Премиерът на Латвия Силина: Русия е като непредсказуем алкохолик

Страната й укрепвала военната си мощ
9 мар 2024 09:17, Петър Бойчев
373
Премиерът на Латвия Силина: Русия е като непредсказуем алкохолик
Снимка БГНЕС

Министър-председателят на Латвия Евика Силина сравни Русия с непредсказуем "алкохолик" по време на дискусия за заплахите за сигурността от страна на мощната съседна държава, предаде АФП.

Запитана за потенциалните рискове за сигурността, Силина заяви, че Латвия "укрепва военния капацитет" на източната си граница с Русия. "Живеем до съсед, който, може да се каже, е като алкохолик или наркоман, чиито действия не можем да предвидим", каза Силина пред Латвийското радио. "Трябва да сме наясно, че живеем в съседство с Русия и Беларус", добави тя.

Латвия, която е член на НАТО и на Европейския съюз, има 214-километрова граница с Русия.  Това предизвиква опасения, че Латвия и другите балтийски държави - Естония и Литва, могат да бъдат следващите в дневния ред на Москва, ако тя спечели войната в Украйна.

През януари и трите държави се съгласиха да изградят нови защитни съоръжения по границите си с Русия и Беларус, съюзник на Москва, като се позоваха на необходимостта от възпиране и защита срещу военни заплахи.

Силина заяви, че руският президент Владимир Путин, който се очаква да удължи двугодишния си престой на власт на президентските избори следващата седмица, "се опитва да сплаши околните държави".

Миналия месец министрите на външните работи на балтийските страни заявиха, че предстоящият вот в Русия няма да бъде "нито свободен, нито честен", като осъдиха "тоталната репресия" на Кремъл срещу опозицията и независимите медии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
0
 
0
 
! Отговори
рубашка преди 1 месец
До Анонимен 313 като медвечо и захарчето, не си държат езика зад зъбите
306
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оууууя, военната мощ не е ли по-належащо да си оправят демографията, че всичко живо се изнася и дори предпочитат Беларус. Прибалтиките са пред закриване, но не заради Русия. Изцяло на издръжка на ЕС. Тая за военна мощ ми говори. Смях в залата.
305
11
 
5
 
! Отговори
offff преди 1 месец
Русофили си мисли , че съществува благодарение на СССР. Че всичко е една световна конспирация за унищожаването му. Стои си тук в лошия запад и крещи Русия е велик. Направо ми е жал за такива нещастници, 99% от които са супер нереализирани в живота.
304
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото си по-малък и незначителен като прибалтиките, толкова си по-агресивен. Русия дори не ги забелязва вече, но те безспирно се занимават с нея и хапят като комари без някой да ги предизвиква. Това сега защо го правят? Явно е, за да затвардят новата си натовска идентичност, бързат да се покажат най-предани и верни слуги. Ама то и на Запад не им обръщат никакво внимание, гОрките.
303
4
 
9
 
! Отговори
Иви преди 1 месец
До Кънчев Ако прочетете малко история , ще видите ,че за съществуването си - тези държави дължат единственно и само- Благодарение на СССР ... иначе НЯМАШЕ да ги има - изобщо . Инвестицийте в Прибалтийските държави ( за сметка на сибирските региони, ъуммм. на всички други региони) - е огромна! Сега е обратното - развиват НЕОБЯТНОТО! Което дава плодове за секудни ... Кому беше нужно да се създава "витрина" на СССР... Вместо да си развиват СЕБЕ си , а не неблагодарни ........... да не кажа какви
302
5
 
12
 
! Отговори
Хе хе преди 1 месец
До Анонимен И кой го казва ,вице европейският шампион по пукница и алкохолизъм ,сребърният медалист след Чехия .
301
6
 
8
 
! Отговори
Хххх преди 1 месец
Абе ккави бяха тия Литва Летва Латвия ...все ги бъркам....абе бяха накакви гиганстски държави с Брутен вътрешен продикт от няколко трилиона..
300
5
 
10
 
! Отговори
до глупака Кънчев преди 1 месец
До Кънчев. Аха, Франция Полша, Германия, все горкичките бяха нападнати от Русия Включвай мозък ако имаш
299
7
 
12
 
! Отговори
дя преди 1 месец
каква военна мощ на Латвия??? Първо намерете се на карта .. за 1 ден може с автобусчето или кола да пресечеш накръст 3 прибалтийски републики ..Още една психопатка , както и Кая Калас - естонската зъл пинчер И двете имат родители партийни функционери от CCCР
298
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Oooo вие пък какви трезвеници сте по черноморието ни . Скачат от хотелските стаи пияни до козикраката.
297
7
 
6
 
! Отговори
ОТ КАКВО СА И преди 1 месец
ТОРБИЧКИТЕ ПОД ОЧИЧКИТЕ ?
296
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Da be, то щото няма алкаши в Литва, Латвия, Естония, Финландия и всякакви северняшки джуджета
295
11
 
8
 
! Отговори
Кънчев преди 1 месец
Какво се пенявите,бре ?! Явно не знаете,че няма страна съседка на Русия,която да не е била нападана от Русия ?! И още нещо - мегаломераците на Русия никога не са намаля вали,а само са се променяли в зависимост от международната обстановка.Па поразровете се малко,па прочетете по-стари източници,а не само да лаете в хор с Русия!!!
294
6
 
6
 
! Отговори
ПРЕДИ ГОДИНИ преди 1 месец
В ЕДИН ХОТЕЛ В КАРЛОВО РАЗГОВАРЯХ С 3 СЕМЕЙСТВА ОТ ЛАТВИЯ > " ЛАТВИЯ НЯМА НИЩО . НИ ПРОМИШЛЕНОСТ, НИ СЕЛСКО СТОПАНСТВО, ЗАТОВА ПОСТОЯННО НИ УВЕЛИЧАВАТ ДАНЪЦИТЕ "
293
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добро определние за руската политика , само те могат да тръгнат на война против разшитяване на НАТО и да добавят към него 2те най модерни и добре организирани армии в Европа ( които още не бяха част от НАТО) и по този начин да увеличат границата си със съюза с над 2к километра
292
9
 
14
 
! Отговори
латвийски пинчер преди 1 месец
Джаф-джаф, джаф-джаф-джаф.
291
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съвременните политици така и не се научиха да си държат езика зад зъбите. Много вреден навик имат да плещят каквото им профучи през ума без да го обмислят. Ей така започват бедите.
290
5
 
10
 
! Отговори
българина преди 1 месец
ЕС много ли е предсказуем??? уж икономическо обединене пък стана нато 2!!! уж пълноправни членове, пък стана ессср
289
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази е болна от особена форма на куроянковщина.
288
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Латвия е една плюнка, не е Украйна. Какви Сармати, какви Кинждали - две роти ветерани от бившата УССР и за 2 часа са в Рига и обявяват присъединяването към Русия. И после какво - НАТО ще започне 3св с новите руски територии?

Спонсорирани публикации