Премиерът на Латвия Силина: Русия е като непредсказуем алкохолик

Страната й укрепвала военната си мощ
9 мар 2024 09:17, Петър Бойчев
373
Премиерът на Латвия Силина: Русия е като непредсказуем алкохолик
Снимка БГНЕС

Министър-председателят на Латвия Евика Силина сравни Русия с непредсказуем "алкохолик" по време на дискусия за заплахите за сигурността от страна на мощната съседна държава, предаде АФП.

Запитана за потенциалните рискове за сигурността, Силина заяви, че Латвия "укрепва военния капацитет" на източната си граница с Русия. "Живеем до съсед, който, може да се каже, е като алкохолик или наркоман, чиито действия не можем да предвидим", каза Силина пред Латвийското радио. "Трябва да сме наясно, че живеем в съседство с Русия и Беларус", добави тя.

Латвия, която е член на НАТО и на Европейския съюз, има 214-километрова граница с Русия.  Това предизвиква опасения, че Латвия и другите балтийски държави - Естония и Литва, могат да бъдат следващите в дневния ред на Москва, ако тя спечели войната в Украйна.

През януари и трите държави се съгласиха да изградят нови защитни съоръжения по границите си с Русия и Беларус, съюзник на Москва, като се позоваха на необходимостта от възпиране и защита срещу военни заплахи.

Силина заяви, че руският президент Владимир Путин, който се очаква да удължи двугодишния си престой на власт на президентските избори следващата седмица, "се опитва да сплаши околните държави".

Миналия месец министрите на външните работи на балтийските страни заявиха, че предстоящият вот в Русия няма да бъде "нито свободен, нито честен", като осъдиха "тоталната репресия" на Кремъл срещу опозицията и независимите медии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нищо хубаво не е донесъл нацизма, нито неонацизма, освен терор и трагедии! Видях видеа, как властите от Литва нахлуват в жилищата на семействата, завързват хората и ги изхвърлят в Русия, видях хора, тайно или явно избягали в Русия и Белорусия от терора на властите в Литва, влез в Тубата и виж какво разказват те самите! И това не е западна пропаганда, а са лично преживяни човешки трагедии.
266
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отвори Тубата, там е пълно с видеа с тормозени,тероризирани хора от властите в Литва по различни начини, принудили се, да си оставят домовете, гробовете на близките си и се преселят в Русия, не само руснаци, които преобладават там, а и всякакви хора и латвийци включително. А републиките в Русия, бяха изкуствено създадени образувания върху земите на царска Русия, с изкуствено създадени нации, от асимилирани руснаци и други, някои от които, разделиха насилствено през Перестройката и народа е разпо
265
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отвори Тубата, там е пълно с видеа с тормозени,тероризирани хора от властите в Литва по различни начини, принудили се, да си оставят домовете, гробовете на близките си и се преселят в Русия, не само руснаци, които преобладават там, а и всякакви хора и латвийци включително. А републиките в Русия, бяха изкуствено създадени образувания върху земите на царска Русия, с изкуствено създадени нации, от асимилирани руснаци и други, някои от които, които разделиха насилствено през Перестройката и народа ж
264
15
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Руснаците са най-големите демагози и лицемери. С тях се преговаря само на бойното поле.
263
5
 
13
 
! Отговори
запознат преди 2 месеца
Споко, тази скоро китайския фентанил ще я вкара в гроба!
262
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поредния евролиберастки отпа дък.
261
1
 
7
 
! Отговори
Чети историята преди 2 месеца
До Вицът: Смешното е твоето незнание на историята. Прочети манифеста на император Александър Втори за да научиш нещо за това защо Русия е започнала поредната руско-турска (освободителна за нас) война. Има го в интернет. Прочети нещо за Цариградската конференция 1876/77 година, която предшества войната.
260
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С други думи Русия е като Медведев...
259
3
 
13
 
! Отговори
Робърт Кенеди каза: преди 2 месеца
Робърт Франсис Кенеди младши разбира конфликта в Украйна като следствие от разширяването на НАТО на изток. "Тук не става дума за спиране на победния марш на Путин по земята.Това е война срещу разширяването на НАТО на изток и включването на Украйна, което не трябваше да правим", каза политикът в ефира на Fox News.
258
14
 
7
 
! Отговори
Коко преди 2 месеца
И няма да е зле русофилите да се запознаят кога е създадено великото литовско княжество и кога Литва, Украйна и Полша създават ЖЕЧПОСПОЛИТА и именно те разбиват османците при Виена.И кога се създава московското княжество далеч след това.И как днешна Русия се е сдобила и как с тази голяма територия.Вероятно започва началото на края на последната останала в света империя.
257
7
 
8
 
! Отговори
Точен преди 2 месеца
Като стар гларус варненец съм имал два пъти работа с латвийки. Стават за любовници, но за нищо друго.
256
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Самарин *** как си изпуснал изказването на путин по бтв когато каза че русия не може да се мери с военния потенциал на нато(а аз бих добавил и с този само на сащ), но ако бъдела нарушена националната сигурност на русия щял да ползва яо.Само срамежливо пропусна да каже дали секунди след това руснаците искат да бъдат остъклени..Гледай и последния конгрес на китайската ккп че партията им взе решение до 2035г да се изравни по военен потенциал със сащ.Таке че тия комунистически изцепки ги знаем
255
9
 
10
 
! Отговори
Ха така преди 2 месеца
Интересното е че това нападение над Украйна е шестото от както Елин натресе проклятието на русия путин.Но по интересното е как руския разбойник при всяко нашествие се прави на невинна жертва която пропагандира усилено и чрез такива елементи както в този сайт има
254
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
силно вика, лаеща ***
253
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хаха май става въпрос за Зель
252
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За сметка на това ти си елементарна и предсказуема като селска ypBa, цело село ти знае цената, и не е никак висока
251
7
 
6
 
! Отговори
Ха така преди 2 месеца
Да ама преди путин ще дойде един като пиночет и тогава жална. майка за червените муфлони.Ще бъдат съкратени до санитарния минимум
250
9
 
7
 
! Отговори
Руснак преди 2 месеца
Хахахаха кравароеврогейски пльоки,вашият кошмар е Путин и Русия ......стягайте се в ханша ще раждате прави и то седмачета !!!
249
12
 
13
 
! Отговори
Хи хи преди 2 месеца
Путин като дойде, както казаха от нато, да видим в какви миши дупки ще се крият натовците ! Но ние ще помогнем да ги извадим оттам !
248
5
 
7
 
! Отговори
Анал Русофил преди 2 месеца
Абе тея Нато са много готини, добре изглеждат тея мъже.

Спонсорирани публикации