Зеленски: Путин трябва да загуби, въпрос на живот и смърт за демокрацията е

САЩ не може да каже кога ще изпрати помощта за Украйна
21 мар 2024 06:35, Александър Попов
360
Зеленски: Путин трябва да загуби, въпрос на живот и смърт за демокрацията е
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Путин трябва да загуби, това е въпрос на живот и смърт за демократичния свят, каза в обръщение украинският президент Владимир Зеленски, цитиран от УНИАН.

Според него, когато Путин загуби, демократичният свят „ще има добра перспектива за цяло едно поколение занапред“.

"Трябва да бъдем издръжливи по отношение на различни предизвикателства, трябва да сме далекобойни, за да победим Путин, а не да бъдем в ситуация, в която съмненията относно силата на Запада помагат на този луд", подчерта Зеленски.

Още по темата
Той каза още, че е имал среща със съветника по националната сигурност на президента на САЩ Джейк Съливан.

"Много съдържателен, много конкретен разговор както за сътрудничеството в областта на отбраната, така и за съвместните политически резултати, които трябва да бъдат постигнати. Благодарен съм на Америка за подкрепата на нашата държава и народ и е жизненоважно американското лидерство да остане силно в защитата на международното право ред“, подчерта президентът.

Белият дом не може да каже кога ще изпрати помощта за Украйна

Високопоставен американски служител призна, че Вашингтон не може да предвиди кога ще бъде приет в Конгреса жизненоважния пакет с военна помощ от 60 милиарда долара за Украйна.

Говорейки за блокирания законопроект при посещението в Киев, съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза: „Вече отне твърде много време. И аз знам това, вие знаете това. Няма да правя прогнози кога точно ще стане това, но работим, за да стане възможно най-скоро, но не мога да направя конкретна прогноза днес“, каза той пред репортери на пресконференция в украинската столица. Съливан каза още, че въпреки задържането на помощта, е „уверен“, че задънената улица ще бъде преодоляна. „Ще предоставим тези пари“, подчерта той.

Съветникът обясни още как САЩ виждат победата на Украйна във войната, отприщена от Русия.

„Украйна ще излезе от тази война суверенна, независима, свободна и способна да възпира бъдеща агресия, но и със силна жизнеспособна демокрация, с дълбоки демократични институции, с икономика, която расте не само в традиционната индустрия, но и във високите технологии и индустрии", където въвеждате иновации дори в лицето на руски атаки. Ето какво означава победа", подчерта той.

Според Съливан Русия вече е победена във войната. Той отбеляза, че в началото Русия се е стремяла да изтрие Украйна от картата на света, да изтрие самата идея за исторически украинци, но тези планове са претърпели поражение. Русия също загуби по време на атаката срещу Киев и не успя да свали демократично избраното правителство на Украйна. Русия не можа да сломи духа на украинския народ.

„Планът, разработен от Русия и Путин в началото на войната, не беше изпълнен и никога няма да бъде изпълнен. Но това не е достатъчно. В крайна сметка трябва да видим обстоятелства, при които Украйна повече няма да страда от заплахата и нахлуването на руските войски и ще може да действат не само свободна и независима, но и защитена и в безопасност“, подчерта Съливан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
1
 
3
 
! Отговори
Бойкот на ОLX преди 1 месец
Комедиантчето трябва да бъде обе$$$ено от народа на Украйна...
298
1
 
2
 
! Отговори
Ламброзо преди 1 месец
"Подобни човечета са най-голямото политическо нищожество от историята на човечеството, еталон за човешката повреда."==>>Сред човечетата към които принадлежи това човече психическите повреди са 6 пъти по-често, отколкото при останалите народи.
297
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въведоха украинците нови термини във военната тактика - "победоносно контра - отстъпление" и "отстъпление на нови по-изгодни позиции" uдиоти!
296
1
 
13
 
! Отговори
Алекса преди 1 месец
Зеленски ? Украйна ? Демокрация ? ХО ХО ХО Айде хващай колесника и у САЩ !
295
1
 
12
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Прелъстен и изоставен
294
2
 
16
 
! Отговори
йод на таблетки преди 1 месец
Евопа доброволно се съгласява да е бойно поле на Третата световна война. Макрон на психиятър ходил ли е скоро , че иска да праща войски и да предизвика мащабна война срещу държавата , която има 6000 ядрени оръжия от ,които 1500 в бойна готовност -чакат само едно копче да се натисне. Всички останали държави в Света общо нямат толкова ядрено оръжие...
293
2
 
14
 
! Отговори
възмутен преди 1 месец
Каква и колко помощ искаш? вече над 20 хиляди чужденци се бият за тебе. Къде е твоята армия. С групи от по едно отделение , 7 - 10 войника, ли искаш да побеждаваш. Теузи момчета ще загинат, както много други. Папата, Човека се отчая от твоята налудничество.
292
1
 
