Русия се възползва от "деградиралия ПВО чадър" на Украйна

Киев избира между ПВО отбрана за големите градове или за фронта
12 апр 2024 12:16, Александър Попов
178
Русия се възползва от "деградиралия ПВО чадър" на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските удари са принудили Украйна да вземе трудни решения между това да предостави повече противовъздушна отбраната (ПВО) на големите населени пунктове в тила или повече в зоните на активни бойни действия на фронта, предаде Укринформ, позовавайки се на най-новия анализ на Института за изследване на войната.

Изглежда, че Русия се възползва от „деградиралия ПВО чадър“, в опит да срине електропреносната мрежа на Украйна и да ограничи капацитета на украинския военнопромишлен комплекс.

„Руските сухопътни войски се възползват от способността си да използват въздушни удари по украински фронтови позиции, за да си осигурят бавно, но постоянно напредване“, посочва анализът на института.

Според експертите рехавото и непостоянно разпределение на ПВО по фронта вероятно благоприятства засилването на въздушни удари с управляеми и неуправляеми крилати боеприпаси. Те са били използвани от руските сили за тактически ефект при завземането на Авдеевка през февруари тази година и се използват отново в сегашните нападателни действия близо до Часов Яр.

Укринформ припомня, че президентът Володимир Зеленски е заявил в интервю за германския вестник "Билд", че Украйна успешно произвежда собствени дронове, но дроновете не могат да заменят системите за ПВО, ракетните системи за залпов огън с голям обсег или артилерията./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: ПВОвойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
16
 
6
 
! Отговори
само факти преди 1 месец
само Ф 16 блок 30 електрона отметка на радара 1,3 и собствен радфар AN< ARG-68 с 300 км откриване води ракета 100 + км срещу су 35 с ... с електрона откриване 4,1 и собствен радар Ирблис 250 км откриване и водеш ракета 80 км си е смърт за руската тенекия А отнемамето на Въздушното превъсходство Промена много МНОГО но от къде еленовът и фсб гей разведтник не служил вв армията ще го знаят
103
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До само факти 97 - Как точно ще стане, като Ф16 са на нивото на Су-25, Су-27? Не могат да се завъртят въобще около Су-35, щото ги свалят от 300 км ))
102
4
 
11
 
! Отговори
мхм преди 1 месец
Американците изоставих Украйна в най неподходящия момент! Руснаците ползваха този период и унищожиха най сериозните укрепления, градени от 2014 насам, 10 години труд и уникални съоръжения бяха оставени почти без защита, за това отне и толкова време на руснаците да минат тази линия, не е защото е трудно да превземеш няколко села. Сега и да и доставят помощ едва ли вече ще успеят да спрат руснаците, настъплението им ще стане доста по бързо следващите месеци.
101
7
 
17
 
! Отговори
По скоро преди 1 месец
Русия се възползва от деградилия зеленски, деградиралата му армия и деградиралите му съюзници от нато
100
5
 
24
 
! Отговори
Само Факти преди 1 месец
Първо идваха джавелинте, след тех беха байрактарите, след тех хамересите , ... , дока се стигна до леопарди, чалинджери, абрамси се чудо оръжия... Самата окраина каза ф16 не могат да променят нищо... А сега изчезвай съсе опорките си , уъндерИдиот.
99
5
 
8
 
! Отговори
Oбявa преди 1 месец
Разработвам украински съпруги, ръждясали от неползване. Отстъпка за групи!
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как ние нали пратихме чисто нови бетеери бухахахахахаха
97
20
 
