Цецка Цачева - разцъфналият ГЕРБ! Коя е тя?

През годините неведнъж е влизала в хрониките с гафовете си
Обновена: 10 окт 2016 12:12 | 2 окт 2016 12:08,
278
Цецка Цачева - разцъфналият ГЕРБ! Коя е тя?
Снимка: БТА

Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева - досегашният председател на НС е родена на 24 май 1958 година в село Драгана, община Угърчин, област Ловеч.

Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

От 1992 г. работи като адвокат в плевенската адвокатска колегия.

На изборите за местни органи на властта през 2007 г. е кандидат за кмет на Плевен от ГЕРБ, но остава трета. Избрана е за общински съветник на партията в Плевен. Същевременно е и общински ръководител на ГЕРБ за Плевен.

Преди да бъде избрана за общински съветник, е 7 години и половина юрисконсулт на общината на граждански договор, като приключва работата си за общината след шумен конфликт с кмета Найден Зеленогорски.

През юни 2008 г. Зеленогорски подава сигнал срещу Цачева до Адвокатската колегия в Плевен. Мотивите са, че тя е действала срещу интересите на общината, като докато е оказвала правна помощ на местната администрация, тя е давала съвети и на насрещните страни по същите дела.

На парламентарните избори през 2009 г. е водач на пропорционалната листа и мажоритарен кандидат на ГЕРБ за 15-ти многомандатен избирателен район в Плевен. Печели мажоритарния вот с убедителна преднина пред бившия министър на вътрешните работи и ключова фигура на БСП - Румен Петков.

Избрана е за председател на 41-то Народно събрание на Република България на 14 юли 2009 г. с 227 гласа "за" и трима "въздържали се", с което става първата жена председател на Народното събрание в цялата история на България.

На 27 октомври 2014 г. е избрана за председател на 43-то Народно събрание на Република България с 219 гласа "за", 12 гласа "против" и 1 "въздържал се".

Цецка Цачева е омъжена за плевенския архитект Румен Данговски. Имат син, носещ същото име - Румен.

През годините политическа кариера, тя неведнъж е влизала в хрониките с гафовете си. Ще ви представим три от тях.

На видео, заснето през 2009 г., веднага след победата на ГЕРБ на парламентарните избори,  Цачева проявява организаторските си способности на банкет на ГЕРБ.

В клипчето бъдещият председател на Народното събрание показва способности на диригент и автор на аранжимента на непозната досега песен. От текста се чува само "Цъфнал ГЕРБ, цъфнал ГЕРБ..."

Като диригент тя умело разпределя ролите. Жените трябва да бъдат водещ глас и бързо да повтарят напевно "Цъфнал, цъфнал, цъфнал ГЕРБ", а мъжете да държат исо и само да повтарят "ГЕРБ, ГЕРБ, ГЕРБ".

Кадрите очевидно са заснети от участник в банкета. Вижте ги:

През 2013-а тя се обръща към депутатите от БСП с думите: "Господа, не ме апострофирайте, знам, че нямате нужда от лаптопи, достатъчни са ви опорните точки. Или сте решили, че няма нужда от парламентаризъм, стигат указанията от "Позитано" 20".

2016-а също носи своя отпечатък в крилатите фрази на Цачева. От председателското си място в НС тя казва на заместника си да изземе функциите й, защото тя трябвало да се снима с някакви баби.

Думите й, хванати от микрофона, са: "Отивам да се снимам с няк'ви баби!"

