ўе ескалира ли напрежението в »вицата √аза?

ћилен  еремедчиев коментира международните сътресени€
21 май 2024 19:00, »нна јнгелова
55

—лед като международни€ наказателен съд издаде заповеди за арестите на лидерите на »зраел и палестинското движение "’амас", включително на израелски€ премиер Ѕен€мин Ќетан€ху, бивши€т зам.-министър на външните работи ћилен  еремедчиев коментира ситуаци€та пред телевизи€ Bulgaria ON AIR.

ѕред “Ѕългари€ сутрин”  еремедчиев определи решението на главни€ прокурор като скандално и противоречиво. “–азследвани€ срещу »зраел за престъплени€ срещу човечеството има от 3 години. «ащо точно сега се издават еднакви заповеди за ръководствата на »зраел и "’амас"? “ова е погрешно решение. ўе нагнети много повече напрежение и ще предизвика €ростни реакции", коментира още  еремедчиев.
 
¬ същото време Ќетан€ху казва, че операци€та н€ма да спре и ще бъде доведена докрай.  еремедчиев уточни, че територи€та на »зраел не е под юрисдикци€та на ћеждународни€ наказателен съд. Ќе така стои въпросът с лидерите на "’амас", които са по-у€звими от такава заповед.

ѕред Bulgaria ON AIR бивши€т зам.-министър допълни, че ситуаци€та в √аза застрашава хи€лди, а хуманитарната катастрофа е ужас€ваща.

“Ќе можем да твърдим, че без основани€ се извършват такива разследвани€ за престъплени€ срещу човечеството. ќпераци€та в –афах ще доведе до много по-тежък конфликт. «атворени са възможностите за изход и хуманитарна помощ", подчерта  еремедчиев пред телевизи€та.

—поред него предстои много тежка ескалаци€ и много е възможно и последните заложници на "’амас" да не останат сред живите. “ой очаква и силно напрежение в »зраел, тъй като близките на заложниците насто€ват за преговори.

—поред ћилен  еремедчиев катастрофата с хеликоптера на –аиси е в следствие на стара техника, а не пренамерена атака.

"–аиси е един от €стребите на иранското държавно ръководство, той сл€по в€рва в революци€та на ’омейни. »нициатор е на нападени€та на —аудитска јраби€ с дронове, въоръжаването на хутите и "’избула". “ой имаше €рка антиамериканска и антиизраелска политика. »маме 50 дни да видим кой ще бъде избран за президент, но не очаквам гол€ма пром€на в позициите на »ран. ћного е важно кой ще бъде наследник", об€сни  еремедчиев.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


55
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
44
1
 
1
 
! ќтговори
Ўефа преди 1 месец
 ой? , ой? ѕри всички случаи н€ма да е американски пудел като в ”крайна!
43
8
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 ое е скандално и противоречиво? »зраелските военни и хуманитарни престъплени€ в √аза ли? Ќад 30 000 палестинци и граждани на други страни б€ха убити от израелските бомбандировки. јман от такива платени репортажи да ги защитават. “ази държава извърши невиждани престъплени€ в √аза и засенчи войната в ”крайна. ћеждународни€т Ќаказателен —ъд е напълно прав и прокурорът се обоснова съвсем детайно, ама €вно не са го слушали.
42
5
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
√аза е най-големи€т концентрационен лагер под открито небе в човешката истори€. —поред правоверните евреи “≈ са построили болниците и инфраструктурата в √аза и —» € събар€т. »скам снимка на правоверен евреин роден след 1960 година, който слага камък върху камък.
41
3
 
8
 
! ќтговори
 равар ≈вроатлантик преди 1 месец
Ќе разбирам за какво е този шум. »зраелците по културен и цивилизован начин об€сн€ват на палестинците, че да отвличаш, изнасилваш и убиваш деца не е "борба за свобода".
40
0
 
2
 
! ќтговори
ѕловдив преди 1 месец
“о€ мистър пропър много се е пекъл на слънце .
39
0
 