3
 
! Отговори
само факти преди 1 месец
По скоро русия жертва авияцията си за да напредне поне малко защото идват ф16 а те са смърт за всякакви кюнци с кармаза пентаграм по крилата
96
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен87 ЗА СЪЖАЛЕНИЕ 99,999 % ОТ РУСНАЖИТЕ НИЩО НИКОГА НЕ СА 4ЕЛИ ОСВЕН ЕТИКЕТИТЕ НА ВОТКАТА СИГУРНО ЩЯХА И ДА ЗНАЯТ КОГАТО Е ПЪРВИЯ ПОЛЕТ русия НЕ СЪЩЕСТВУВА А ИМА ЕДНО МАЛЦИНСТВО руснаци ОКОЛО 90 МИЛИОНА ОТ 300 МИЛИОНАТА СССР ДЖАМАХИРИЯ ПО ТОВА ВРЕМЕ ОПРАВЛЯВАНА ОТ УКРАИНЕЦ . И ПО СЪВ,ЕСТИТЕЛСТВО ДА ЗНАЯ И КОЙ Е КОРАЛЮВ УКРАИНЕЦ НА ПОЛОВИНА И ЕВРЕЙН ИСТРЕЛЯЛ ГАГАРИН С НЕМСКИ ТЕХНОЛОГИЙ И ИНТЕРЕСНИЯ ФАКТ ЗАЩО НАЦИСТА КУРТ ВЕБЕР Е ГЛАВЕН ИНЖИНЕР
95
4
 
13
 
! Отговори
Да те угася преди 1 месец
До да ви светна - Обясни тигава, моля, защо тия Велики 80% БВП на целия Запад отстъпват в Укропия, вместо да са вече в полето пред Москва? ))
94
2
 
4
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Ами ще деградира. Нищо вече не се прави качествено - дрехи, техника, храни. И чадърите също снижиха качеството си. Последният, дето си го купих ръждяса за нула време, пък уж беше хубав и скъп.
93
1
 
1
 
! Отговори
Ммм, преди 1 месец
Ква е подлаааа!
92
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Циолковски отива да учи в Мосва, но университета не му харесва и спира го посещава, и изчислява че може да живее само на хляб и вода без стипендията само с мизерната сума която баща му изпраща. Прекарва цялото си време е библиотеката и чете книги по математика. Бил е полуглух с едното ухо, като дете е прекарал скарлатина. Имал е 7 деца.
91
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато Циолковский полага основите на космическата наука и ракетостроенето в САЩ са водели процеси срещу вещици и са арестували и хвърляли в затвора 4 годишни момичета за вещерство.
90
4
 
15
 
! Отговори
Поехали преди 1 месец
На 12 април 1961 г. Съветската цивилизация написа нова страница в историята на световната цивилизация.
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 32Спирай доргата, младежо!!!
88
30
 
2
 
! Отговори
да ви светна преди 1 месец
Да ви светна - само 3% БВП никога не може да победи 80% БВП - трябва да си много пpoc да си мислиш, че изостанала Русия може да победи модерната армия на Укрaйна зад която стоят военните технологии на целия цивилизован свят с 80% БВП. 90% от руснаците живеят без канализация и още ползват външни тоалетни. Със сигурност може да се твърди, че Русия няма абсолютно никакъв шанс да победи.
87
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За съжаление 90% от българите никога не чели историческа литература и затова си мислят, че България е най-великата държава, а българските царе връх на върховете. Русия е бедна аграрна държава, която между другото първа е летяла в Космоса. Но това, между другото, докато е орала с ралото и Белчо и Сивушка. А за разнообразие се е разхождала до космоса.
86
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Термобаричните бойни глави използвани от 500-килограмовите планиращи бомби ODAB-500 са оптимизирани за неутрализиране на добре укрепени вражески позиции и функционират чрез разпръскване на газообразни химически облаци във въздуха, които след това се детонират от вакуумен експлозив, за да се освободи ударна вълна с ниско налягане. Ефектът е, че въздухът се изсмуква от затворени зони с огромна сила, разрушавайки сгради, пещери, окопи и други укрепления и разкъсвайки белите дробове на всички присъстващи в близост.
85
18
 
3
 
! Отговори
Споко преди 1 месец
Споко, НАТО има най-модерните ПВО системи които могат да спрат всяка руска ракета. Нато е 2 пъти по силно от Русия във всички отношения, и разполага с най-високите технологии, не го забравяйте.

Спонсорирани публикации