Путин с ултиматум: До две седмици Авдеевка да бъде срината със земята

Прочистването на левия бряг на Днепър е другата поставена цел
7 фев 2024 12:48, Петър Бойчев
589
Путин с ултиматум: До две седмици Авдеевка да бъде срината със земята
Снимка БГНЕС

На командването на руската армия е бил поставен нов срок за постигането на победи на фронта в Украйна. Това увери военнополитическият анализатор от групата "Информационна съпротива“ Александър Коваленко, предава УНИАН.

По думите му срокът е скъсен до две седмици. Основните цели на руските сили са Авдеевка и прочистването на левия бряг на река Днепър в Херсонска област. В същото време Купянск и Часов Яр са определени като вторични цели, превземането им е отложено за втората половина на 2024 година.

"По-рано беше известно, че Путин лично начерта границите за постигане на целите преди началото на изборите в Русия. Но диктаторът е капризна личност и иска да опакова посланието до Федералното събрание в победна опаковка. Посланието на Путин до Федералното събрание, което като цяло ще зависи пряко от ситуацията в зоната на бойните действия, може да бъде отменено, ако всичко върви зле. И ако това се случи, тогава ще се търкалят глави, в преносен смисъл. При това първият, който ще отлети за Сирия, е генерал Теплински, който от миналата година е в устите на хората в Кремъл“, отбелязва Коваленко.

В тази връзка, според експерта, се очаква сериозен натиск върху Авдеевка. Руснаците там ще атакуват с пехотен компонент в северния и североизточния сектор на бойното поле, пише Фокус. "Концентриране на всички усилия върху градските битки. За да се увеличи натискът, акцентът на тактическата авиация ще бъде точно на Авдеевско направление. Ще изравнят всичко, което може да се използва за отбрана в града. Т.е. през следващите две седмици Авдеевка ще бъде изравнена със земята“, прогнозира Коваленко.

В същото време руските сили ще пестят от механизирания компонент, смята наблюдателят. Според него вече няма да има щурмове с техника като онези, които се наблюдаваха през октомври-ноември 2023 година.

Коваленко оцени и ситуацията на левия бряг на Днепър в Херсонска област. "Руското командване възнамерява да доведе използването на тактическа авиация до нивото на декемврийския инцидент със Су-34. Миша (Михаил Теплинский) наистина не иска да ходи в Сирия и да ръководи паради някъде близо до Кобани и затова ще поемат рискове. Освен това Днепърската групировка войски е натрупала доста приличен механизиран компонент на левия бряг и в името на целта те могат да пожертват 10%-20% от него, но да пробият плацдарма“.

В същото време руснаците отлагат опитите за превземане на Купянск в Харковска област и Часов Яр в Донецк "за след изборите“. Според плановете на Москва след превземането на Авдеевка ще бъде направена дълга пауза за възстановяване на боеспособността, казва експертът.

"Но в същото време от Авдеевската групировка част от силите и средствата, в частност от групировката войски "Център“, ще се върнат към оста Лиман-Купянск, но не към Лиманското направление, а за укрепване на Западната групировка войски на Купянско направление“, уверен е Коваленко.

В района на Часов Яр руснаците ще се съсредоточат върху създаването на благоприятни условия за настъпление, при което чрез мобилизация ще бъдат формирани нови части, отбеляза Коваленко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


589
Още по темата: днепърПутинАвдеевка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
15
 
! Отговори
стига бе преди 4 месеца
Ето това е пример за фалшива новина. Едва ли някой е чул какво точно е казал Путин и дали изобщо е казал нещо по темата. Но ние трябва да вярваме на някой аналллизатор цитиран от УНИАН. И още по-жалкото е, че нашите *** веднага публикуват без да се замислят. Но на тях така им е наредено.
33
15
 
7
 
! Отговори
История преди 4 месеца
Да даде Господ...Кремъл да сринат за две седмици...Сатрап....
32
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дявола се е вселил в джуджето и някой трябва да го изгони.Да избиваш невинни хора и особено деца е престъпление,което трябва да се накаже със строг тъмничен затвор доживот.
31
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще му дойде времето и на путин сега се перчи, но ще приключи и той.
30
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С тия темпове Украйна ще падне, но към 2089.Тъкмо с края на последния бял човек в ЕС.България вече ще е изчезнала. Предполагам в Русия тогава ще има халиф наложил шериата.
29
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По-важно е какво е казал Путин на Тъкър Карлсен в интервюто от вчера
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тя вече е.
27
9
 
18
 
! Отговори
Размотаване преди 4 месеца
Много време са им дали. До 2 часа могат да заравнят всичко там
26
4
 
22
 
! Отговори
?? преди 4 месеца
Стигнах до УНИАН и спрях да чета. Мерси за пропагандата.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 23. Много сте глупави бе с тия лозунги и мантри ха ха ха ха ха ха
24
18
 
9
 
! Отговори
Перниканец преди 4 месеца
До две седмици ?!? Като знам руските въможности 3-дневна операция продължава над 700 дни, си представям новия срок какво ще рече. Явно джуджето е имало предвид до 2030 г
23
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това са украински измислици, няма такъв ултиматум. Руските сили настъпват бавно защото щадят силите си за разлика от украинците (виждаме в Кринки какво става). Иначе превземането на Авдеевка е все по-близо. Руските сили почти успяха да разделят града на две.
22
21
 
10
 
! Отговори
СМЯХ В ЗАЛАТА преди 4 месеца
Русия ще мине през цялото НАТО и ще стигне до Париж за три дни! Само първо да превземе Часов Яр по някое време следвщата година!
21
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
160 милиона роби гледат как избива децата им и не смеят да реагират.Тия са по-зле и от нас.Единственото им спасение е във водката,но и тя ще свърши един ден и тогава може и да изтрезнеят.
20
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Днес.Бг,това е пълна лъжа и нацистка пропаганда
19
4
 
36
 
! Отговори
Жорж Бизев преди 4 месеца
Украйна влезе в ролята на западен троянски кон, и нямаше как да не се превърне в уморен такъв, който го убиват, нали ?
18
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Самая и могучая рушшка армия за 2г. на 20км. навътре в украинска територия - РУСКО ПОЗОРИЩЕ НЕОБЯТНО.
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Предава УНИАН и повече може да не се продължава с четенето.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мюнхен бе сринат до основи ВСВ. Но по плана Маршал САЩ . и Великобритания отпуснаха $ и стана за чудо и приказ
15
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе усраинските наакани фашисти превзеха ли вече Крим?Или са били само виденията на надрусания масов убиец?

Спонсорирани публикации