Премиерът на Латвия Силина: Русия е като непредсказуем алкохолик

Страната й укрепвала военната си мощ
9 мар 2024 09:17, Петър Бойчев
373
Премиерът на Латвия Силина: Русия е като непредсказуем алкохолик
Снимка БГНЕС

Министър-председателят на Латвия Евика Силина сравни Русия с непредсказуем "алкохолик" по време на дискусия за заплахите за сигурността от страна на мощната съседна държава, предаде АФП.

Запитана за потенциалните рискове за сигурността, Силина заяви, че Латвия "укрепва военния капацитет" на източната си граница с Русия. "Живеем до съсед, който, може да се каже, е като алкохолик или наркоман, чиито действия не можем да предвидим", каза Силина пред Латвийското радио. "Трябва да сме наясно, че живеем в съседство с Русия и Беларус", добави тя.

Латвия, която е член на НАТО и на Европейския съюз, има 214-километрова граница с Русия.  Това предизвиква опасения, че Латвия и другите балтийски държави - Естония и Литва, могат да бъдат следващите в дневния ред на Москва, ако тя спечели войната в Украйна.

През януари и трите държави се съгласиха да изградят нови защитни съоръжения по границите си с Русия и Беларус, съюзник на Москва, като се позоваха на необходимостта от възпиране и защита срещу военни заплахи.

Силина заяви, че руският президент Владимир Путин, който се очаква да удължи двугодишния си престой на власт на президентските избори следващата седмица, "се опитва да сплаши околните държави".

Миналия месец министрите на външните работи на балтийските страни заявиха, че предстоящият вот в Русия няма да бъде "нито свободен, нито честен", като осъдиха "тоталната репресия" на Кремъл срещу опозицията и независимите медии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
3
 
10
 
! Отговори
Лили Барута преди 2 месеца
М/у първата и втората световни войни в Балтийските държави е била голяма мизерия и наркотици....е сега връщат "часовника" назад
286
8
 
21
 
! Отговори
Щом преди 2 месеца
мразят Русия, значи Русия е на прав път. Бой по фашистките кратуни!
285
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Точно така- алкохоликът е непредсказуем.....но само ако е пийнал.....докато проститутката си е *** -винаги си е непредсказуема , винаги ще ти врътне курвенския номер....
284
9
 
16
 
! Отговори
тая преди 2 месеца
тая спомня ли си, че едно време се говореше така за евреите? Всяването на омраза срещу цяла нация си има име - фашизъм.
283
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От държава, наследник на свръх-индустриален световен гигант (СССР), която е докарана до там цялата ѝ икономика да е износ на природни богаства като някоя арабска или африканска държава... какво да очакваш? А и да не забравяме огромния износ на порноактриси и булки за богати западни и китайски чичовци. В това отношение Русия втора няма. Но те и булките нямат избор. Синовете народни измират по фронта, а буряти, узбеки и други новоправославни новославяни се наместват в Русия.
282
9
 
11
 
! Отговори
sev преди 2 месеца
Много точно казано.
281
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И тоя пасквил 100 % е писан от жена .1 спри да хоикаш ,2 спри цигарите ,3 спри алкохола и сега кво стана що не правим секс =ми щот прогледнах .Честита ти менопауза гугутке.Хоикам да сверявам компаса,,пуша да преодолея стреса които ми причиняваш,пия за да не се стресирам като се събудя сутрин до теб ,спреш ли резултата е простата .Простотията човешка..
280
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Готова да го убие с поглед: СНИМКА на латвийската министър-председателка Силини с Орбан взриви мрежата
279
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аиде да спрем да обсъждаме проблемите с малкия флаг,плеимеиката на никому неинтересна страна,с незначителна армия решила да дрънка глупости спрямо съседи те си -а те са я игнорирали -ниска летва е .И ся какво население ли да ви дадем ,въоръжение -*** вие имате воиска от музикаканти и готвачи,самочувствие ли ми вие сте рибешка нация и то незначителна.Сори мадам ама платения секс е по евтин
278
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жена-истерия, Силина. Хайде по-леко с истерията, че не ти отива на подутите пръсти. Тия торбички под очите да не са от алкохол?
277
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми то си е така - медвед и компания - алкохолики.
276
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Прибалтика, хората са руснаци и роднини с руснаците, такива като тебе, залагащи на русофобията и всяващи омраза, разкъсвайки семействата , носят само злини за собственото си население, че и мизерия!
275
17
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Примитивна ТроЛлска полюция се лее.в.п.омишлени количества! Никой не иска да си има нещо общо с Империята на Zлото! И така е от Финландия, през Балтика, до ...Средна Азия! *** са като прокажени! Всеки се пази от тях!
274
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Латвия - 1.89 милиона население. Много е важно да им чуем мнението...
273
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До bbb, Откакто Латвия е извън Русия, това се превърна в най-бедната държава в Европа, оцеляваха, благодарение на Русия и също на Белорусия от където си пазаряха по-евтино, сега като им наложиха русофобия и ограничиха правата, мизерстват. Не им стига това, ами и сега и гражданите им тероризират, заради развихрилата се русофобия! Нали разбирате, че тези са роднини с руснаците и част от роднините им са в Русия и прекъсването на връзките им е трагедия?
272
9
 
24
 
! Отговори
bbb преди 2 месеца
Латвия има-.няма 2 млн. души, тези що не си налягат парцалите, ами се тикат между шамарите?
271
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
лека жена,от най-долен тип
270
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази прилича на амортизирана ***,в балтийските републики жените са много леки
269
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Учудвам се на наглостта на балтийските джуджета. Самонадеяността, с която ръсят обиди срещу Русия за щяло и нещяло е направо самоубийствена. Ние поне нямаме обща граница с руснаците, но те? Не знам как си мислят, че ще им се размине.
268
8
 
17
 
! Отговори
Мадам преди 2 месеца
Тази е лоялна към сводниците си от МИ 6

Спонсорирани публикации