1
 
! ќтговори
“ехнологи€ на злото преди 1 месец
—оциалните мрежи са основни€т спусък за задвижване на "цветните революции". Ќаркотиците са част от заверата, дават се на протестиращите за повдигане на градуса. ћеката сила на Ќѕќ инвестира в местното образование, здравеопазване и култура.  огато дойде часът ’ за детонаци€ на събити€та, завербуваните агенти във властта, вдигат юмрук и повеждат талпата, начело с платените протестъри. .
38
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ќтворено общество е основното Ќѕќ, което провежда "мек държавен преврат", т.е.диверси€, т.е. държавен преврат или "цветна революци€". ¬ »зраел има също закон наречен "ѕрозрачност", който задължава всички Ќѕќ да декларират приходите си от външни държави и наричат въпросните Ќѕќ чужди агенти. —ъщата истори€ е в —јў, –уси€, а у нас  ќ√ј?
37
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
”краинците, които режат историческите си корени, традиции, ценности, които замен€т православната си религи€ с католическа, които замен€т слав€нски€ си произход и истори€ с глобализъм и бездържавие, защото това е глобализмът, които се избиват с братовчедите си руснаци, е, тези за какво да ги уважавам!?Ќатан€ху поне воюва с араби, а не с евреи.
36
2
 
2
 
! ќтговори
ѕќ–Џ„ ј“ј —–≈ў” преди 1 месец
Ќ≈“јЌя’” »ƒ¬ј ќ“ —јў, ќ“ ’ј«ј–— »я  –Џ√ ќ ќЋќ Ѕј…ƒЏЌ > всички тр€бва да дават оръжие на укрите, а »зраел не дава
35
5
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
"«ащо точно сега се издават еднакви заповеди за ръководствата на »зраел и "’амас"?"--------------------ј кога? ƒа изчакаме Ќетан€ху да закръгли цивилните жертви на 50 000 ли?
34
3
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
" еремедчиев уточни, че територи€та на »зраел не е под юрисдикци€та на ћеждународни€ наказателен съд"...................ƒостатъчно е само еврейски€ терорист да излезе от »зраел и ще му щракнат белезниците.
33
2
 
3
 
! ќтговори
ѕѕ”“»Ќ Ќ≈ ≈ –ј—»—“ преди 1 месец
ћЌќ√ќ ”¬ј∆ј¬ј ѕ–ј¬ј“ј Ќј Ѕ≈Ѕ≈“ј“ј » ƒ≈÷ј“ј ¬ ” –ј…Ќј.... ——ћј’Ќј“» ≈ЌЌ»„≈––»...
32
6
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 еремедчиев, братко, постави се в положението на една жена, палестинска жена, ко€то е износила 9 месеца детето си, отгледала го е в нищета и болести до 6-11 годишна възраст и в следващи€ миг го вижда мъртво без ръце, крака, глава или, както дойде бомбардировката с американски бомби. ќѕ»“ј… —≈ ƒј —≈ ѕќ—“ј¬»Ў Ќј ћя—“ќ“ќ Ќј ≈ƒЌј “ј ј¬ј ∆≈Ќј! » после защо арабите са гадни...
31
2
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
„овекът  еремедчиев го натрапват като бъдещ външен министър, а защо не ѕремиер на –Ѕ?! Ќовата му жена е PR и го мотивира да качва клипчета в Tik-Tok от скъпи ресторанти за да е попул€рен в очите на снобите, а и на гладните...
30
7
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ѕраво Ѕенджамине, бой до край!
29
6
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
"ѕред Ѕългари€ сутрин  еремедчиев определи решението на главни€ прокурор като скандално и противоречиво."----------------------Ќетан€ху е масов убиец. Ќ€ма нищо "скандално", нито "противоречиво" в заповедта за ареста му.
28
4
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 еремидчиев е расист. “ова е човек, неспособен на емпати€. “ова е човек, който искрено в€рва, че едни хора имат право да ¬Ћј—“¬ј“ » ѕќƒ„»Ќя¬ј“ Ќј ¬ќЋя“ј —» други хора. “ози човек е "Ѕќ *лук*" в сегашната си форма на съществуване. ƒано Ѕог да го вкара в прави€ път!“ова обикновено се случва чрез тежък катарзис. ѕожелавам му го от сърце!
27
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«аместник външен министър на Ѕългари€ не тр€бва ли да се занимава с отвлечените от арабски джихадисти български мор€ци?  акво е тръгнал да коментира теми, които освен че не разбира въобще, никак н€ма да стопл€т децата на тези българи, чакащи всеки ден новини за бащите си? “о€ път н€ма —аркози да ни чисти кирливите ризи, хайде да видим що за 'дипломаци€' имаме? Ќали уж много добри 'при€тели' сме с брадатите иранци, защо пак нищо не се прави,а?
26
1
 
3
 
! ќтговори
този преди 1 месец
си е папагал откъдето и да го погледнеш.
25
1
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“ози до сега нищо не е познал!