва , че ще им прати НАП. Супер комплексари сме.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кога ще видя статия, колко са парите на Пеевски и как ги е заравотил.
13
2
 
7
 
! Отговори
ти да видиш преди 2 месеца
Я някой да напише "това при бай Тошо нямаше да се случи". Направо се учудвам, че никой не се е включил със сакралната фраза. Спите ли бе, пропагандата, днес почивате ли, що ли?..
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колкото и да са, той си ги е изкарал честно и пред очите на цял свят. А колко и от къде са парите на нашите политици се мълчи, за тях никой не пита.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
простащина -колкото и да са са си негови а защо не ви стиска да кажете нещо за управниците ни
10
0
 
23
 
! Отговори
Атанасова преди 2 месеца
Еднолично заработени - който може, може!
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ние българите ,най-обичаме да броим и сметаме парите на другите хора.....