15
 
! Отговори
. преди 1 месец
Тоа па зеления! Тва ако е демокрация, я сум космонавт!
291
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пекинезът на запада продължава да лае, но никой вече не обръща внимание. Съвсем го забравиха. И той скимти жално.
290
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това създанище е действително извън реалността. Путин трябвало да загуби. Трябва, защото трябва според него. Ай направи едни избори и колкото и да са нагласени, пак ще загубиш, чужденецо.
289
1
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
При очертаващия се разпад на Украйна, Полша, хиената на Европа (Чърчил) веднага ще си поиска Лвов и областта Галиция. В Лвов над 90% са полскоезични. Една малка територия има, където са унгарци, вероятно Унгария ще си ги вземе. За Беларус - не зная. Малко зная за тази република - кога е възникнала и т.н. Но голяма част от белорусите се чувстват руснаци. Вероятно и Минск ще поиска "разширение". А за Киев и Харков - остава да се присъединят към Русия, те са исторически руски селища.
288
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предателският цирк, предназначен за една нация, завършва и смешно и трагично. Ако това, казаното от човечето/ако, защото не трябва да се вЕрва и на журналписанията/ е вЕрно, то това човече ще си остане най-големит предател на един народ, Народ, който няма нищо общо с подскоците на шепа майдановци.Подобни човечета са най-голямото политическо нищожество от историята на човечеството, еталон за човешката повреда.
287
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Не ми се пише по-нататък, че е много дълго за обясняване, но събитията от 18 век и между ПСВ, Октомврийската революция и ВСВ в този район, трябва да се разглеждат последователно и в комплект, за да разберете какво точно се е случило, немците+австрийците напират и превземат все повече чужди територии(предимно славянски), включително и в този район, вкарват шпиони и по-късно нацисти през ПСВ и ВСВ войни и всяват раздори, австрийците създават и първите концлагери през ПСВ. Ражда се Антатата, която
286
2
 
19
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Преди да напишете някоя глупост, си сверете реалните историческите карти , хронологията на събитията, първо да започнем от това, че самата Украйна е Русия и е руска област през съществуването на немския(австрийския) шпионин Бандера и неговия живот, държава "Украйна" не е съществувала тогава и изобщо някога. Полша, също е била част от царска Русия през ПСВ, те са царските руснаци, които след Октомврийската революция, остават извън Русия и създават отделна държава, Молдова е била руско болярство.
285
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали е бил евреин , не знам, дълбоко се съмнявам това да е вярно. Сега погледах в Уикипедия, в по-голямата си част, цялата написана там биография на Бандера е една голяма лъжа, факти се замаскират, прикриват или откровено се лъже. Самата Уикипедия няма вина за това, защото *** и пульо пишат там, но могат да си проверяват поне достоверността на информацията! А Бандера е шпионин и нацистки престъпник, избил заедно със сподвижниците си, маса хора от днешните Полша, Украйна, Белорусия и от Русия.
284
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз също се изненадах, когато четох, гледах , включително и документи, но в ЕС, действително нацисти, фашисти или техните наследници, са създавали структорите на ЕС и НАТО, неслучайно Тръмп нарече ЕС "нацистки райх". Вместо да бъдат осъдени нацистките престъпници, някои от тях, са били дори награждавани след ВСВ, а те са избили стотици хиляди и милиони хора!
283
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Случаен минувачКакъв "украински паспорт" да е имал Бандера, след като Украйна никога не е била държава? Никога! По времето на Бандера и ВСВ, тази територия е била част от Русия, това са руски територии и Кишинев е бил руски град, създаден от руснаци и Молдова е била руско болярство. Бандера е един немско-нацистки шпионин, след ВСВ, Бандера е избягал на запад и не е бил осъден за престъпленията извършени през ВСВ, нещо повече, става английски шпионин и продължават да го държат за топките на
282
1
 
28
 
! Отговори
anonimen преди 1 месец
УКРАЙНА ЩЕ БЬДЕ ПОБЕДЕНА !!!!!! БЬЛГАРИЯ ХАРЕСВА ПУТИН !!!!!!
281
0
 
9
 
! Отговори
До Случаен минувач преди 1 месец
Един еврейски равин направил Голем- човек от кал на когото вдъхнал живот.Програмирал го да избие най-големите врагове на евреите.В момента в който оживял, Големът започнал да избива евреите.
280
1
 
25
 
! Отговори
володимир кретенски преди 1 месец
Американска/еврейска пионка е този случаен клоун - Кретенски!

Спонсорирани публикации