Находки:"Кор" и "Хой", че и залепени презервативи в бюлетините

И тази година се разширява изборния фoлклор
Обновена: 6 ное 2016 19:20 | 6 ное 2016 19:03, Александър Попов
37

Снимка: Facebook

Българинът глоба не го плаши, когато иска да каже нещо в прав текст на политиците.

1000 лева е глобата за избирател, който си направи селфи с бюлетината, докато е в тъмната стаичка, анонсираха от Централната избирателна комисия. Заплахата с тази не малка сума обаче не спря зевзеците, които и тази година разширяват фолклора върху бюлетините.

Един от гласуващите директно е написал, че "отказва да участва в поробването си". Естествено, той не си е харесал нито един от кандидатите и е наясно, че неговият глас ще падне "мърцина".

Но какво да кажем за следващата бюлетина с еротичен привкус? Недоволен от живота си у нас е сравнил България с лека жена, а за да подсили ефекта е лепнал и презерватив върху бюлетината. Подготовката му е била сериозна, тъй като е влязъл в тъмната стаичка, въоръжен с тиксо. И не се е притеснил, че от комисията може да го чуят докато къса лепенката.

Следващият герой пък видимо е недоволен от гласуването за референдума и е заложил на мъжки полов орган в разговорен и политически вариант. В първата колона се чете "Кор" - популярно название в онлайн коментарите, с което се финитират модераторите. Във втората пък четем "Хой" - цензурираният вариант, който е изваден от политическия речник на Радан Кънев. Да, липсва "Бай", но пък и квадратчетата в бюлетината са кът. Трябва да се отчете и желанието, а и възможността на избирателя да пише думи с българско значение на латиница.

Друг нашенец пък си е добавил квадратче с тикче - "Спрете да се подиграва:е на българските граждани". Само той си знае смисъла на послеписа: "Харесвам ваше симка".

В някои изборни комисии пък направо крещят "Вижте ни колко сме зле" (снимки 5 и 6 в галерията). На едната е пренесено класически - на горния ред "РЕФЕРЕН" и отдолу - "ДУМ". Дум, дум, дум! Вие "ГЛАС" "УВАХТЕ" ли днес? Или пък ходихте на "РИБО" "ЛОВ"?

Други техни колеги са пренесли на нов ред така - "ВИЦЕПРЕЗИ", а под него "ДЕНТ". Явно този, който е разпечатвал листа има лош спомен от някоя дентална манипулация в някоя дентална клиника.

Привърженик на Ливърпул, явно вдъхновен от днешната победа с 6:1 над Уотфорд, пък даде своя глас за... Юрген Клоп.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: бюлетиниизбори 2016
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снимките са измислица!!!щото не са им откъснати ъгълчетата!
2
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се знае, че изборният ден още не е приключил и бюлетините са си още в урните, ми се чини, че жур.налята си съчиняват гъдели. Откъде взехте тези бюлетини ???
1
2
 
47
 
! Отговори
Тра ла ла преди 7 години
Тези бюлетини дори не стигали до стаичката, ъгълчетата не са махнати. Май някой се опитва да се прави на интересен.