Ромски изисквания към президента: Да не ни прави измами!

Ще гласуват за... Борисов или Първанов. Не знаят кои са кандидатите!
Обновена: 31 окт 2016 17:21 | 31 окт 2016 09:07,
46
Ромски изисквания към президента: Да не ни прави измами!
Снимка: Bulgaria ON AIR

За какво ще гласуват хората от ромската махала в Ботевград и как трябва да изглежда бъдещият президент? Отговорите потърси репортерът на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова.

Седмица преди президентските избори политиката в ромската махала остава на заден план. На дневен ред са обичайните проблеми - сметките, безработицата и гладът.

Хората признават, че не се вълнуват от вота, но въпреки това имат визия за бъдещия държавен глава.

"Трябва да бъде внимателен, културен, да не лъже, да не ни подиграва, да не ни прави измами", споделя един от ромите пред камерата на Bulgaria ON AIR. Друг е на мнение, че който и да е президент, нищо не става от него и командва само Бойко Борисов.

Ромите в Ботевград вдигат летвата високо, когато става дума за задължения. Напомнят, че бъдещият държавен глава трябва да се заеме с решаването на редица проблеми, откроявайки безработицата сред мургавите ни събратя.

"Безработица, гладува се, жадува се, вода нямаме, ходим мръсни по цял ден по контейнерите. Децата ни изискват да ядат", оплаква се жена от ромската махала.

И ако ромите са сигурни в изискванията си към президента, то не така стоят нещата, когато стане дума за гласуване. Повечето признават, че не знаят как да гласуват, но ще подкрепят този, който им кажат.

"Ще гласувам за Бойко Борисов или Георги Първанов. Не знам кои са кандидатите", споделя мъж от махалата.

Хората са категорични, че никой не би продал гласа си за 20-30 лева. Въпреки това те не отричат, че има контролиран вот.

Малцина от ромската махала знаят, че тази неделя ще се гласува и за референдум. Голяма част разказват, че не биха отишли до урните. Причината - властта се сеща за ромите само по време на избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Вдигам мизата... преди 7 години
никой не би продал гласа си за 20-30 лева - за 50 по-може...
24
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 7 години
Това е електората на България и то с претенций. Боже прибери си електората защото нормалните хора страдат и то яко.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля не обиждаите роми те са електората на фирмата герб.
22
0
 
26
 
! Отговори
nhik преди 7 години
Аз пък искам право на глас да имат само хора с минимум средно образование! Ама мен никой не ме пита, сигурно защото моите деца не "изискват да ядат"!
21
0
 
15
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 7 години
ВЛАСТТА ПОДДЪРЖА САМО РОМИТЕ И СИРИЙЦИТЕ ПОСТОЯННО
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ruskite izvanredno taini slujbi sa aktivirali izvnredno strogo sekretno hakersko meropriatie za izdiganeto v Bulgaria za prezident Caacaria Ca4autkevska aus der la dio PleveL 4rez temno-bejovi pod prikritie, koito sa se predstaviali za romi.romskite pa4atarski slujbi izlezoha s obobsteno mnenie 4e diplomkata na Ca4atkata e super falshimento- oti nikoi iganin nema da sedni da si pise cenata na prodadenata ot nemu diplomka ot 1.3 leva i posle da ga pognat da si plati danaci za tva proizvodstvo
19
0
 
28
 
! Отговори
За какво ще гласуват преди 7 години
оТГ. : ЗА 30 ЛВ.!
18
1
 
22
 
! Отговори
ами преди 7 години
До Боряна Павлова-Вие наистина ли ни смятате за тоооооолкова прости и ни поднасяте тази *** статия...на която няма кой да вярва,дори и вие!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РадостинРадуковНе ти разбират иронията. Праснах +, но смени тактиката.
16
1
 
37
 
! Отговори
Пампурджия и 1/2 преди 7 години
Айде сега като паднат окончателно визите за Канада! Правим организация, плащаме няколко чартъра и да ги няма! Хем те ще са доволни, хем ние, хем и Канада ще си плати за СЕТА!
15
1
 
73
 
! Отговори
художника преди 7 години
БЪЛГАРСКИ изисквания към ромите:Образовайте се! Къпете се! Не крадете! Не лъжете! Не правете деца на деца!Не мързелувайте! Не разчитайте на Българите да ви хранят и обличат! Плащайте си данъците и осигуровките! Не живейте, като в 19 век! Ей това направете и ще ви приемем, като равни!
14
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Хората са категорични, че никой не би продал гласа си за 20-30 лева." да не са про сти могат да вземат по 50-60 лева
13
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво ще гласуват ли? За 20 до 50 лв на калпак. Според както се договори тарторът.
12
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О за къде сме, ако няма всеки ден новини за "роми"
11
0
 
36
 
! Отговори
Eлена преди 7 години
До Анонимен:Ха,ха,ха......и най-нагло още искат"да не прай измами".Преподавам на деца роми и книга мога да напиша за измамите.(на деца,родители),но тях да мамят не искат.Това е!
10
0
 
32
 
! Отговори
тррт преди 7 години
Скоро от мо-дер/ац-ия в днеска.даге ще може да се пише само нечленоразделно, ще бъдат баннати всички думи от правописния речник и тук ще вилнеят само слабоумни герберастици, издаващи и пишещи единични знаци - Ъъъъ, аААА, оууу, герб, ъхъ, ура
9
2
 
47
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
И така неусетно,бавно и полека,ставаме Анадола,отпреди четири века.
8
1
 
42
 
! Отговори
Ата Мата преди 7 години
"Трябва да бъде внимателен, културен, да не лъже, да не ни подиграва, да не ни прави измами"И ква стана тя : " крадеца вика дръжте крадеца" или казано : не щем конкуренция !
7
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да се въведе образовтелен ценз, като условие за право на гласуване. Не е нормално тези неграмотни твари, които се въдят като гризачи, които нямат и един ден трудов стаж, не плащат данъци и осигуровки, да определят съдбата на цялата ни нация. Ако продължаваме да ги търпим сме обречени.
6
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбрахте ли, че бат Сали получил награда от Израел на която пишело: "Обичай себе си, така както обичаш ближния си." Е, сега си обяснявам защо бат Сали продаваше ток на ц.и.г.а.н.н.и.т.е. Какво стана с частното му енерго, дали заради него получи наградата от Израел. Е, няма такава държава, крадците да бъдат награждавани. Тоя човек е за затвора и да върне на енергото всички пари, които е откраднал. Защо никой не повдига тоя въпрос, от какво се страхуват?