Русия се възползва от "деградиралия ПВО чадър" на Украйна

Киев избира между ПВО отбрана за големите градове или за фронта
12 апр 2024 12:16, Александър Попов
178
Русия се възползва от "деградиралия ПВО чадър" на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските удари са принудили Украйна да вземе трудни решения между това да предостави повече противовъздушна отбраната (ПВО) на големите населени пунктове в тила или повече в зоните на активни бойни действия на фронта, предаде Укринформ, позовавайки се на най-новия анализ на Института за изследване на войната.

Изглежда, че Русия се възползва от „деградиралия ПВО чадър“, в опит да срине електропреносната мрежа на Украйна и да ограничи капацитета на украинския военнопромишлен комплекс.

„Руските сухопътни войски се възползват от способността си да използват въздушни удари по украински фронтови позиции, за да си осигурят бавно, но постоянно напредване“, посочва анализът на института.

Според експертите рехавото и непостоянно разпределение на ПВО по фронта вероятно благоприятства засилването на въздушни удари с управляеми и неуправляеми крилати боеприпаси. Те са били използвани от руските сили за тактически ефект при завземането на Авдеевка през февруари тази година и се използват отново в сегашните нападателни действия близо до Часов Яр.

Укринформ припомня, че президентът Володимир Зеленски е заявил в интервю за германския вестник "Билд", че Украйна успешно произвежда собствени дронове, но дроновете не могат да заменят системите за ПВО, ракетните системи за залпов огън с голям обсег или артилерията./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: ПВОвойната в УКрайна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Украйна да вземе трудни решения между това да предостави повече противовъздушна отбраната (ПВО) на големите населени пунктове в тила или повече в зоните на активни бойни действия на фронта" - що за ***.щини се пишат?!?!? Едно кадърно изградено ПВО е ешелонизирано и няма как да заместиш фронтовите комплекси с такъв от дълбокия тил, както и обратното. Това, че украинците го правят и по този начин за нула време им унищожиха няколко батареи Patriot си е само по тяхна вина!!!
62
6
 
13
 
! Отговори
КИЕВ ДА КАПИТОЛИРА преди 1 месец
СПАНАКА СТАНА 10лв КОПРИВАТА 15лв НИЕ КАКВО СМЕ ВИНОВНИ ЧЕ Е ВРЕИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗБЕРАТ
61
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аве като гледам, че колхозниците още не могат да се справят с урките при положение, че спряха и оръжие да им дават... още малко щатите да опляскат Иран и се връщат пак към урките и пак ше има бегане с пералните на хората
60
3
 
16
 
! Отговори
Баба Гошка преди 1 месец
Не ги разбирате вий тез работи. Баба ви Гошка да ви светне как седят нещата: прочиства се укротериторията и я гласят за нещо. Мож дай нов йерусалим, нов йорк. Да няма руса бяла папп лачч. Всичко мъжко - под ножжа. Всичко женско за износ - всяка украинка е бял рус център за забавления на тъмни беежанци-завоеватели. Бели руси момченца за забавление на евроджендъристите. Бели руси момиченца за новопророците мохамедии, най ги обичат 7-9 годишни. И пийс енд хармоний ин олл дъ уърлд.
59
3
 
10
 
! Отговори
Историк преди 1 месец
Англо-саксонските племена исторически са били считани за под-човеци от цивилизацията. Римляните са ги наричали варварос. Елементарни, лесно податливи на опияти и лесно контролируеми, затова евреите отидоха натам, кардинална грешка....... *** с малко примес си остава ***..... Успеха на запада ще бъден записан в кратък параграф от 20тина думи в световната история...... продължаваме напред приятели :))))
58
9
 
6
 
! Отговори
всичко преди 1 месец
върви по план. След войната Русия е минимум 20 години назад, Украйна е просто инструмент, дали ще остане цяла на никой освен на украинците не им дреме(политически) и през това време ще се разпределят ресурси, влияние и т.н. и едни държави ще се нагушкат с пари от продадени оръжия. И американците ще направят още 100 филма за руснаците с тема различна от студената война. Жалко за всички ппстрадали обикновени хора
57
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия иска сигурност но в САЩ и украйна създадена клика срещу нея и война.
56
2
 
6
 
! Отговори
селянин преди 1 месец
тия пък що не вземат да си купят от Путин от техното пво с радост ке им го продаде като рицарите навремето
55
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна си замиНА , ЗападЪ ---съШТо!
54
1
 
20
 
! Отговори
До 47 преди 1 месец
Всъщност последната година Русия влезе на военни релси, тук особеното е че ВПК е държавен и не се чака борд на директорите да реши да инвестира пари в поточни линии
53
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напоследък по сводките не се споменават ракетоте Стром Шадоу ( френско-британска, безшумна)? Свършиха ли? Или има нещо друго. Преди десетина дена даваха как руснаците са свалили невзривена такава ракета и я разглобяват за разследване на системата.
52
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
УКРАЙНА ЗАГУБИ ОТ Русия , а Запада ЗАГУБИ ОТ САЩ !
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така става като използват деградиралия пво чадър от пейтриъти... Да си купят истинско пво и да си свиркат...
50
1
 
17
 
! Отговори
До не се е сринал преди 1 месец
И според теб колко ракети могат да дадат немците че да бутнат Русия, колко от тях ще минат през пво и колко изобщо ще стигнат до фронта, колко митични оръжия получи Украйна и нищо, 10 - 20-50 ракети или 20 самолета не оправят нещата
49
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въоръжените сили на Руската федерация успяха да унищожат разположените в самия град Харков зенитни комплекси, без да пострадат много мирни граждани. Успяха да унищожат няколко систени Петриът,заедно с обслужвашите ги американци. Нови системи няма откъде да дойдат. Небето над Украйна "се владее от РФ" - цитат на американски военен наблюдател. напредването не може да е бързо, защото има повсеместни минирания. Но е неизбежно.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без САЩ който да изпраща ракети за пейтриът системите за Украйна става трудно.
47
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия, за разлика от България и останалия колоният от ЕС, си гледа интереса. А битите евронаТисти се чудят откъде да намерят жалки оправдания за падението си - политическо, икономическо, за военно да не говорим пък въобще.
46
28
 
1
 
! Отговори
Което доказва преди 1 месец
До Дзивко.....Че Русия никога не е искала да се развива мирно. Тя се е готвила само за война и е един архаизъм на 21 век, трън в петата на човечеството....Но за всеки трън си има пинсета!
45
35
 
3
 
! Отговори
Не се есринал преди 1 месец
До Анонимен 41....Но бавно и трудно се вземат решения.Защото ако "сринатия Запад" достави на Украйна така желаните ракети "Таурус" и други далекобойни средства нещата ще добият трагичен отенък....за Русия!
44
1
 
24
 
! Отговори
Дзивко преди 1 месец
Турците писаха, че Русия прави по 8000 авиобомби на месец и тва без ракети и дронове, целия ЕС не може да смогне на такова производство, пред световните войни са изстреляни милиони снаряди, а НАТО не можа да изпълни обещаната доставка към Украйна на 1 млн сняряда, трябват им години за да ги направят

Спонсорирани публикации