Седем столетници пред урните в Стара Загора

Най-възрастният избирател е мъж на 103 години
5
Седем столетници пред урните в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Седем избиратели, навършили 100 години, ще могат да участват в предстоящите президентски избори и национален референдум на 6-ти ноември в община Стара Загора, съобщиха от общината.

Най-възрастният избирател е мъж на 103 години, който ще гласува в избирателна секция №65.

За първи път на изборите за президент и вицепрезидент ще се гласува машинно в 14 избирателни секции в Стара Загора. Общият им брой за вота в неделя е 208, вкл. една подвижна, а общият брой на избирателите в общината е 150 000.

За първи път ще гласуват 1 453 избиратели, навършили пълнолетие през 2016 г. В самия изборен ден - 06.11.2016 г., пълнолетие навършват едва двама избиратели.

Всички бюлетини за референдума и за изборите за президент са доставени и под 24-часова охрана се съхраняват в сградата на Община Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Да са живи и здрави поне още 100 години, напук на пенсионната система, на здравната и коя ли още не.Това са хора свикнали на труд и неволи за разлика от много по-млади, мрънкащи от несгодите в живота.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имахме в България Дън Сяо Пин щеше да организира от тях Консултативен Съвет към Президенството , защото само те знаят как трябва да се живее след 80 - год възраст . 100 - годишните един ден ще ги търсите , но те няма да искат да ви виждат . Неуки сте до безобразие .
1
4
 
8
 
! Отговори
Млад пенсионер преди 7 години
Тия пък за какво ще ходят? Бойко да им отпусне пари за по - хубаво погребение ли?