Жената на Брус Уилис пише книга за болестта му

Ема споделя опита си за борбата с деменцията
6 фев 2024 14:33, Петър Бойчев
16
Жената на Брус Уилис пише книга за болестта му
Снимка БГНЕС

Жената на Брус Уилис, Ема, подготвя книга за опита си в отглеждането на човек, който страда от фронтотемпорална деменция.
    
Книгата, на която все още й липсва заглавие, ще бъде публикувана през 2025 г. Според сп. Rolling Stone четивото се описва като "подкрепящо и вдъхновяващо" за тези, които имат близък човек, страдащ от деменция. Освен това ще бъдат включени и експертни съвети и лични истории.

"Деменцията засяга не само вашия близък, но може да разклати основите на цялото семейство и самия вас", се казва в изявлението на Ема до задокеанската преса. "Определянето на правилните ресурси за обучение ми позволи да продължа да се движа напред, за да мога да бъда най-добрата майка, съпруга, дъщеря, приятелка и партньор. Искам да мога да споделя това със следващия човек, който се окаже на мое място."

Припомняме, че семейството на актьора обяви оттеглянето му от киното през 2022 г., след като той бе диагностициран с невродегенеративното заболяване афазия, което "оказва влияние върху когнитивните му способности". А около година по-късно близките му споделиха, че Брус страда от фронтотемпорална деменция, пише dir.bg.

"Няма лечение на болестта, но се надяваме това да се промени през следващите години", казват близките му. "Тъй като състоянието на Брус напредва, се надяваме, че всяко медийно внимание може да бъде насочено към болестта, от която страда, трябва да има повече информираност", посочват още.

Според Los Angeles Times когнитивният упадък на Уилис отдавна е бил очевиден. Изданието съобщава, че той често се е затруднявал да си спомни реплики, още преди да бъде оповестено официално, че е болен. Откакто обаче стана ясно, съпругата му не пести изявите си пред журналисти, тя е откровена за състоянието на мъжа си, както и за предизвикателствата, с които се сблъсква. В интервю за предаването Today през септември миналата година Ема каза: "Трудно е и за семейството ни. Не само Брус страда, но и цялото ни семейство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има милиони за гледачки да му чистят л.айната - а Ема живурка с другите милиони ;)))
15
4
 
0
 
! Отговори
Мед. лице преди 2 месеца
До Анонимен ... ДА ти се върне тъпкано, комунисте български.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе, колко годишна е тази "загрижена съпруга"??? Тя повече би подхождала за ролята на осиновена щерка!
13
1
 
5
 
! Отговори
баба Пена преди 2 месеца
Стана модерно да се пишат книги. Всякакви знайни и незнайни драскачи пълнят белите листи с всякакви драсканици - за съжаление повечето са някакви младоци дето нямат ни опит в живота, нито знания а просто си дрънкат празни приказки. От своя страна път и пъбликата на тея празни приказки става още по празна - всички кимат и охкат видиш ли какво писани е написала писателката....... празни хора
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доволно потрива ръчички за милиончетата на Бруси
11
2
 
9
 
! Отговори
маалатъ преди 2 месеца
Малии..., като я гледам на фотото таз "Писателка" ква е "Гореща"..., тя, май нема търпение да съ отърве от Брусито ... и да почне да пише други Романи. -))))))))))
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още не съм чул някой да е преборил деменция. Тая кака яко е загорела и е откачила.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Toва е отвратително! Човекът вече дал фира, обаче някой иска да печели на негов гръб от неговата известност и дори и докато е болен, иска да го направи панаирджийска мечка в името на това да си осигури пари. Гнycна постъпка!
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ема златотърсачката е 25 години по млада от дъртия Брус :)))
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма спасение, има намаляване на скоростта на изменение. Тежко е и за този, който е болен, и за околните. Никой не е застрахован, че на него няма да му се случи. Най-често е генетично предадено.
6
4
 
10
 
! Отговори
ivailo преди 2 месеца
Решила е да изкара някой долар. Нищо че цял свят ще разбере, в каква развалина се е превърнал Брус Уилис.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако Книгата се казва: "Аз съм Врачка, на Пари перачка"...ще си я купя!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
не може да отиде до тоалетната,въпрос имаме ли тоалетна,не знае къде е и това през 2 минути,не може сам да се храни обслужва,не различава ден ли е,нощ ли е,ни може да се къпе, не дефекира,не може да преглъща,дави се ,от мозъчните увреждания-плаки ,които се отлагат в мозъка.
3
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Книгата ще се казва - умирай трудно . Не че е виновен но измами милиони с пропагандата за готиният живот в краварника
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази пък книга ще пише, нова медицина ще измисли.
1
4
 
11
 
! Отговори
Какъв късмет преди 2 месеца
Книгата ще се казва "Веселата вдовичка"!