Русия се възползва от "деградиралия ПВО чадър" на Украйна

Киев избира между ПВО отбрана за големите градове или за фронта
12 апр 2024 12:16, Александър Попов
178
Русия се възползва от "деградиралия ПВО чадър" на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските удари са принудили Украйна да вземе трудни решения между това да предостави повече противовъздушна отбраната (ПВО) на големите населени пунктове в тила или повече в зоните на активни бойни действия на фронта, предаде Укринформ, позовавайки се на най-новия анализ на Института за изследване на войната.

Изглежда, че Русия се възползва от „деградиралия ПВО чадър“, в опит да срине електропреносната мрежа на Украйна и да ограничи капацитета на украинския военнопромишлен комплекс.

„Руските сухопътни войски се възползват от способността си да използват въздушни удари по украински фронтови позиции, за да си осигурят бавно, но постоянно напредване“, посочва анализът на института.

Според експертите рехавото и непостоянно разпределение на ПВО по фронта вероятно благоприятства засилването на въздушни удари с управляеми и неуправляеми крилати боеприпаси. Те са били използвани от руските сили за тактически ефект при завземането на Авдеевка през февруари тази година и се използват отново в сегашните нападателни действия близо до Часов Яр.

Укринформ припомня, че президентът Володимир Зеленски е заявил в интервю за германския вестник "Билд", че Украйна успешно произвежда собствени дронове, но дроновете не могат да заменят системите за ПВО, ракетните системи за залпов огън с голям обсег или артилерията./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: ПВОвойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ХораЯвно не си служил никота в армията. Иначе щеше да си мълчиш! Това е измислено много преди да бъдеш блясък в очите на баща си! И нее в Съветския съюз! Егати децата, защо не ходите на училище а се занимевете с глупости!
83
18
 
4
 
! Отговори
СССР преди 1 месец
Преди СССР 85% от руснаците живееха в селата, не участваха в нищо, никакъв обществен живот, само обработваха земя и нищо друго не знаеха. Германия вече беше индустриална страна започваше да измества Британската империя и Франция, които владееха света с колониите си. А сега какво става с победата нат Русия, която загуби и студената война и само 1.5% от БВП срещу цивилизования свят с 80% БВП и най-високи технологии.
82
2
 
8
 
! Отговори
Нищо странно преди 1 месец
Че за какво удрят по ПВО-системите? Нали за това - да се възползват като ги няма ))
81
12
 
4
 
! Отговори
деградирал русофил преди 1 месец
руската армия е най-великата ще превземе украйна, финландия,молдова ,цяла Европа ,целия свят извънземните ,марс, луната слънцето цялата вселена урааааааааа
80
3
 
20
 
! Отговори
Сипнаха ми ярма преди 1 месец
Сипнаха ми малко ярма от Козяк. Казаха ми, че Русия няма как да победи. И Путин е виновен. Дойдох тук да го напиша и се връщам обратно на Козяк за следобедната дажбица ярма.
79
3
 
10
 
! Отговори
Стар Гейзър преди 1 месец
Споко, ЕС минава на зелени водородни енергии. Звездите са от водород, да бъдем като звездите.
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да плачкаме ли искате?
77
4
 
19
 
! Отговори
ох преди 1 месец
Ох. Сърцето ми кърви за Украйна и не мога да се побера в кожата за това, което и причиняват и Мордор и Запада... Ох. Задушаваме чак от гняв и безсилие... Ох. Защо така стана с тихата Украйна която мирно си седеше и нищо не правеше, ох!
76
9
 
5
 
! Отговори
ох преди 1 месец
Ох дано Джо спечели да ни пази, иначе ще Путин ще ни нападне и ще дойдат руснаците да ни изнасилват жените и дъщерите, а аз не искам пияни руснаци да ми барат жената, аз искам само аз да си барам мойта жена, ох дано Джо да спечели.
75
0
 
5
 
! Отговори
Чадър преди 1 месец
"Възможността за война с висока интензивност в Европа вече не е фантазия" - това заяви ръководителят на дипломацията на ЕС Ж.Барел. Той също така каза, че американският отбранителен чадър над Европа може "скоро да се затвори", така че ЕС трябва да разчита само на себе си, дори в рамките на НАТО.Става дума за чадър, който защитаваше Европа в годините на Студената война, и той може да се затвори "в зависимост от това, кой ще спечели президентските избори в САЩ през ноември тази година Байдън или Тръмп".
74
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въздуншо-космическите сили на Русия могат да устроят истински ад във всеки град и всяка точка на Европа.
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
50До всичкоЯвно мисленето ти е с 30 години назад, ама...
72
2
 
26
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Украйна изтича в канала,просто е неудобно това да бъде обявено публично!Западът няма ресурс да се справи с Русия,а САЩ получиха това,което им трябваше-да разкъсат икономическите връзки между ЕС и Русия,тоест 80% от желаното.Е смятаха , че може и повече,но и на това са доволни.
71
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да се предава зеленият, като не може. Ко тръгнал да проси и ЕС да му носи войната на раменете си. То и без това краят на Украйна е почти ясен, но само си удължават агонията.
70
14
 
4
 
! Отговори
Колхозник с ватенка преди 1 месец
Одеве cрах пaцули кът мамули на всинца русофили в устата и после секс отзаден! Разпарах аносовете им е!!
69
5
 
16
 
! Отговори
Там преди 1 месец
Русия се научи да унищожава скъпа натовска техника и наемници в Украйна.И е готова и подготвена за битка.....благодарение на НАТО.
68
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как така деградира? Пейтриът беше непробиваем, германската Ирис-Т вършеше чудеса.
67
8
 
18
 
! Отговори
Хора преди 1 месец
Никакъв"ПВО чадър"не може да спре руските ракети,аз гледах клип как лети руска ракета и пуска топлини капани като самолети и вертолети,правят за да се спасят от поражение,такова виждали ли сте в НАТО или сащ.
66
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Запада дори няма име. Той е едно нищо.
65
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците с няколко перални и микровълнови успяха да деградират непробиваемия ПВО чадър. Какво ли щеше да бъде ако имаха и ракети.

Спонсорирани публикации