КОЙ отказва да е зависим в битката за президент

Никой не стои зад моята кандидатура, увери Пламен Орешарски
Обновена: 10 окт 2016 12:19 | 27 сеп 2016 09:30,
56
КОЙ отказва да е зависим в битката за президент
Снимка: Архив, Булфото

От три години ми задават въпроса "Кой"? Докато бях премиер, бях зависим от парламентарното мнозинство. Политическите лидери бяха в основата на "Кой" тогава. Точно това е един от мотивите ми сега да се кандидатирам като независим, за да избегна тази грешка. Вече веднъж направих грешка, човек трябва да се учи от грешките. Това заяви пред bTV кандидатът за президент Пламен Орешарски.

Още по темата

Той обясни решението си да се кандидатира за президент с това, че през целия си живот е работил в изпълнителната власт.

"Там човек е в някаква структура, макар че съм бил на най-високите етажи, и министър, и премиер. Имаме парламентарни мнозинства и много фактори, с които трябва да се съобразяваме. Винаги съм се отнасял с респект към президентската институция, въпреки че на пръв поглед тя няма никакви правомощия и като че ли изглежда формална, но всъщност има огромна роля в нашето общество. Може да има огромна роля, стига човек да бъде действително независим и да може да обединява, а не да разделя".

Орешарски каза, че ще разчита на всички български граждани и не възнамерява да купува гласове.

"Можем да направим много евтина кампания, ще се отчета за всичко. Кампаниите могат да бъдат много евтини. Помолих всички симпатизанти, които имат бизнес, зависим от властите, да не се афишират", допълни той.

По думите на Орешарски повечето от тези, които го подкрепят, са млади хора от корпоративния сектор, които имат успешен бизнес на средни и малко над средни позиции.

Орешарски беше категоричен, че никой не стои зад неговата кандидатура и всички партии са възможни партньори.

"Едно е когато те те издигнат, друго е когато си независим кандидат – тогава твоята задача е да приемаш подкрепата на всички.

Колкото по-голяма партия ме подкрепи, толкова по-добре. Бих се радвал и ГЕРБ да ме подкрепят, те все още нямат кандидат", каза кандидат-президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е предателската роля на червените! Вместо да предложат надпартиен човек обединител на нацията те пак заложиха на син *** стар комунистически кадър в ролята на пилот на стар руски самолет, който подло предаде колегите си в Генщаба и пристана на комунистите от БСП. За т.н. генерал Радев става дума.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че е независим! От него нищо не зависи!
22
3
 
6
 
! Отговори
Казичев преди 7 години
Човека си го каза, не може да си независим когато те издига партия. Това за феновете на Руменчо пилота, които твърдо вярват че той няма да се поддаде на тези които са го назначили на поста.
21
1
 
0
 
! Отговори
айде пак преди 7 години
До АнонименПацо ней от Дупница! Пацо ней от Дупница!кой кой кой ?!пазете банките!
20
6
 
6
 
! Отговори
Яромиров преди 7 години
Оряхов е ясен, ще му дърпат конците както навремето, но пак е по-добре от пилота. Поне разбира от икономика и политика, добра алтерантива е и ще гласувам за него.
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орешарски ще отиде на балотаж, и ще спечели, започнете ми думата
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чулА сега колко откраднаха. Него го оплюха за 1 млрд заем, а сега колоко изтеглиха сегашните некъдърници. А като интелект е на светлинни години пред целият елит на ГЕРБ - Боко, Цвъко, Даскалката и други калинки.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пацо от Дупница и той барабар Петко с мъжете
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Номера с черепа му го направиха бившите *** в СДС префасонирали се в демократи, още тогава се закани на всички бивши и настоящи, невярвах тогава че ще стигне толкова далеч
15
2
 
4
 
! Отговори
браво Орешко преди 7 години
20 хил гласа да отмъкнеш от пилотчето всей файда. Калфата 20 хил, Дончева и тя токоз, още един като вас и балотажа на пилотчето отива на кино.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е първият български министър-председател, който така и не успя да запомни имената на министрите, които му слагаха.
13
3
 
6
 
! Отговори
Орешарски преди 7 години
Аз ще бъда независим и никой не може да ми нарежда, освен Черепа и дузина други.
12
6
 
6
 
! Отговори
предателска роля преди 7 години
Това е предателската роля на гербавите. Вместо да търсят, заедно с другите партии, един общ кандидат за президент, обединител на цялата нация, те отново ще предложат някой човек на пожарникаря, който ще продължи воденето на война срещу целия народ!
11
5
 
7
 
! Отговори
кон спиратор преди 7 години
Фандукова не можа да запълни дупките по софийските улици. Сега пожарникарят я праща да пълни дупките в неговата, провалила се, политика!
10
11
 
8
 
! Отговори
светец преди 7 години
Орешарски е светец, на фона на останалите айдуци!
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха, голям страх тресе и БСП и ГЕРБ, защо бе другари?
8
3
 
9
 
! Отговори
чул преди 7 години
До Наивентози хамелеон ли е достоен,беше в сдс в бсп,но си остана верен,знайте на кого,с него и компония откраднаха 1млр като беше премиер
7
6
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Достойните хора не вършат достойни дела , затова ги наричат ДОСТОЙНИ !!!!Къде точно се намира достойнството на този мизерен плъх?????Що се отнася до качествата , неговите не бих посочил като положителни ( няма да ги избпоявам защото на мига ще ме цензурират ).
6
8
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Защото има акъл в глаеата, за разлика от тебе и всички бивши и настоящи комунисти
5
2
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Съгласен.