Действието се разиграва на 10 март, когато се отбелязва спасяването на българските евреи. Самата Цачева присъства тогава на откриването на изложбата „Един поглед върху живота на малцинствата в България“. Именно тогава Цачева се среща и с въпросните "баби" - представители на българите, живеещи в Израел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ СИГУРНО ЩЕ Е ДРУГАРКАТА ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА
89
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕЦЪФТЯЛ ГЕРБ, УВЕХНАЛ
88
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО-всака държава има кандидат за президент от най-голяма партия от висшия етаж на БКП!БКП БКП БКП БКП да живее БКП, магистрали ще строим, да увоковечим наследството на Живков.
87
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БКП БКП БКП САМО БКП! да изберем партияният секретар! БКП така заповяда ПЪРВИЯТ! БКП БКП
86
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ едва ли ще остави на случайността разни избори . Затова мисля - балотаж - > ГЕРБ + БСП , и изненада , изненада - печели кандидадът на БСПиначе нямаше да издигнат неизбираем кандидат
85
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 7865764ПЕЧЕЛИ КАНДИДАТА НА БСП
84
6
 
2
 
! Отговори
7865764 преди 7 години
До Анонимен 97ББ едва ли ще остави на случайността разни избори . Затова мисля - балотаж - > ГЕРБ + БСП , и изненада , изненада - печели кандидадът на ГЕРБ
83
12
 
8
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
Ние много добре знаем коя е Цачева , а за ген. Радев чухме преди малко.
82
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ви кажа честно, мисля че Митьо Пищова ще събере повече гласове от тази (ако ГЕРБ не фалшифицират резултатите). Поне Митьо ще предлага секс по високите етажи на властта и сигурно ще чуваме всеки ден как някоя кака от президентството нещо му е правила. Поне сеир ще има. :D
81
0
 
39
 
! Отговори
леле преди 7 години
Предлагам незабавно да се коригира забраната на бурките в България! Това грозило Президентката трудно ще се гледа без лицево покривало.
80
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойкоооо, Бойкооо, за да й вдигнеш рейтинга на тази ще трябва да похарчиш няколко пъти по-голяма сума от тази, която са ти наплатили за да си траеш за сделката с Виваком.Тука загуби пич! Ама много загуби...п.с. Виждам как бързо ГРОБ слиза от политическата сцена на България... и изчезва завинаги в небитието.
79
1
 
42
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
До всички тлъсти мутри в България:- Те тва е вашият идол и кандидат - гласувайте за нея. Тя ви олицетворява напълно... не мисли, има сланина, колкото да нахрани цял бежански лагер и е достатъчно арогантна, за да се кандидатира за такъв пост.Аз ако имах такава визия като на тази, щях да се крия от срам, а не да се изтъпанчвам да ме гледат по телевизията.
78
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Внимание! Завесата се повдига и ........... О, ужас! Така е в герберската демокрация, като в индийските сватби - когато видиш булката вече е късно!
77
3
 
33
 
! Отговори
ANTI преди 7 години
Аз не виждам какво тази "майка на нацията" може да ни даде, освен една голяма гър.да. Ама сигурно ще пуска соево мляко (пълно с ГМО), че за да стане толкова голяма ти.ква, сигурно са ползвали мнооооого американско ГМО. ииБаси и бъчвата дето ще ни представя пред света! Тази ако се качи на правителствения самолет и ще трябва 10 чувала с пясък да слагат от другата страна където е седнала за баласт.
76
1
 
39
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
След толкова мистериозно криене това ли намери бе боко. От цяла торба с ... хвана ...другото. Язък, че си пожарникар ! пфу!
75
17
 
9
 
! Отговори
Обикновен ТЮРК преди 7 години
На видеото видях бъдещия президент на Република България, изглежда много обран на място и много интелигентен, присъщо като българската нация и те за това ще си го изберат да ги представлява ! БРАВО И РЕСПЕКТ КЪМ БЪЛГАРИЯ ! ! !
74
6
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Май генерал Радев е най доброто появило се на тези избори.
73
0
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Браво на Николов ,знаех че е умен мъж,не се поддаде на простотията на Борисов.
72
1
 
29
 
! Отговори
франко фере преди 7 години
Споко Цуцо апартамента е тук и магаре да е президент е .
71
1
 
37
 
! Отговори
VP преди 7 години
Както е казал народът, каквото сам си направиш, никой не може да ти направи. Този път банкянският хитрец Боко Балкански ще отнесе як шут.