Русия се възползва от "деградиралия ПВО чадър" на Украйна

Киев избира между ПВО отбрана за големите градове или за фронта
12 апр 2024 12:16, Александър Попов
178
Русия се възползва от "деградиралия ПВО чадър" на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските удари са принудили Украйна да вземе трудни решения между това да предостави повече противовъздушна отбраната (ПВО) на големите населени пунктове в тила или повече в зоните на активни бойни действия на фронта, предаде Укринформ, позовавайки се на най-новия анализ на Института за изследване на войната.

Изглежда, че Русия се възползва от „деградиралия ПВО чадър“, в опит да срине електропреносната мрежа на Украйна и да ограничи капацитета на украинския военнопромишлен комплекс.

„Руските сухопътни войски се възползват от способността си да използват въздушни удари по украински фронтови позиции, за да си осигурят бавно, но постоянно напредване“, посочва анализът на института.

Според експертите рехавото и непостоянно разпределение на ПВО по фронта вероятно благоприятства засилването на въздушни удари с управляеми и неуправляеми крилати боеприпаси. Те са били използвани от руските сили за тактически ефект при завземането на Авдеевка през февруари тази година и се използват отново в сегашните нападателни действия близо до Часов Яр.

Укринформ припомня, че президентът Володимир Зеленски е заявил в интервю за германския вестник "Билд", че Украйна успешно произвежда собствени дронове, но дроновете не могат да заменят системите за ПВО, ракетните системи за залпов огън с голям обсег или артилерията./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: ПВОВойната в Украйна
Още от Войната в Украйна
Кличко с призив за спешни военни доставки от Запада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Баба Ванга беше права. Русия ще ни спаси и тя ще възтържествува накрая над световното зло
163
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Даже и пари да нямат, инструменти не могат ли да намерят, брадви нямат ли, че поне салове и колове за управление на саловете да си направят и не се давят в реката между Украйна и Румъния украинците? Абе оставете ги хората да бягат през границата, за какво да стоят в този затворен концлагер и да загубят живота си на халос за нациста Зеленски? Дайте път на живота, не на смъртта! Като свърши войната, а тя скоро ще свърши, те ще се приберат кой къде му душа иска!
162
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Покажете на украинците поне как се прави и управлява сал, че са се издавили на границата с Румъния сума хора!
161
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зеления освен наркотици и убийства нищо друго не произвежда. Свършиха парите от Европа и САЩ. Зеления да сменя униформата и да вземе нещо да работи. Стига е избивал населението на Украйна.
160
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чудя се Зеленски има ли въобще съвест или е замъглена от непрестанното шмъркане. Този *** е виновен за смърта на над 1 млн млади украински мъже, хвърляйки ги да се бият срещу братята си руснаци. И то единствено в угода на Запада.
159
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От сутрин до вечер ни занимават с измислената,без история и никога не съществуващата държава Покрайнина.Някой българин видял ли е нещо добро от тях,освен че разболяха хората и натровиха земята с Чернобил.А сега ни докараха нагли "бежанци",инфлация,мръсно море,война,болести и други мизерии.
158
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами нормално ,те се дръпнаха от своята свера на влияние в Европа ,Нато от отбранителен съюз стана завоевателски и еи го резултата .На практика самите руснаци опрекват Путин че е започнал с 8 години закъснение тая воина и е оставил собственото си население да бъде подложено на геноцид.А след теракта просто му извиха ръцете или деистваш или си аут .В момента не бих заложил и една стотинка на бъдещето на покраините
157
1
 
5
 
! Отговори
Петър преди 2 седмици
Докато Украйна напада с дронове,руснаците ще смелят всичко.Така е като си като кон с капаци и правиш това което ти казват западните другарчета.Ще им дойде акъла ама късно...
156
2
 
4
 
! Отговори
До Българин преди 2 седмици
Тоа па страна имал. Играта свърши, миличък... Имало едно време, ама много отдавна...
155
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Българите нямат никаква подкрепа от държавата в собствената си страна. Постоянно се говори и се дават пари и права на роми, турци, украинци, арменци, гърци и други. Само за българите не се прави нищо. Българите станахме "изчезващ народ". Не е ли време и ние българите, да създадем " Движение за право и свободи"?
154
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
русия е проклятието за България.
153
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
демокрацията ще изчезне и хората ще бъде хвърлени от такива зверове като путин и орбан в една голяма касапница.
152
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
нищо хубаво няма да стане с капитулацията на Украйна. България ще стане робиня на русия.
151
2
 
13
 
! Отговори
НИМРОД преди 2 седмици
Изказване на посланика на Русия в ООН показва за какво трябва да се подготви организацията: ПОДГОТВЕТЕ СА ЗА БЕЗУСЛОВНА КАПИТУЛАЦИЯ НА УКРАЙНА!! Ние подготвени ли сме за това?! ТИКВАТА И ДВИЖЕНИЕТО НА ТУРЦИТЕ НАРЕЧЕНО ЗА ПРАВА И СВОБОДИ БЯХА ПРОНАТОВСКИ И АНТИРУСКИ НАСТРОЕНИ!! Или те не са участвали в тази АНТИРУСКА кампания довела до демонтажа на паметника на съветската армия?! Какво ще каже по този въпрос ХИДРОИНЖЕНЕРА, или неговата патерица БОРИСОВ?! Готови ли са за капитулацията на Украйна
150
4
 
14
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 2 седмици
Козяшките зюмбюли, като ви чета коментарите стигам до извода, че безсилието, злобата и комплексите превръща хората на корниди с терапанация.
149
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
134-сега замисляли контранастъпление през 2025 година. "ако съществуват още".
148
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 147 - ами то вече няма Берлин бе! - там се намира АфганМароканСириан. Такава арабска територия не им трябва.
147
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 139 . Няма да може май. Във френската армия тече разследване за сексуални издевателства.
146
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Амчи то закво да ходят до Берлин -за да спасят немците от арабите които сами поканиха в къщата си -да не са им орали и копали на нивата ,аиде всеки сам да оправя сексуалните си проблеми в тоя живот.Аз теб питам ли те как живееш=живееш както си си избрал =оправяи се не си на 15
145
15
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 седмици
Руснаците стигнаха ли до Берлин или още час-два само?

Спонсорирани публикации