Може ли "Графа" да стане ул."Навални"? Кметът Терзиев не го изключва

Предстоят преименувания, ще има и улица "Кристиан Таков"
22 фев 2024 13:21, Петър Бойчев
233
Може ли "Графа" да стане ул."Навални"? Кметът Терзиев не го изключва
Снимка БГНЕС

Кметът на София Васил Терзиев предлага улици в столицата да носят имената на руския опозиционер Алексей Навални и българският юрист и университетски преподавател Кристиан Таков.

На въпрос на NOVA дали ул. "Граф Игнатиев" ще бъде прекръстена на "Навални", Терзиев отговори лаконично, като не изключи подобна възможност.

Думите на кмета дойдоха минути след края на заседанието на Столичния общински съвет.

Местните депутати се опитват да изберат отново заместник-председател и да попълнят съставите на комисиите. Дотук се стигна, след като областният управител Вяра Тодева върна предходното гласуване на съветниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
20
 
! Отговори
Прогледнах. Осъзнах. преди 2 месеца
Осъзнах че съм в Русия!! Четох онзи ден новини по Западните медии за Русия. Ама съвсем не внушения, ами истински новини. Факти ви казвам! Народът бил протестирал, мразил Путин. Народът бил репресиран и унил, по улицата арестували хора заради протести или заради политическата им позиция. Ама страшна работа ви казвам. Държавата пред разпад била. Спрях да чета и погледнах навън през прозореца. Осъзнах че всъщност съм бил в Русия през цялото време! Добре че бяха тези медии да ми отворят очите!
8
16
 
16
 
! Отговори
Българка преди 2 месеца
За да тръгне България напред по пътя към европейско благоденствие, паметникът на Шипка трябва да бъде разрушен и на негово място да бъде издигнат мемориал на Навални и геройския турски башибозук, защитавал прохода от руските нашественици и сепаратистите опълченци.
7
4
 
32
 
! Отговори
Беше належащо преди 2 месеца
Беше належащо. Да се отклони вниманието на Западните медии от провала на Украйна в Авдеевка и колапсиращия фронт. Беше належащо да се даде ново доказателство за това, че Русия е много опасна и страшилище, да се сплаши масовката на Запад за да си гласуват политиците нови десетки милиарди за пералнята в Украйна. Е, със смъртта на този клет колохозник и раздухването на новината по медиите на Запад, и двете цели са постигнати.
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Следователно, аз не изключвам някой по-луд да те изнесе от Московска на носилка, Терзиев.
5
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Терзиев, скаааапаняк, а булевард "Бандера" няма ли да има в скапанатa ви София?
4
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да не бързаме, че утре ще дойдат руснаците, ще ни начуукат канчетата и ще я прекръстят на Путин. Най-добре е да се придържаме към проверени исторически личности като Игнатиев. Той поне с нещо е допринесъл за освобождението ни.
3
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
да оставим настрана кои са тези и с какво са заслужили улици на тяхно име, но хайде нещо практично - като прекръстите улиците, кой ще плаща за смяна на личните документи на живеещите там?
2
7
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Граф Игнагтиев има заслуги за България, а какви заслуги има Навални?
1
4
 
20
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 2 месеца
Как да не ги записва човек ?!??!

Спонсорирани публикации